Nešťastná nevesta

Nešťastná nevesta https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408443/bmid_nestastna-nevesta-sYW-408443.jpg 4 94 19

Dědičky Cavenshamovy série

1. díl >

O lady Claire kolujú chýry, že je prekliata. Už trikrát sa zasnúbila, no svadba sa nikdy nekonala. A tým sa jej smola nekončí. Len pár minút pred plesom a verejným oznámením zásnub so štvrtým kandidátom lordom Paulom dostane lístoček, v ktorom jej stroho oznamuje, že si to rozmyslel. Lady Clair tak čaká ďalšie verejné poníženie, veď spoločnosť sa v podobných škandáloch vyžíva. Zvláštnou zhodou okolností sa na plese zjaví aj markíz Alexander Hallwort, človek, ktorý sa podobných spoločenských udalostí stráni, a navrhne jej pomoc. Poradí jej, aby predstúpila pred hostí s vyhlásením, že zasnúbenie s lordom Paulom ruší ona, čím sa vyhne potupe. Lady Clair na návrh pristúpi. Hostia sú zo správy zaskočený, no ich prekvapenie sa znásobí, keď im markíz zvestuje, že si Clair berie jeho. Lady je záchrancovi vďačná, zdá sa, že nič lepšie ju nemohlo postretnúť. Pár sa zbližuje, no vtom Clair zistí krutú pravdu. Zámery markíza Alexandra Hallworta neboli až také čisté a ponuka na sobáš vôbec nebola džentlmentským gestom čestného človeka.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Bad Luck Bride , 2017


více info...

Přidat komentář

scarletblue
24.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Nebylo to špatné. Taková oddechovka. Asi mi chybělo jiskření mezi hlavníma postavama. I když se jejich vztah snažila autorka neuspěchat, tak jsem nezaznamenala žádný pořádný vývoj. Líbilo se mi však, jak se ke Claire choval Alex s úctou a něžností. Opravdu jako chápající manžel i jak vždy dobře zareagoval na její tajemství. Tajuplná smrt rodičů byla postupně odhalována, ale zklamání bylo, když vlastně Clair Alexovi řekla téměř to samé co mu řekla její teta. Občas nu přišlo, že se chtěla autorka pustit do něčeho zajímavého
a pak to utla v tom nejlepším jednou větou. Viz příchod Alicina milence, okamžik na mostě, Emmino zmizení. Čekala jsem větší rozuzlení, ale nevadí. I tak se mi to líbilo a Epilog je boží, dal tomu korunku. Nejedná se o nijak napínavé čtení, spíš jednorázovou oddechovku vcelku pěkně napsanou a s ubíhajícím dějem.

Ana72154
14.07.2022 3 z 5

Za mě kniha nic moc. Musela jsem jí číst po částech. Moc tomu nepomohlo ani neustálé opakování údajné kletby.


pip11
16.09.2021 3 z 5

Ze začátku se příběh slibně vyvíjel, ale s postupujícími stránkami mě nadšení trochu opouštělo. Bylo to celkem příjemné čtení, ale spíše průměrné 3,5*.

karamelka57
02.08.2021 3 z 5

Nejak som sa s knizkou trosku trapila, mozno preto, ze som bola nadsena z knihy, co som citala predtym. Takze ma tato az tak netahala a teda som ju citala dost dlho. Ale je celkom fajn. Aj ked tam bolo par veci, kedy som spravanie Claire nepochopila. No najviac som sa stratila v tej zaverecnej akcii Claire-Alex-Emma-Paul... Alebo si sedim na kabli, alebo to bolo chaoticke, alebo mozno vysvetlenie este poskytne dalsi diel? No uvidime..

vikimi
15.09.2020 3 z 5

Knížka byla docela předvídatelná, ale pohodová. Na chvíli jsem u ní vypnula. :)

Samery
01.03.2020 3 z 5

Hezká obálka, zajímavý název, děj průměrný. Neustálé opakování kletby, naivní příběh a jednání postav se dá předvídat. Děj ničím nepřekvapí. Ale abych nebyla jen negativní. Příběh se čte svižně a určitě je vhodný jako odpočinek po těžkém dni. A i když byly pasáže, kdy jsem se musela shovívavě usmívat, byly i takové, které bych si v realitě dovedla představit.

IYv
15.01.2020 2 z 5

velmi naivní a zamotaná kniha. Pohádka pro dospělé

jaja1989
07.01.2020 3 z 5

Jako námět mi to přišlo dobry,ale mistama tam byla nuda a závěr byla fraska, kde se najednou všichni polepší.

Zmija
06.01.2020 3 z 5

Nenáročná oddechovka, která potěší romantické duše. Líbilo se mi, že postavy prošly psychickým přerodem, takže doporučuji :)

Ála1968
31.12.2019 3 z 5

Nenáročné odpočinkové čtení.Čekala jsem trošku více,ale nebylo to špatné.

alnahu
18.12.2019 3 z 5

Za mě pěkná obálka i děj tohoto romantického románu se mi dobře četl.

PerlaZP
08.12.2019 3 z 5

Knížku jsem si tentokrát vybírala podle obalu, což byla chyba...
Knížku jsem četla celkem dlouho a několikrát jsem se dokonce i zamotala v textu a tak jsem se neustále musela vracet o pár stránek zpátky, aby mi příběh vůbec dával smysl - Vlastně jsem pořádně, ani nepochopila zápletku celého příběhu...
Knížce dávám tři hvězdičky - Ještě se, ale pokusím dát šanci dalšímu příběhu z této série a budu doufat, že bude povedenější...

rampapa
21.10.2019 5 z 5

Krásnej romantickej příběh. Už dlouho jsem si tak pěkně nepočetla.Knizka se mi moc líbila ze nevím jestli vydržím čekat až do listopadu abych si přečetla příběh o Emmě.Knížku velmi jí DOPORUČUJI.

ElikaBendova
17.10.2019 3 z 5

Autorka mohla to věčné opakování kletby ubrat, alespoň na polovinu. Jinak jsem ráda, že vyšlo konečně něco i z pohledu mužského. Celou knihu to pořádně okořenilo a dodalo správné tempo.

biki
15.10.2019 4 z 5

Ono je asi opravdu těžké, vymyslet v tomto žánru něco zgruntu originálního. Mě osobně se ale kniha líbila: oba hlavní hrdinové byli poznamenaní pocitem viny za události, na které neměli vliv, a které pak do značné míry určovaly jejich další život, jako v případě Claire, či konkrétní činy - Alex - včetně důvodu překotného sňatku. Že byl jejich vztah od počátku poznamenán nedůvěrou z obou stran je pak zcela pochopitelné a podle mého názoru z toho také vyplývalo jejich jednání v druhé části knihy. Závěrem tedy hodnotím jako lepší průměr tohoto žánru.

mikika
24.09.2019 3 z 5

na téhle romanci byla originální snad jedině obálka...

maryzka
16.08.2019 2 z 5

S oběma komentáři pode mnou souhlasím, nebyl to sladkobolný kýč ani selanka i když do poloviny dobrý, ale pak bych oba hlavní hrdiny něčím přetáhla než dospěli ke vzájemné shodě

LilianaFalcon
29.07.2019 4 z 5

Škoda, že tomu autorka nedala něco navíc. Takhle to byla skvěle napsaná historická romance, jen jí něco chybělo.

maja11231
12.06.2019 3 z 5

Takový průměr, nebylo to ani špatně ani nejlepší.