Zápisník smrti 6

Zápisník smrti 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145891/bmid_zapisnik-smrti-6-eBC-145891.jpg 5 294 18

Death Note série

< 6. díl >

Jeden z členů mocné firmy Jocuba je nový Kira... a L na něj začíná líčit past! Jenže políčit na někoho, kdo vládne nadpřirozenými schopnostmi, není žádná legrace, zvláště když nikdo pořád ještě neví, jak ty schopnosti vůbec fungují. V sázce je ovšem hodně, a tak je nutné riskovat.

Komiksy Thrillery Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

デスノート 6; Death Note, Vol. 6 , 2005


více info...

Přidat komentář

ariannpHm
08.03.2024 5 z 5

Po slabší 5.manze tento díl ukazuje,že si death note drží svou kvalitu. Do poslední chvíle jsem byl napnutý. Opravdu pecka! 10/10

Vjeerus
25.05.2023 5 z 5

Jedna polovina příběhu za mnou, druhá zbývá.
Manga postavená na dialozích a úvahách. Člověk je stále v nevědomosti, jestli jsou události opravdu plánované, či nikoliv. A pokud jsou plánované, jak z nich chce Kira vybruslit.
Kdy konečně dojde k návratu postav a charakterů ze začátku?
Díl nabízí pár střípků, kdy Light porovnává svou a Kirovu morálku. A tyhle malé informace mám ráda a netrpělivě vyčkávám ten aha moment.
L stále prokazuje svojí neskutečně bystrou mysl a že si dokáže všímat i malých detailů a změn. Misa je stále postava, kterou mám občas ráda, občas jí totálně nechápu :D. Dějová linie kolem společnosti Jocuba je neskutečná, ale stačí malé šťouchy a vše dává naprostý smysl.
Závěr svazku je k uzoufání napínavý a čekat na další díl pro mě bude nekonečné.


Bettybook
19.06.2022 4 z 5

Misa je pro mě asi největší oříšek, protože zatím se nemůžu rozhodnout, jestli mě její vývoj v příběhu baví, či nikoli. Tento díl byl rozhodně slabší, než předchozí díly. Dost mě štvalo, že cokoli Light řekl, to Kira udělal, což mi přijde jaksi nepravděpodobné, ještě když ani neměli žádný plán B. Konec velmi zajímavý, i když velice očekávaný. Přesto se strašně moc těším na další díly. A btw, už mi chybí Ryuk :( XD

Andrée
28.02.2021 3 z 5

Tenhle díl byl trochu slabší. Moc mě to nebavilo. Na můj vkus příliš mnoho kecání, akce málo. Misa Amane mi leze dost na nervy a tady toho prostoru teda měla...

klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

DarthSoren
24.09.2020 5 z 5

Opět další skvělý díl. Vyústění situace v Yotsubě zvládli autoři perfektně, příběhu nechybí dramatičnost a i když se vztahu Ryúzakiho, a Yagamiho nějak do hloubky 6 díl nevěnuje, pořádný kus dortu pro sebe uřízla Misa Misa, co zajisté není na škodu. Závěr je prostě úžasný a malý cliffhanger na konci napovídá, že se příště je na co těšit.

martunka
07.03.2020 5 z 5

Paráda. Je to prostě další super díl. Líbí se mi vývoj postavy Mísy Mísy.

Johannus
16.02.2019 5 z 5

Velice dobrá korporátní dějová linka. Už se toho stalo hodně, a to jsem zatím v polovině série. Akorát mne velice zklamala samotná kniha, která se mi při prvním otevření rozpadla na několik kusů. Lepidlo kompletně povolilo a listy vypadly z přebalu. To samé se mi stalo také při pokusném otevření 12. dílu. Lepidlo bylo nažloutlé oproti jiným kusům v sérii, které jsou v pořádku. Tak jsem zvědav, jak promptně se k tomu vydavatel postaví.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Kverulant
05.05.2018 4 z 5

Zápletka s korporací Jocuba mi v minulém díle nepřišla tak silná, jako intelektuální souboj Kiry a L, ale tímto dílem mi autor opět vytřel zrak a finále bylo strhující.

