Dědicové černé vlajky

Dědicové černé vlajky https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11540/dedicove-cerne-vlajky-11540.jpg 4 33 9

Mocná španělská říše se pomalu rozpadá, ale do Evropy dál proudí poklady z Nového světa. Mezi otroky, kteří za nelidských podmínek dobývají pro kolonizátory stříbro, je i Nick Flanagan. Starý Agnus, kterého vždy považoval za svého otce, mu před svou smrtí prozradí, že ho jako maličkého zachránil na moři a ujal se ho. Předá mu medailon s portrétem krásné ženy a nabádá ho, aby zjistil, kdo byli jeho skuteční rodiče. Nickovi se podaří uprchnout z tábora, přidá se k bukanýrům a brzy si vydobude místo kapitána. Je pevně odhodlaný nejen objasnit tajemství svého původu, ale také se pomstít krutému guvernérovi, a proto se rozhodne unést jeho dceru a požadovat vysoké výkupné. Na jeho stranu se sice přidávají další a další muži, ale Nick netuší, že proti sobě bude mít nejen nemilosrdného nepřítele, ale také kouzlo voodoo a vlastní srdce.... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Die Erben der schwarzen Flagge , 2007


více info...

Přidat komentář

Hade
03.07.2019 1 z 5

Neskutečná slátanina odporující logice s mnoha opsanými motivy od jiných spisovatelů. Ta jedna hvězda je pouze za to, že v knize vystupují piráti.

Haloon
10.04.2019 3 z 5

Zprvu jsem jí příliš nevěřil, ale nakonec se z ní vyklubal poutavý dobrodružný příběh s prvky fantasy, které dojmu z knihy nijak neuškodily. Příběh a dialogy jsou často naivní a plné klišé. Téma této doby je zde zromantizováno, až téměř do pohádky.


EffyMerillis
17.11.2017 5 z 5

Přečetla jsem ji. Na tom není nic divného. Kniha se mi líbila a přečetla jsem ji rychle. Co je ovšem divnější, přečetl ji poté i můj bratr, který snad maximálně vždy číst začal, ale víckrát už knihu do ruky nevzal. Tuto přečetl snad během 14 dnů, což značí, že ho musela opravdu zaujmout.

Ashurnibibi
01.09.2015 2 z 5

Tuto věc s několika zbytečně potištěnými stránkami jsme si koupil z obdivu k pirátům. Peinkofer mi málem zprotivil nejen piráty, ale i knihy.

kuky921
06.04.2015 3 z 5

Je to trochu červená knihovna pod záclonkou piráta, uprchlého otroka a zároveň šlechtice. Přečíst se dá, jen ke konci už se to túúúúúúúúúúúúze táááááááááhlo.

Galadwen
04.10.2014 3 z 5

Vcelku zábavná, ovšem neuvěřitelně klišoidní knížka. V první půlce jsem nenašla nic, co už bych nečetla nebo neviděla někde jinde. Děj má spoustu styčných bodů s jinými bukanýrskými romány, hlavně se Sabatiniho kapitánem Bloodem (a to nejen dobou, kdy se příběh odehrává - Petr Blood se plavil Karibikem ještě tři roky před Nickem Flanaganem, i když příběhy kompatibilní nejsou :-)). Někde v polovičce se ale děj mění v naprostou fantasy bizarnost, kde padouši jsou totálně odporní, slizcí a nemorální čarodějníci a hrdinové naprostí všeumělové a miláčci štěstěny. Rušivým faktorem je také přehnané žvanění v místech, kde bylo potřeba tasit kordy a nevybavovat se. I redaktor mohl být poněkud pečlivější, knížka se hemží překlepy a drobnými chybami. Ale jinak, pokud u čtení člověk příliš nepřemýšlí, vcelku slušná pirátská oddechovka.

klokan.1905
05.05.2014 4 z 5

Určitě jsem se u této knížky nenudil. :-) Dobrodružství Nicka Flanagana se mi fakt líbilo, vůbec by mi nevadilo případné pokračování ;-)

orinka3
23.02.2014 5 z 5

Dobrodružné, romantické, čtivé - na Nobelovu cenu to jistě není, ale k odpočinku si nedovedu představit nic lepšího. Plný počet hvězdiček dávám za to, že jsem u knihy zapomněla na své starosti.

lanusinka
12.12.2012 2 z 5

Když to čtete jako pohádku, dá se, ale takové množství nelogičností na jedné hromadě jsem už dlouho neviděla... Chlapík, co je od sedmi let otrokem a v devatenácti uprchne, umí najednou bojovat jako ninja, irský mnich se vždycky zjeví jako Deux ex machina a všechno vysvětlí a v 17. století na pirátské lodi sestaví horkovzdušný balón... Pobavilo, ale ne tím správným způsobem...

Autorovy další knížky

Michael Peinkofer
německá, 1969
2008  81%Plamen z Faru
2008  75%Návrat orků
2018  74%Vítr a pravda
2014  91%Kniha z Askalonu
2009  75%Přísaha orků

Kniha Dědicové černé vlajky je v

Přečtených49x
Knihotéce33x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x