Deformace

Deformace https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/227239/bmid_deformace-w9n-227239.jpg 4 250 37

Budoucí lékař Adam Schonberg velice miluje svou ženu Jennifer, členku newyorského tanečního souboru. Čekají spolu dítě, a protože nemají peníze a s podporou rodičů nemohou počítat, přeruší Adam studia a přijme zaměstnání u velké farmaceutické firmy Arolen. Jennifer je přesvědčená o tom, že na Julianově klinice se jí dostane té nejlepší péče. To, že Julianovu kliniku vlastní právě Arolen, vypadá jako šťastná shoda okolností… ovšem jen do doby, než Adam začne tušit hroznou pravdu o tom, jakého odporného zločinu se na jeho milované ženě dopouští lékař, jemuž ona bezmezně důvěřuje. Adam začne pátrat na vlastní pěst - a odhaluje přitom zločin ještě mnohem obludnější…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mindbend , 1986


více info...

Přidat komentář

simca9342
12.07.2023 3 z 5

Přečteno před lety .

Má první a poslední kniha od autora. Bohužel mě plytkost děje a nedostatky akce odradily od půjčování dalších thrillerů p. Cooka.
Ke knize : kdo nejlíp rozhoduje o osudu dítěte? Adam spolu s partnerkou Jennifer čekají dítě. Kvůli nedostatku peněz přeruší Adam vzdělání a zaměstná se u jisté firmy která jak později zjistí vlastní kliniku ,kam chodí jeho žena na předporodní vyšetření. Něco ale není v pořádku...

aliza
28.03.2023 5 z 5

Další skvělá kniha od autora, která se čte doslova jedním dechem, od začátku do konce.


Han-nah
07.08.2022 4 z 5

Miluji knihy z lékařského prostředí, i když mě někdy při jejich čtení mrazí. Věčné téma: lékař - pacient - farmaceutické společnosti.
Světová zdravotnická organizace WHO a jejich heslo "Jsme tu pro vás".
Jsou to monopoly, které ovládají s touhou moci a peněz.
A kniha "Deformace" ukazuje , kam až tato touha může dojít. Je to opravdu pořád ještě fikce? Možná ještě v minulém století, kdo ví-
Zajímavým námětem nás provází sympatický a čestný Adam, který vypráví příběh s vysvětlením názvu knihy "Deformace". Škoda, že konec byl nedořešen, ale to tak je vždy .

Knihomolka506
04.12.2021 3 z 5

Děj mě vůbec nebavil, další knihy nečtu.
Vidím že to má tady něco podobně...

Meda77
26.11.2021 4 z 5

Dávám za 4,protože už mám od autora něco načteno a vím, že svou práci umí odvést. Z hlediska poutavosti, napětí a dějové linky je to v pohodě. Velmi čtivé. Pozornému čtenáři asi neuniknou občasné omyly nebo nepřesnosti např v diagnozách, nebo lékařských postupech. No nemělo by to tam být, přece jen Cook to umí mnohem líp, ale přimhouříme oční ústrojí s ohledem na autora, víceméně jde o beletrii tak to přejdem.

petulik330
13.11.2021

Za mně asi nejlepší kniha od tohoto autora co jsem zatím četla.
Chvíli jsem měla až mrazení z popisu praktik velké farmaceutické firmy. Hlavní hrdina byl simpaťák a kladný hrdina, který si všiml že není vše v pořádku.
Kniha opět měla poutavý děj, který velmi rychle ubíhal a čtenář se ani chvíli nenudí. První část není až tak napínavá. To se čtenáři teprve seznamují s hlavnimi hrdinkami a prostředí. Druhá polovina je napěchována různou akcí a začíná se rozplétat celý příběh a její problematika, důvody co pachatele vedly k jeho jednání a podobně.
Tuto knihu můžu jen doporučit všem co mají rádi takovéto knihy a tohoto autora. Za mě 5/5 hvězdiček.

Lily101
13.08.2021 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem od pana Cooka četla. Dost možná je to i tím, že jsem věkově blízko protagonistům a tak mě děj víc vtáhnul. Na druhou stranu má protagonistů v mém věku pan Cook víc a tato se mi líbila snad nejvíce z nich.

Kami33
20.03.2021 5 z 5

Přečteno rychle - po x letech a jako tehdy i nyní se mi to líbilo.

cantona
18.03.2021 4 z 5

Další hodně dobrý román od Robina Cooka. Příběh měl super námět. Jediné co mi trochu vadilo, že to bylo těžko uvěřitelné. Každopádně děj měl spád a četl se tento román dobře.... Škoda, že to není zfilmované...

regulax
15.02.2021 5 z 5

Čtivý příběh z lékařského prostředí, kde farmacie hraje podstatnou roli. Lidské zdraví versus byznys. Sci-fi nebo možná blízká budoucnost?

