Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/511195/bmid_procitnuti-5it-511195.jpg 4 55 13

Dědictví dračího srdce série

1. díl >

Nový svět se otevírá… Když byla Breen Kellyová ještě dítě, otec jí vyprávěl o kouzelných místech. Teď vězí až po uši v dluzích a pracuje v zaměstnání, které z duše nenávidí. Nutně potřebuje změnu. Vyrazí na výlet do Irska, odkud pocházel otec. Nic ji však nemohlo připravit na svět, kde se ocitla. Breen se odhodlaně vydává vstříc dobrodružství i poznání vlastního osudu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Awakening , 2020


více info...

Přidat komentář

ydnac
26.03.2024 5 z 5

KOUZLA EXISTUJÍ!

Breen pracuje jako učitelka, ale její práce jí nebaví a nikdy po ní netoužila.
Maminka jí v tomhle není oporou, snaží se, aby zapadla a nevyčnívala a Breen má pocit, že není dost dobrá na nic.
Jednou však narazí na dokumenty, které změní její možnosti!
To jí zavede do světa, který změní její život!!!

Odjede do Irska hledat minulost...

Najde část rodiny, najde přátele, najde lásku, svobodu, ale také závazky a tíhu rozhodnutí.
Najde kouzla a magii :-).
Bude bydlet v krásné chatě, bude mít démonického psíka Lotra :-).
Vždycky toužila psát a v nádherném prostředí Irska k tomu bude mít ideální podmínky.
Bude se učit nové věci...
Breen má však i přátele, které nechala ve světě "lidí", kteří jsou její rodinou. Jsou to gayové, nejlepší přátelé, něco jako náhradní matka :-), prostě všchno dohromady :-). Musí se rozhodnout kde bude žít, pro co bude žít, za co bojovat...

JEDEN SVĚT VŠAK MŮŽE ZNIČIT DRUHÝ!

Moje první kniha od této autorky a rozhodně ne poslední. Objednávám další díl :-) a opět děkuji mojí oblíbené Jenny46 za její recenzi, která mě na tuto fantasy přivedla :-).

SPOILER:
Miluju Lotra :-) a napsat o něm knihu je skvělý nápad.
Marco a Sally jsou skvělý kamarádi a ten konec... Nemůžu se dočkat, jestli Marco pozná svět magie a kouzel :-)
Moc se mi líbilo, jak se Breen postavila na vlastní nohy, začala být samostatnější. Líbila se mi magie a to jak Breen poznávala nový svět, čarodějnice, draky...
Láska je tu taky, nic nechybí :-)
KONEC SPOILERU.

Jana65
15.01.2024 5 z 5

Krásně napsaná kniha. Téma i děj zajímavý, kniha se četla sama. Měla jsem přečteno za dva dny a už čtu druhý díl, tak jsem zvědavá, jak se to všechno vyvine. Koupila jsem si všechny tři díly najednou a zatím vůbec nelituji. Moc pěkná fantasy.


Jenny46
26.11.2023 4 z 5

Kdo by neznal autorku R. Roberts v mládí jsem přečetla hodně knih a je pravda, že několik let čtu jiné spisovatele a Noru úplně vytěsnila...
Ale letos mě zaujala série fantasy, pohádkový příběh oddechová četba nebylo to špatné.

ikul
28.10.2023 3 z 5

Netušila jsem, že se Roberts pustí do fantasy. Je to asi současný trend, ale mě to bohužel nezaujalo. Téměř celá kniha mě nudila, ale jsem zvyklá dočítat knihy do konce. Otevřený konec slibuje další pokračování, ale to už si nepřečtu.

mignon
13.10.2023 2 z 5

Škoda. Noru mám moc ráda a těšila jsem se na další "hitovku". Za mě ale jedna z těch slabších. Nuda, nuda a rozplizlý začátek. Kam se hrabe třeba na sérii Tři klíče, apod.

