Dědečkovy pohádky

Dědečkovy pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358339/bmid_dedeckovy-pohadky-K5s-358339.jpg 3 1 2

Znáte už nazpaměť pohádku o Karkulce? Víte, kolik zlatých vlasů měl děd Vševěd, a nepřekvapí vás ani šaty, co najde Popelka v oříšku? Možná je vám ale záhadou, odkud vzal ježek bodlinky nebo jak došlo k tomu, že je zebra pruhovaná. A už jste slyšeli o tom, jak to dopadlo s Lucinkou, která šla hledat ztracené mléko? Myslíte si, že na tyto otázky nezná nikdo odpověď? Kdepak! Nevěříte? Pak se nechte půvabnými pohádkovými příběhy z této knihy přenést na venkovský dvorek za Lucinkou nebo Strašilínkem, ale i do vzdálené Afriky mezi černoušky. Jistě budete se zatajeným dechem číst všechny ty příběhy, které jste dosud nikdy neslyšeli. Do čtení krátkých pohádek o zvířátkách se mohou pustit již začínající čtenáři. Určitě je potěší, když se budou moci pochlubit svou první přečtenou pohádkou. A s těmi delšími příběhy jim dozajista rádi pomohou starší sourozenci, rodiče či prarodiče. Přáli byste si, aby vám pohádky z této knihy vyprávěl dědeček? Pak si nenechte ujít audioknihu Dědečkovy pohádky, kterou pro vás namluvil pan Arnošt Goldflam.... celý text

Přidat komentář

verka5083
11.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si poslechla jako audioknihu. Už z názvu knihy a vizuálního dojmu jsem očekávala jednoduché pohádky s happy endem, ale byla jsem překvapená. Některé pohádky byly velmi zábavné, například ta, která vysvětlovala, proč má zebra pruhy. Autor měl opravdu bohatou fantazii, a to mě velmi bavilo. Na druhou stranu, některé pohádky mě připomínaly Hansa Christiana Andersena a jejich smutné, někdy bych řekla i depresivní konce mě hodně překvapily.

jenetka
19.09.2021

Velmi ráda čtu, dokonce bych si troufla tvrdit, že vášnivě, proto můžu doporučit tady v odkaze knihy, mají například pohádky, kterým se říká moderně fantasy - https://www.vyhodny-shop.cz/kategorie/knihy-107/, já tomu teda říkám klasicky, ale kdo jak chce. Pro ty, koho čeká maturita z angličtiny, se tu taky najde nějaká ta kniha, což jistě ocení.


Autorovy další knížky

Zdeněk Řezníček
česká, 1941 - 2018
1987  85%Jak lomikámen v dešti
2017  60%Dědečkovy pohádky
1998  0%Cesta do Bavor L.P. 1945
1984  60%Soukromá archeologie
1979  60%Růžový autobus

Kniha Dědečkovy pohádky je v

Přečtených1x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x