Dědictví rodu Trnhoffů

Dědictví rodu Trnhoffů https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90204/bmid_dedictvi-rodu-trnhoffu-wMt-90204.jpg 4 213 60

Dědictví rodu Trnhoffů série

1. díl >

Leontýna a Felix Trnhoffovi nejsou jen tak obyčejní třináctiletí sourozenci. Žijí v obrovském ponurém šlechtickém sídle, nechodí do školy a za pár let zdědí nesmírné bohatství. Od svých vrstevníků se však liší hlavně neustálou snahou zavraždit jeden druhého! Když se svou smrtící sourozeneckou rivalitu rozhodnou hodit za hlavu, brzy se ukáže, že jeden z nich prostě nedokáže přestat... Anebo ve skutečnosti stojí za příšernými léčkami někdo jiný? Podaří se jim přežít dostatečně dlouho na to, aby mohli vypátrat, odkud to opravdové nebezpečí přichází? Příběh plný nástrah a strašlivých záhad, v němž se setkáte se zabijáckými včelami, rozzuřenými medvědy, ale hlavně s děsivým tajemstvím, které těm dvěma navždycky změní život…... celý text

Žánr:
Pro děti a mládež , Pohádky

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Thornthwaite Inheritance , 2009


více info...

Avila
Avila
včera 4 z 5

Kupovala jsem jako dárek pro neteř a chtěla jsem do knihy jen nahlédnout jestli to byla správná volba... No a příběh mě tak zaujal a samozřejmě pobavil že nestačilo do knihy jen nahlédnout...

ElessaRiverbow
ElessaRiverbow
30.07.2022 3 z 5

Škoda, že jsem tuhle knihu neobjevila, když jsem byla mladší, protože bych si ji s největší pravděpodobností zamilovala. Teď už to pro mě bohužel tak ohromující nebylo. Kniha má něco málo přes 200 stran, tudíž jsem ji měla přečtenou během tří dnů. Bylo to zajímavé a čtivé, mělo to sympatické hlavní hrdiny i dobrou zápletku, přesto ale je to za mě lepší průměr. Felix a Leontýna byly jediné dvě postavy, které mi byly sympatické. No a pak tu byl Adam, kterého jsem od prvního objevení neměla ráda a nezměnilo se to ani na konci. Konec byl zajímavý, ale i trochu zmatený a přitažený za vlasy. Jen bych tedy neřekla, že je to úplně pro děti, spíš bych asi knihu doporučila někomu 12+.


JAnD
JAnD
27.04.2022 4 z 5

Přitažené za vlasy, místy nereálně přehnané, ale vtipné a čtivé. Závěr sice trochu očekávaný, ale zato dostatečně otevřený. Oddechovka najeden večer, kdy jsem se o ní přetahoval s dcerou (která ji četla už asi potřetí během týdne)...

Boku
Boku
20.02.2022 4 z 5

Knížka je to celkem zajímavá a opravdu mě bavila číst, jen to rozuzlení příběhu bylo trochu divné. Nechci konec prozrazovat,ale takový byste ho určitě nečekali. :)

Zezulinka
Zezulinka
28.01.2022 5 z 5

Někomu může tato knížka připadat dost drsná pro děti, když skoro po první kapitole jsou zde již mrtvoly, ale musím říct, že celkově je velmi zábavná a děti jsou na základě sledování televize dost otrlé, i mého mladšího synovce dost bavila a to ji četl již v 2 třídě a určitě z ní neměl noční můry (má ale starší bratry, kteří ho dost ovlivňují), knížku mohu doporučit, děti určitě bavit bude, i když je asi spíš pro trochu starší, dobrý je i druhý díl, i když ten první mě bavil více :-)

buffy5235
buffy5235
20.01.2022 3 z 5

Z této knihy si toho moc nepamatuji, protože jsem ji četla před rokem a moc mně nezaujala. Není to dost strašidelné aby to četli dospělý a ani málo děsivé aby to četli malí. Asi bych to doporučila věkově něco mezi 9 - 11 roky.

Cernakocka09
Cernakocka09
07.02.2021 5 z 5

Knížku jsem četla tak v devíti možná a hrozně mě to bavilo. Když nevím co si tak přečíst (jelikož mám skoro celou knihovnu přečtenou :-D) tak rozhodně sáhnu po téhle knížce. Je to takový ten typ příběhu ke kterému se rádi vracíte.

Knihovnice01935
Knihovnice01935
29.01.2021 4 z 5

Je to spíše pro lidi, kteří mají rádi kriminální detektivní knihy. Pro děti od devíti let mi to připadá až moc drsné, ale bavilo mě to.

Barabora
Barabora
27.12.2020 5 z 5

Nejlepší knížka teď čtu druhý díl a jsem nadšená. Doporučuji

Elisa248
Elisa248
17.12.2020

Jsem tu poprvé a chtěla bych si tuto knihu stáhnout a přečíst zadarmo, ale když jsem ji hledala v ,,Eknihy zdarma" tak jsem ji nenašla. Nemohli by jste mi prosím poradit jak bych si ji mohla stáhnout a přečíst zadarmo, jsem ještě dítě.

IvetKl
IvetKl
06.11.2020 3 z 5

Asi jsem byla zbytečně natěšená, kniha mě výrazně neoslovila. A co ten překombinovaný konec?

