Dědečku, vyprávěj o světě

Dědečku, vyprávěj o světě https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418747/bmid_dedecku-vypravej-o-svete-2R7-418747.jpg 4 25 6

Dědečku, vyprávěj o světě je dalším pokračování oblíbené série knížek o zvídavé Viktorce a laskavém a moudrém dědečkovi. Tentokrát se společně vypraví na cestu po pěti důležitých evropských zemích. Viktorka se brzy naučí orientovat se na letišti, chovat se v hotelu, využívat své znalosti angličtiny, ale hlavně se od dědečka dozvídá spoustu informací o zemích, které navštěvují, o jejich historii, jazycích, národních jídlech a tradicích. Dědeček jí vypráví pověsti a historické příběhy, z nichž Viktorka pozná, že žijeme v nejkrásnější době evropských dějin. Pro velký úspěch stejné koncepce předchozích dílů je knížka doplněna o CD, jež načetl sám Ladislav Špaček.... celý text

Přidat komentář

Venda32
24.02.2024 5 z 5

Po přečtené Dědečku, vyprávěj o Česku jsme sáhli po vyprávění o světě. Respektive vyprávění o vybraných evropských velkoměstech. Myslím, že zaujme malé i velké. V knize jsou fakta, zajímavosti, vše doplněno o tipy z etikety.

Knižní střípky
20.09.2022 5 z 5

V tomto díle dědeček s Viktorkou navštíví 5 významných evropských měst, a my spolu s nimi tak můžeme nahlédnout do historie Atén, Madridu, Říma, Paříže a putování zakončíme v Londýně.

Opět skvělé, nemám co vytknout.


MilackovaN
18.12.2021 5 z 5

Pro mě, jakožto pro milovníka cestování, to bylo velice přínosné čtení a těším se, až místa sama navštívím.

rozina351
08.04.2020 2 z 5

S touto knížkou mám dost rozpor: Mému klukovi se jednoduše líbí a já miluju cestování i historii (zde interpretovanou klasickým školským způsobem), takže si zde částečně taky přijdu na své. ALE: vadí mi ta špačkovská urputnost, se kterou se dostávají na stránky knih pro děti mnohá jednostranně generalizační tvrzení působící až komicky: "Angličané nemají tak dobře ochucenou kuchyni, jako my", muslimové (narozdíl od holubičích křesťanů :-) byli krutí válečníci, kteří bezcitně zacházeli i s ženami a dětmi atd. atd.) Dále mě dost tahá za uši křečovitá snaha vecpat vychovávané dítě do snaživých, školometsko- snobských dimenzí, cituji: "Některé děti mají omezené schopnosti a jejich rodiče se s tím musejí smířit, ale ty, Viktorko, máš na samé jedničky." Co mi vskutku leze na nervy, je absence humoru a jakési charakterové ryzosti, které si na literatuře pro děti cením nejvíce (Ludvík XIV nikdy nepoužíval neslušná slova, Viktorko! (jen dal sem tam někoho popravit). Při čtení knihy mi před očima mimoděk vyvstává Percy Weasley s nadmutou hrudí, ale chápu, že pro ctižádostivé rodiče, kteří chtějí, aby to jejich potomek někam dotáhl, je to vskutku dobré čtení rozhodně vyplňující mezeru na českém trhu.

Karinka2012
05.04.2020 5 z 5

Souhlasím s předešlým hodnocením. Četla jsem všechny knihy od autora, Dědečku vyprávěj..., a tato je nejlepší. Jediné mínus jsou ilustrace. Předešlé knihy jsou ilustrovány rozhodně lépe.

Pralinka1910
17.03.2020 5 z 5

Za mne nejlepší kniha od pana Špačka. Mimo etiky a etikety přináší spoustu informaci z historie, geografie, gastronomie, náboženství... podané velmi čtive a lehce. Zaujala desetiletého, nactilete i dospělé u nás v rodině. Obrázky nejsou zvlášť krásné, ale jednoduchosti krásne doplňuji text.