Dědečku, vyprávěj o Česku

Dědečku, vyprávěj o Česku https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480042/bmid_dedecku-vypravej-o-cesku-CmZ-480042.jpg 4 24 6

Knížka Dědečku, vyprávěj o Česku je volným pokračováním série předchozích čtyř knih o dědečkovi a jeho vnučce Viktorce. Trpělivý a laskavý dědeček tentokrát projíždí s Viktorkou naší zemí a vypráví jí o pamětihodnostech, přírodních krásách i slavných osobnostech našich kulturních dějin. Viktorka už zná leccos ze školy i z dřívějších cest, přesto má stále co objevovat. Vyprávějí si s dědečkem o úsvitu našich dějin, o významných panovnících Českého království, o tom, jak lidé dříve žili a kolik úsilí museli vynaložit, abychom my dnes mohli žít v bezpečí a pohodlí. Pro velký úspěch stejné koncepce předchozích dílů je knížka doplněna o CD, jež načetl sám Ladislav Špaček.... celý text

Přidat komentář

Venda32
06.02.2024 5 z 5

Výborná kniha pro děti i dospělé. Cestopis, dějepis, etiketa dohromady. Vše v nenásilném balení.

Karolína18
03.12.2023 5 z 5

Podle je tato kniha opravdu vhodná pro první stupeň. Moc se mi líbilo grafické zpracování. Trochu bojují s množství informací, u kterých bych si nebyla jistá, i s ohledem na jejich náročnost, pro jak staré děti by byly vhodné. Každopádně kniha může být přínosná i pro dospělého čtenáře, vzhledem k obsáhlým textům.


jaste
30.03.2023 4 z 5

Já se přiznám, že zde už mám opravdu problém s Viktorkou. Myslím, že by holčičce mnohem víc slušel předškolní nebo mladší školní věk. Na šestou třídu už její chování opravdu neodpovídá. Jinak pěkně, poučné.

Alíček83
02.12.2022 5 z 5

Četla jsem dceři před spaním, stejně jako předchozí knihy Dědečku, vyprávěj. Bylo zde hodně dějin, což nevím, jestli úplně pobrala. Ale líbilo se nám místa ukazovat na mapě, zvlášt ta, na kterých jsme byli také.

Knižní střípky
11.10.2021 5 z 5

Poslech audioknihy

Příběhy pana ŠPAČKA Jsou milé, s náznakem jemného humoru a navíc nenápadnou a velmi příjemnou formou vzdělávají mladé čtenáře, což já oceňuji ze všeho nejvíce. A co ještě nesmím opomenout, tak je fakt, že se mi na této sérii moc líbí vztah Viktorky s dědečkem, je to čirá radost! 

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

DK197
16.09.2021 4 z 5

AUDIOKNiHA: V klasickém příběhu pro děti najdeme zabalenou porci dějin a etiky. Bylo to zajímavé a milé. Určitě jsou části, co si ráda pustím znovu. Nehledě na to, že mi to občas přišlo zbytečně nesystematické, toto bych určitě pustila dětem. Spousta informací sepsaných zábavnou formou přesně zacílenou na dětské čtenáře.