Daura
05.02.2021 1 z 5

Omlouvám se všem fanouškům autora, ale moje recenze nebude nijako valná... V první řadě musím říct, že kniha je plna naprostých nesrovnalostí a blbostí. Tak třeba dýchaní z úst do úst v nemocnici, když se pacientovi valí z dutin krev? To jako vážně? Nebo kdy dorazí loď do přístavu? Za 4 hodiny. V dalším odstavci hned na to: loď dorazí do přístavu zítra ráno. Medicínské věci nedávají žádný smysl. Každý, kdo má základní přehled o věcech anatomie, psychologie atd. to musí probůh vidět! Navíc kniha je velice špatně přeložena, např. anorexia nervosa = neurotická anorexie!!! Taková diagnóza ani neexistuje, kdyžtak je to mentální anorexie. Co se týče příběhu, řekněme, že nápad byl dobrý, ale vše je naprosto přehnané a nesmyslné. Protagonisti jsou hloupí a arogantní, navíc třeba i zbytečně násilní . Dialogy naprosto nefunkční, nikdy by se takhle reálně dva lidi navzájem nebavili a taktéž postrádám jakoukoliv kreativitu (třeba neustále se opakující opisy, které se zabývají jenom vykreslením oblečení nebo přijímacích pokojů v zařízeních). Tohle není žádný román, ale pouhopouhá rychlokvaška. Navíc jsem se v průběhu čtení cítila značně nepříjemně až podrážděně. Prostě někdy je méně více.
Dávám jednu hvězdu autorovi za odvahu a na oplátku bych si přála od autora vrátit mých 10 hodin života.

Kory98
31.01.2021 5 z 5

Deformace... Deformace mozkových buněk... Deformace lékařského chování a etiky... Deformace lidského bytí... Thriller s prvky sci-fi i detektivní zápletkou, který kromě prostředí lékařských ordinací a nemocničních klinik přibližuje praktiky farmakologického průmyslu. Román z pera lékaře, který vyšel v roce 1985, s tím, že námět je fikcí. Otázkou je, zda je jí i dnes ? Kniha, která nutí k vážnému zamyšlení.

Monike
21.01.2021 5 z 5

U tohoto autora je zaruceno pohodove cteni! Diky CV, ze jsem se ke knize po letech vratila.

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

pingu1
28.02.2019 5 z 5

Můj oblíbený autor opět nezklamal. Cookovy knihy se čtou velmi dobře a tato není výjimkou :-)

čef
03.02.2019 5 z 5

Asi nejen trochu, ale řádně přehnaný příběh, jak kapitalisticky dravé farmaceutické koncerny bezohledně tyjí z naší touhy po zdraví. Určitě to tak nějak je, ale v této knize už to přerůstá do až neuvěřitelných absurdit mučení, nezákonných operací a masového oblbování. Beru to ale samozřejmě s velkou rezervou, vždyť jde jen o dobrodružný thriller z lékařského prostředí, který dokáže pouze lehce napnout a pomoci lépe užít dne. Určitě je lepší toto číst než brát léky na ranní těhotenskou nevolnost, nudu, spaní, erekci, hubnutí nebo čert ví na co.

Feanor
27.02.2018 4 z 5

Pomalší rozbeh ale potom už strhujúce tempo. Výborná oddychovka.

FishTailTea6
08.11.2017 3 z 5

Tak jsem se konečně dostala k další starší knize od Cooka, tentokráte ne v klasické knize, ale poprvé v elektronické verzi. Tak snad to neovlivňuje můj úsudek.
Nakonec ale hodnotím jako průměrné. Kniha se mi četla dobře (Cooka čtu zásadně v originále), dá se říct odpočinkově. Ale tak trochu to na mě působí jak rychle jedoucí vlak a téma mi tentokrát nebylo úplně vlastní. Trochu neuvěřitelné, ikdyž kdo ví...

Ivetaa
08.09.2017 3 z 5

Dávám méně hvězdiček za "rychlý" konec románu. Rozuzlení celé knihy totiž autor shrnul do pár stránek v epilogu. Škoda

Palorizek85
26.12.2016 4 z 5

Příjemná rychlá a lehká četba na řekl bych aktuální téma...byť je to samozřejmě trochu hnáno do extrému...