Dějiny a zlodějiny

Dějiny a zlodějiny https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/461673/bmid_dejiny-a-zlodejiny-16i-461673.JPG 2 4 2

Kniha fejetonů na téma dějiny tak trochu jiným pohledem, jak jsme od našeho oblíbeného autora Jana Sterna zvyklí. A co v ní najdete?....Jak se podepsala vilnost kupce Sáma na českém národu? Navazují chuligáni Bohemians na Přemyslovce? Co pošeptal nejtajnější poradce Boleslavu Ukrutnému do ouška? Proč Josef II. prohrál bitvu o vejce? Proč Albert Einstein uprchl z Prahy? Způsobili Češi první světovou válku? Čím se liší Zeman od Masaryka. A jak souvisejí hmyzí larvy se sametovou revolucí? To a mnohé více nevšedně na více než 170 stránkách, s nadhledem a přesto k zamyšlení!... celý text

Přidat komentář

malpet
09.11.2021 2 z 5

Knihu jsem koupil od svého prodejce NP, takže nelituju. Nejvíc mně bavila první část, dějiny, dál už to bylo horší, a poslední část vyloženě nuda. Jako jednotlivé fejetony čtené jednou za týden v novinách asi dobrý, ale takhle naráz se to nějak vleklo a do čtení jsem se musel nutit. Kniha, kterou odnesu do knihobudky, ať si ji přečte i někdo další.

hippiesak
27.01.2021 2 z 5

Ach Jeníku, bývalo to lepší... Sbírka Démonologie byla fajn, tu "druhou" jsem nějak propásl a tuto jsem tedy louskal trošku na silu :( Ale chyba může být i ve mě. Nemám rád historii. Tak to prostě je. Tedy 1. třetinu jsem trpěl. Sorry, nuda. 2. část se relativně už dala, ale chyběl mi tam ten Stern z NP. A poslední, tedy 3. část mě uspokojila, ale stejně jen z části. Tedy 1 hvězda + 2 hvězdy + 3 hvězdy (hodnocení za každou jednu část) = v průměru prostě 2x Stern. Tož tak.