Fidibus
02.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Příběh uťáplé Breen, která se matce navzdory vydá do Irska hledat po letech svého zmizelého otce. Náhodou (pes Lotr) se dostane do jiného světa, kde žije její babička-čarodějka a kde se sama narodila a žila 3 roky. Otec se pro tento svět obětoval, když celou dobu žil v obou světech. Postupně se rozpomíná, část toho prožila ve svých snech. Zároveň se musí rozhodnout, zda jim pomůže bojovat proti Odranovi, svému dědečkovi, který ji chce zneužít. Cvičí se ve svých schopnostech, je dvakrát ohrožena a zamiluje se do místní "vůdce". Nakonec se rozhodne, že musí vyřídit své záležitosti (hlavně psaní knih a své přátele) v normálním světě, aby se sem mohla vrátit. Nakonec se ji Keegan rozhodne kvůli znamením vyzvednout a je překvapen, že se chtěla opravdu vrátit. Vše nelibě nese její homosexuální kamarád Marco, který ji na konci nechce pustit.
Až do půlky mne to moc nebavilo, i když Marco děj celkem svými glosami oživoval. Pak se to rozjelo a přišlo mi to zajímavé.
Jinak bonusem prostředí homosexuálů, kteří jí vlastně nahrazují rodinu, zejména Sally matku.

Maky806
10.07.2023

Krásná pohádka, chci další díl!

Miska9884
24.05.2023 5 z 5

Tak tahle kniha se mi líbila. Byl to takový úvod do děje. Jsem zvědavá,co bude dálMělo to spád, dobře se to četlo. Uz aby byl druhý díl.

kolacky
06.05.2023 5 z 5

Tak jsem byla zvědavá a ono to vyšlo. Skvělý příběh a naprosto boží postavy - hlavně Marco a Sally a pak babička Marge. Četlo se to samo, pevně jsem Breen držela palce a už se nemůžu dočkat dalšího dílu!!!

kneslova
26.04.2023 5 z 5

Velice čtivě napsáno a já navíc Irsko moc ráda, proto se přikláním k nejvyššímu hodnocení - 5 hvězdiček, taková fantasy romance

Danago
25.04.2023 5 z 5

Kniha je naprosto skvělá.
Trochu jsem se jí obávala, protože já fantasy vůbec nečtu, ale obavy nejsou vůbec na místě. Toto je úžasné promyšlený příběh, který je podaný s takovou lehkostí a citlivostí, že jsem to pochopila i já.
Kniha určitě zaujme všechny čtenáře, jak ty co fantasy čtou, tak i ty kteří se tomuto žánru vyhýbají.
Zaujme vás příběh hlavní hrdinky, zaujme vás říše,kterou autorka velmi barvitě,ale při tom ne nějak složitě popsala a v neposlední řadě budete žasnout nad vykreslením krajiny v Irsku. Je to jako pohádka, nádherný čtivý příběh, který mě neskutečně bavil.
Jen škoda, že nemám hned další díl. Ach jak já bych teď chtěla číst dál.
Ale musím počkat a doufat, že bude co nejdříve k dispozici.

Fifth Element
27.03.2023 5 z 5

Neskutečné... A překvapivé, nikoli čtivostí, ta už je u Nory standardem, ale vůbec příběhem, popisem postav, krajiny, vystavením základů trilogie.
A dlouhé čekání do července na druhý díl a třetí v nedohlednu, jestli to skončí podobné jako tato první kniha, okoušu si všechny nehty než se dozvím poslední průběh a výsledek :))

biki
19.03.2023 5 z 5

Už dlouho se programově vyhýbám čemukoliv, co zavání žánrem fantasy (paranormálno tam ovšem nepočítám). Proto absolutně nechápu, proč jsem po této knize sáhla. Asi mě upoutala úvodní Breenina situace (část jsem přečetla v knihkupectví), takže jsem byla zvědavá, co se bude dít dál. Autorka k tomu samozřejmě využila prostředí jejího milovaného Irska, přímo prostoupeného legendami a bájemi, a neostýchala se využít i jisté vědou zvažované možnosti, která byla využita v řadě sci-fi příběhů. Ale N.R. to moc pěkně zkombinovala, takže nezbývá než obdivovat její fantazii.
V příběhu jde, jak jinak, opět o boj dobra se zlem, které hrozí zničit i náš svět. Kromě hlavních hrdinů (Breen a spol.) mu čelí také řada dalších barvitých postav a postaviček, nechybí ani atributy typické pro fantasy "meč a magie" a jak už je v knihách N.R. v poslední době zvykem, svou roli hraje i pes. Vůbec jsem nečekala, že se mi to bude tak líbit, že jsem knížku zmákla za víkend.