Dedička

Dedička https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343886/bmid_dedicka-fQO-343886.jpg 3 22 10

Vera, študentka masmediálnej komunikácie, žila od svojho narodenia v detskom domove. Po sérii nešťastných udalostí si nájde nebezpečnú, no dobre platenú prácu. Pod pseudonymom píše články o obávanom bossovi podsvetia. Informácie o ňom dostáva z prvej ruky. Po krátkom čase sa chytí do jeho pasce a chtiac-nechtiac s ním prežije noc plnú vášne. Prekvapená svojou reakciou na jeho telesné útoky a pod hrozbou smrti sa vzdáva práce fotoreportérky. Predsa len musí predísť odhaleniu svojej skutočnej identity. Nanešťastie sa po noci s Petrom Vaculíkom stáva objektom jeho sexuálnych chúťok a navyše je donútená prijať jeho ochranu. Tým začína kolobeh udalostí, ktoré obom zmenia život. Náhle zisťujú, že musia začať spolupracovať, čo vyústi do rozhodnutia, ktoré odbočuje od ich predstavy normálneho života.... celý text

Přidat komentář

adelinka
21.03.2023 2 z 5

Dej mi nesadol. Prišlo mi to ako 50 odtieňov, ktoré ma tiež nejako neoslovili, ale prečítala. Prečítala som aj túto, ale prišli mi knihy v mnohom podobné. Možno kto ma rád niečo úplne ľahké a asi romantické, či trochu sexom nabité, tak prosím....

Lenka541
25.09.2022 3 z 5

Příběh, který ve mně nezanechal žádný dojem. Prostě rychle přečteno,rychle zapomenuto.


Dandulka
26.04.2022 2 z 5

Tato kniha mě moc nenadchla. Přišlo mi to jako nepodařená slátanina inspirovaná Padesáti odstíny šedi. Tahle kniha se autorce moc nepovedla....

monika679
15.10.2021

Moja prvá kniha od tejto autorky .. a dajako mi nesadla .. prekážala mi hlavná postava a jej správanie a bolo tam dajako veľa postáv, ktoré sa mi potom už miešali .. ale na druhú stranu príbeh celkom zaujímavý a dal sa čítať .. ani mi až tak nevadili tie vulgarizmy a slangové slová.

Vknihách
13.08.2021 4 z 5

Čo sa týka samotnej knihy- nahustené písmo bez kapitol nebolo až také strašné, ako som si spočiatku myslela, dalo sa na to zvyknúť. Hlavné postavy boli,podľa mňa, veľmi dobre vystavané,ako sa zmenil ich uhol pohľadu na život a ako sa im zmenili priority počas príbehu. Samozrejme, máme tu rodinné tajomstvá, mafiu, vulgarizmy,ktoré mi vôbec nevadili, pretože neboli zasadené do deja násilím-proste dej plynul krásne a tak isto aj dialógy. Čo mi však strašne vadilo v tomto príbehu je možno pre niekoho úplne zanedbateľné. Naozaj nič iné mi nevadilo, iba neustále plané vyhrážky typu: nedotýkaj sa ma lebo ťa zabijem; drž hubu lebo ti tresnem; a podobne- proste, keď sa na to cítim,vyhrážku splním.. Tu mi to prišlo najmä od hlavnej hrdinky,že tie vyhrážky boli naozaj len slovo do vetra. Podľa mňa je príbeh prešpikovaný dokonalým mixom zápletiek,napätia,sexu, dialógov a rôznych situácií, ktoré vedú k reakciám. Za seba môžem Gabiku odporučiť,aj keď vídam rôzne recenzie... nemôžem za to, mne jej štýl písania sedí a som za to rada.

dominika8192
02.05.2021 odpad!

Omlouvám se, ale ne. Uznávám, že autorka byla z mého pohledu "ošizena", protože těsně před otevřením její knížky jsem dočetla Pravidla moštárny (naprostý skvost). Ale to nic nemění na faktu, že je příběh špatný. A to natolik, že jsem knihu musela po útrpném přelouskání 120 stran odložit. Hele, nevadí mi erotické scény (mám za sebou Božského bastarda a Božského cizince), nevadí mi ani mafiánské prostředí (dočetla jsem Kmotra i Ve stínu mafie), ale toto je divná slátanina. Hlavní hrdinka je od první stránky na direkt pravým hákem do ksichtu, chová se jako kráva, co posílá do prdele jak své kamarády, tak mafiánského bosse (?!). Vím, že mělo jít o vykreslení "nebojácné ženy plné odvahy, na kterou si nikdo nepřijde", takže se omlouvám, že tuto růžovou bublinu prasknu - to není odvaha, to je debilita. Pokud bychom vzali v úvahu, že Vaculík je skutečně "obávaným šéfem temného podsvětí a všech mafiánů" (což není), nějakou takovou blbku by prostě nechal odprásknout. Když už jsme u toho, Vaculík je spíš arogantní blbeček, co se chová jako přidrzlý majitel manažerské firmy, ne jako mafián. Z tohohle chlápka že mají všichni respekt, jo?! Tak v tom případě je slovenské podsvětí jak růžová zahrada a není se čeho bát! Suma sumárum - anotace tvrdí, že Bernátová není tou "přeslazenou autorkou romantických slátanin", ale bohužel je. Tohle bylo dost nevydařené porno trochu okořeněné směšnými pasážemi o "mafii".

