Zápisník smrti 9

Zápisník smrti 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193176/bmid_death-note-zapisnik-smrti-9-hZf-193176.jpg 4 208 10

Death Note série

< 9. díl >

Všechno se změnilo a začíná nové kolo hry na kočku a na myš. Jenže v tomhle případě jsou kočky dvě a myš dokáže zabíjet pouhým škrtnutím pera. Mello a Near jsou na stopě Kirovi, ale každý s vlastním cílem. Light má vlastní plány a chystá protiútok... ale je možné, že tentokrát narazil na příliš silné soupeře. Finální konfrontace může začít.... celý text

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Death Note 9 , 2005


více info...

Přidat komentář

vevera6
15.04.2024 3 z 5

Od nějakého 5.-6. dílu už mi Death note přestává bavit. Je to pořád to samé i po něčí smrti daného člověka nahradí skoro úplná kopie a zase je tu to nekonečné přetahování a obviňování. Konec to trochu vylepšil, posledních pár stránek působilo zajímavě, tak doufám, že to další díl "nezkazí".

DarthSoren
24.12.2020 4 z 5

Určite lepší než předchozí díl. Hodně tomu pomohla část s Lightovym tátou. Příběh graduje, Kira začíná chybovat a svět se pomalu mění. Zde to autoři vychytali skvěle. Pořád si ale nemůžu zvyknout na novou dvojici géniů (Near a Mello). Chybí mi tam ta Ryúzakiho decentnost a bravura, bez něj to prostě není tak dobrý.


klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji.

michal3736
30.09.2020 4 z 5

příběh opět graduje, což pro některé se může zdát jako už nemožné... skvělé

-Endy-
20.05.2020 4 z 5

Kira je pod tlakem a dělá chyby a/nebo unáhlená rozhodnutí...neomylný mylně činí.
Mello je geniální nevyzpytatelný psychopat a Near hračičkářský logik - dobře napsané postavy, dobře vy, autore ;)

martunka
28.03.2020 5 z 5

Tak tenhle díl stál za to. Zápisník tím nabral druhý dech a už se těším na další....

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Lenka.Vílka
04.12.2017 5 z 5

Co se to, do háje zelenýho, stalo?! Death Note našel koule! Jsem za to vděčná. Smrt, kterou nečekáte. Projev, který mě uzemnil. Vše nasvědčuje tomu, že nový bůh se konečně dočká stvoření svého vysněného světa. A potom se to zase zamotá. Přečteno hned, protože jsem se opravdu bavila (předchozí díl jsem louskala). Jenom posledních pár stran mě trochu zmátlo. Tak jsem ráda, že mám po ruce další díl.

Terva
18.11.2017 4 z 5

Pro všechny lidi,
kteří jsou slabí a sami se neubrání...
pro ty, kteří žijí poctivě...
je tohle skutečně lepší svět...


Psal jsem do komentářů některá pravidla ze Zápisníku Smrti, ale někdy od sedmé knihy jsou pravidla pro používání tak dlouhé, že by jejich přepsání do komentáře bylo mnohdy delší, než komentář samotný. Hned první pravidlo v této knize je dlouhé. Pojednává o ztrátě paměti po předání zápisníku a dalších věcech. Moc dlouhé a možná už i trochu komplikované.
Tak fajn. To co jsem výše napsal jsem napsal asi v půlce této knihy. Pan Cugumi Óba mě slyšel a hned s tím něco udělal. Kapitola nazvaná „Uznání“ je zakončena hned třemi krátkými pravidly.
Hi, hi, hi.....
„Jeden člověk může vlastnit šest zápisníků“ …..– už tušíte, kam tohle může až vést?
Do nekonečna a dost možná ještě dál!

Malá ochutnávka:
Macudo, žiješ?
Je po mně.
Tak že ti nic není....

Za to děj se nám trochu hnul. Po celkem nepovedeném osmém dílu této série, se toto pokračování podařilo. Nejen, že přibilo akce a ubylo slov, dokonce se mi zdá, že je zdařilejší i kresba. A jako bonus je tu hned několik úvodních kreseb ke kapitolám, které jsou velmi povedené.

Ale víte, co mi v posledních několika knihách chybí?
Rjúk již dlouho nedostal jablko. Kam se v předešlých dílech tato krásná a mnohdy i veselá scéna poděla? Úplně jsem na ní zapomněl. Až tady, Rjúk opět dostává své jablko....mňam, chroust.

Konec a hlavně ten časový přeskok mi moc neseděl – pozor na to.

Citát: Ne každej, kdo leží na zemi musí být nutně po smrti.

martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Death Note: Zápisník smrti 9 si stále drží úroveň, kterou příběh má, respektive nejde příliš hluboko pod ni. Jsem si ale jistý tím, že ty neustálé myšlenkové pochody postav, které jsou zde prezentovány jak jejich dialogy, tak i tím, co si myslí, mohou čtenáře unavovat, a většinou to bude asi ten hlavní důvod, proč čtenář od série upustí a nedočte ji. Já doufám, že tohle nedočtení bude chyba a že nás scénárista i kreslíř ještě překvapí závěrem, který se bude nést v duchu celé série, bude propracovaný, logický a bude dobrý.

Štítky knihy

manga

Kniha Zápisník smrti 9 je v

Právě čtených1x
Přečtených308x
Doporučených19x
Knihotéce119x
Chystám se číst25x
Chci si koupit28x
dalších seznamech6x