Fortuna7
Fortuna7
30.10.2020 5 z 5

Skvělá, vtipná knížka. Velice bych ocenila knihu, která by byla o nenávistné minulost dvojčat...

Ellinek
Ellinek
30.08.2020 4 z 5

Ke knize mě přivedla přednáška na Knižním festivalu a příběh o dvou sourozencích, kteří se chtějí navzájem zabít, jsem si zkrátka přečíst musela! :D Čekala jsem od toho něco trochu jiného, ne takové překlenutí těch samotných pokusů, ale nijak zvlášť to nevadilo. Bylo to napínavé, rychle to ubíhalo, snadno se to četlo, pro mladé čtenáře úplně ideální. Pro mě sice předvídatelné, ale je to prostě milá knížka se super námětem. Akorát já sama jsem se na konci už trochu ztrácela v tom, kdo je kdo, kdo s kým byl, kdo co udělal. Bylo to nahuštěné moc najednou a už jsem ztrácela orientaci, ale snad jsem z toho vybruslila se vším podstatným. :D

marina4088
marina4088
07.07.2020 4 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih, když mi bylo asi 11 a i po těch 8 letech mě stále v zásadě baví. Autor totiž vytvořil příběh, který by mě nenapadlo, že by někdo mohl vytvořit a snažil se ho zařadit do četby pro děti a mladistvé, což se mu povedlo. Příběh je chytlavý, napínavý a celkem nepředvídatelný. Příběh o dvou třináctiletých sourozencích, co nemají na práci nic jiného, než se pokusit jeden druhého zabít kvůli obrovskému dědictví, s divnou rodinou historií a s dostatkem volného času.

Orange8knihomol
Orange8knihomol
04.04.2020 5 z 5

Opravdu napínavý detektivní příběh o neobyčejných třináctiletých dvojčatech pokoušejících se jedno druhé zavraždit. Ale kvůli čemu? Dědictví. Ano, opravdu, to vše jen kvůli dědictví po dávno zesnulých rodičích, příslušnících starého šlechtického rodu. Ale že by nakonec přeci jen všechno bylo tak trochu jinak a o celé jmění usiloval někdo jiný? Nechte se vtáhnout do vskutku zajímavého příběhu a odhalit s Leontýnou a Felixem opravdu děsivé tajemství. Musím přiznat, že mě konec celkem překvapil, i když jsem již od první poloviny knihy měla jisté podezření. Jediné, co bych autorovi vytkla, je - na můj vkus - až moc rychlé rozuzlení, které naleznete na pár posledních stránkách... Ale pokud pominu tento nedostatek, připouštím, že se mi knížka vlastně velice líbila a bez tíživého svědomí ji mohu vřele DOPORUČIT!

jirka2565
jirka2565
06.03.2020 5 z 5

Kniha mě velmi zaujala. Konec vás překvapí.

Kniha2006
Kniha2006
03.12.2019 4 z 5

Tahle kniha mě zaujala titulní stránkou a tím že mám dvojče. Moc se mi líbila. Doporučuji

animovanej medv
animovanej medv
20.11.2019 5 z 5

Knížka je to skvělá. Moc pěkně se čte a na konci vás nepustí, dokud jí nedočtete.

Jen si nejsem jistá, na kolik je to literatura pro děti. Myslím, že tak do 13 let by to děti vůbec číst neměli, protože je tam celkem dost násilný činů, což mě na knize pro děti překvapuje.

Mě se ale líbila a tak se s chutí vrhám na další díl a vám doporučuji totéž.

Spojenc
Spojenc
29.05.2019 5 z 5

Tohle je kniha která mě ve 12ti letech přivedla ke čtení a já ji prostě pořád zbožňuji (teď je mi 18 a knihu už mám přečtenou 4×)
Já prostě miluji Felixe s Leontýnou, miluji jejich panství, jejich záliby a celý tenhle příběh.

Isew
Isew
15.04.2019 4 z 5

Mám neodbytný pocit, že autor této knihy je velkým fanouškem Járy Cimrmana a zejména jeho skvělé hry Vichr z hor. Jak jinak si vysvětlit tak báječný konec, za který by se ani náš velký génius nemusel stydět. Dokonalosti Cimrmana nedosahuje, protože jak by se někdo mohl vyrovnat takovým skvostům jako je:
"Nedělej si výčitky synu, nejsem totiž tvůj otec, jsem tvůj syn." "A maminka?" "Je tvá babička."
Ale Gareth P. Jones má slušně našlápnuto a při troše snahy, kdo ví. Za ten konec naopak jednu hvězdičku přidám, protože jsem velkou ctitelkou Cimrmana a připomnělo mi to báječnou dobu, když jsem Vichr z hor viděla poprvé.
Ale vážně. I když je to psané pro děti a mládež, asi bych tuto knihu svým dětem nekoupila. Těch vražd, vrahů, zloby a chamtivosti je tam, podle mého, na děti poměrně hodně.

Štítky knihy

pro děti záhady rodina tajemství sourozenci dědictví dobrodružství pro mládež detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Gareth P. Jones
britská, 1973
2011  86%Dědictví rodu Trnhoffů
2012  82%Kletba rodu Bardulfů
2017  88%Zrada rodu Trnhoffů

Kniha Dědictví rodu Trnhoffů je v

Právě čtených2x
Přečtených315x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených31x
Knihotéce104x
Chystám se číst66x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x