Knihomolka97
30.04.2021 3 z 5

Knížka se mi líbila, prostředí mafie mám v oblibě, navíc miluju kombinaci napětí a romantiky/erotiky. Ale mám pár výhrad.
Za prvé (a asi to nejdůležitější) mi nebyla úplně sympatická hlavní hrdinka, někdy se chovala jako blbka (slušně řečeno) #sorrynotsorry. Třeba takové chování ke svým kamarádům? Takovou kamarádku bych teda asi nechtěla. :D
V jednu chvíli je sprostá jak dlaždič, je schopná všem vynadat a poslat do háje a v další brečí. ‍️ Já vím, že to měla těžký, ale prostě jsem s ní soucítit moc nedokázala.
Abych na ní ale jen nenadávala, líbil se mi její postoj, že nechce být na nikom závislá a tak podobně. Taky měla kuráž, to se jí musí nechat.
Oproti ní Petr byl zvláštní týpek, na jednu stranu nebezpečný mafián, big boss a na druhou takový starostlivec? A že si od Veroniky nechal tolik věcí líbit? No nevím, nevím. Nepůsobilo to na mě úplně věrohodně.
Taky mi úplně neseděly opakující se zdrobněliny - Péťa, Vaculka, dědoušek, sestřenička. Éé ne. Už kvůli tomu v jakém duchu byla kniha psaná - vulgarismy a podobně - se tam ty zdrobněliny za mě prostě nehodily.
Abych nebyla jen negativní, tak knížka se opravdu moc dobře četla. Ze začátku mi chvilku trvalo se začíst, er-formu úplně nemusím, nicméně po pár stranách už to šlo samo. :) Prakticky neustále se něco dělo, nebylo to zdlouhavé ani nudné.
Chemie, jiskření mezi Veronikou a Petrem, erotické scény - super! Opravdu vzrůšo, to mě hodně bavilo. :)
Kromě erotické stránky nechybělo samozřejmě napětí, akce, rodinná tajemství, odhalení a překvapivý konec.
3,5⭐/5⭐

ivetapl
27.04.2021 4 z 5

Musím říct, že jsem opravdu překvapená!
Kniha je psaná ve ER formě. Já tyhle knihy normálně nečtu, ale překvapivě mi to vůbec nevadilo
Veronika i Petr mi přišli fajn.
Téma mafie na Slovensku se mi líbila, i když mi to do téhle země úplně nesedělo - mafie je všude, takže je vlastně jedno, v jakém státě se příběh odehrává.
Kniha mě opravdu mile překvapila!
Od autorky si určitě ráda přečtu ještě další knihy.

Jiřina18
24.04.2021 5 z 5

Velice dobře napsaná kniha. Nedalo se přestat číst. Opravdu doporučuji

Knihajeradost
27.03.2021 5 z 5

Kniha je psaná ve třetí osobě. Ze začátku mi přišla tajemná až jsem se chvílemi ztrácela. Trochu jsem se bála, že se nezačtu, ale velmi rychle jsem byla vyvedena z omylu. Rozjezd knihy byl rychlý a hned v počátcích se začalo něco dít. Gabrielle má svůj styl psaní. Nečekejte nic přeslazeného. Kniha je napsaná rázně, s vulgarismy a přesně tak, jak to život přináší. Bylo to akční, poutavé a napínavé. Chvílemi vtipné, ale i dojemné a moc hezky vymyšlené. Nikdy se nezamýšlím nad tím, jestli může být příběh reálný, protože i sám život nám kolikrát přinese těžko uvěřitelné okamžiky. I když jsem se v knize párkrát ztratila ani to mi nepřekazilo krásný zážitek z tohoto příběhu. V jednu chvíli jsem se těšila, byla nadšená, pak jsem byla zase smutná a taky naštvaná. Nesmím zapomenout ani na vtipné dialogy (tak, jak je dokáže jen Gabrielle) a hodně smíchu. Mé pocity byly jako na horské dráze a já děkuji, že jsem si mohla přečíst tak krásný příběh.