Dějiny druhé světové války

Dějiny druhé světové války https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117595/bmid_dejiny-druhe-svetove-valky-SGZ-117595.jpg 4 16 2

Detailně propracované dějiny II. světové války, dozvíte se podrobnosti a analytické komentáře všech událostí, které měly v tomto období význam. Doplněno bohatou obrazovou přílohou a 55 podrobnými mapami vojenských operací.

Literatura světová Literatura naučná Historie
Vydáno: , Jota
Originální název:

History of the Second World War , 1968


více info...

Přidat komentář

Cinik
23.04.2016 3 z 5

Kniha je velmi nevyvážená, zatímco akce západních spojenců jsou brány snad až zbytečně podrobně, východní fronta je zanedbávána a části jí věnované jsou plné nepřesností. Proto bych knihu hodnotil tak, že části pojednávající o akcích západních spojenců by si zasloužily čtyři hvězdičky (je ale pravda, že některé pasáže jsou již překonány díky odtajnění tehdy neznámých skutečností), části týkající se východní fronty tak dvě hvězdičky. (Zmínky o zimní válce, což je mé oblíbené téma, bych pak zhodnotil jako vyložený odpad, nicméně uznávám, že to je jen hodně malý výsek knihy...)

MartinezZ
25.07.2013 4 z 5

Historická bichlička :) Trochu rozporuplné dějiny. Z jedné strany jsou skutečně detailní a podrobné a to do té míry, že mě místy až přestávaly zajímat, z druhé strany bylo vidět, že dostupných pramenů nebylo zrovna příliš. Tedy západní a tichomořské podrobné sesbírané prameny, u kterých mi zabředávání do popisu zúčastněných jednotek přišlo možná až příliš zbytečně detailní a "ztrácel jsem nit" versus východní prameny, kdy mi místy přišlo, že bych uvítal i více informací, ale těch se nedostávalo. Celkem tak zamrzí informace o úžasných a brilantních tazích, které ale nejsou nijak popsány, pouze slovem "brilantní", přičemž o kousek dál se zase dočítám o výměnách jednotlivých velitelů div ne samotných čet. Celkově jde rozhodně o dílko, které stojí za to si pročíst. A také je, díky množství odkazů na výpovědi německých velitelů a generálů, v podstatě nutností navázat na 'Dějiny druhé světové války' rovnou další Hartovou knihou - 'Válka z druhého břehu'.


Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) války vojenské dějiny

Autorovy další knížky

Liddell Hart
anglická, 1895 - 1970
2004  78%Dějiny druhé světové války
2001  80%Historie první světové války
2006  91%Válka z druhého břehu
2020  85%Dějiny první světové války
1970  0%Memoáry

Kniha Dějiny druhé světové války je v

Přečtených23x
Doporučených3x
Knihotéce50x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x