Lenka.Vílka
02.12.2017 4 z 5

Bylo to dobré, ale na druhou stranu trochu zbytečné. Proto doufám, že z toho něco vytěží do dalšího dílu (něco jiného než další pravidla, ve kterých se už stejně ztrácím). Další Kira, takže teoreticky by tohle šlo až do nekonečna (?). Rem to rozjela, tak jsem zvědavá, jak to s ní a Misou bude dál vzhledem k tomu, co Mise vykecala. Ale na druhou stranu, logicky promyšlené. Zatím vata, která mě nejspíš provede do dalšího snad dobrého dílu, na který se těším.

Terva
24.10.2017 4 z 5

Všichni jdou Kirovi na ruku,
protože se bojí, že je zabije.

Hned první kapitola nazvaná „Následovník“ je jen o taktice a v podstatě je trochu nudná.
Co naopak není nudné je další pravidlo ohledně zápisníku na konci této kapitoly.
Někdy si říkám „kam až tohle zajde“.
Nové pravidlo se týká vlastníka, který má dva zápisníky a informace, co s nimi může dělat – mrazivé. Jen se trochu bojím aby to ve finále nebylo moc přeplácané a nepřehledné.

Stránky v zápisníku smrti nikdy nedojdou.

Stále se mi zdálo, že mi něco chybí. A pak mě to došlo. Chybí mi Rjúk. Po událostech z předešlé knihy je teď trochu někde jinde a nějak se na něj pozapomnělo. Snad až v dalším pokračování. Zato se tu do děje zapojí druhý (á) Smrtonoš Rem. Jeho podobu také obdivuji. Oba Smrtonoši jsou velmi skvěle nakreslení.

Opět musím vyzvednou jednu nádhernou až přenádhernou kresbu na dvojlistě. Jedná se o úvodní dvojstránku k příběhu nazvaném „Květináč“, zhruba v půlce knihy. Krásně propracovaná, skoro až magická kresba. Tleskám mistru Takeši Obataovi.

CITÁT – Modelky a herečky, jak známo, na velkou nechodí.

Tak po úvodní, celkem nevýrazné části se asi v půlce konečně začne něco dít. Akční a nebezpečné scény končí tuto knihu. Tady jde o život. Celkem jsem do zápisníku zapsal čtyři na hvězdné pole, ale popřemýšlel jsem i o pouhých třech. Ale jako výsek k celé třináctidílné sérii, to prostě někde musí trochu skřípat.

Jen neříkej „hop“, zatím jsme to zabíjení nezastavili.

Vybral jsem také čtyři citáty a zapsal je panu C. Ó. do CTT.

NiNo
03.03.2016 5 z 5

Knihu jsem si zařadila do čtenářské výzvy 2016: Kniha o přátelství. Ač se mnou mnozí nemusí souhlasit, trvám na tom. Lighto je psychopat, Ryuuzaki sociopat, jsou k sobě doslova připoutáni 24/7 a smyslem jejich života je zničit toho druhého. Přesto mezi nimi vzniká hluboký a upřímný přátelský vztah. Není se co divit, nikdo jiný než ten druhý je nikdy nepochopil.

martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Očekávání je zde veliké hlavně proto, že přichází něco velkého, protože Light skutečně naplňuje nějaký velký plán. Tím se dokonce dá omluvit i to, že někdy máte až moc pocit, že zasahuje síla shůry. Další díl může hodně překvapit anebo hodně zklamat. Vzhledem ke stávajícím kvalitám a promyšlenosti mangy, myslím, že nás ještě čeká pořádně povedené čtení.

ForiCZ
01.08.2013 5 z 5

Mhm, jsem rád, že sestupný trend zájmu nepokračoval a opět si mě Death Note získal. Tenhle díl mě bavil a líbil se. Těším se na sedmičku, ale už by to mohli uzavřít.

Petruše90
27.06.2013 5 z 5

Super, co jiného :) Ale sakra, nějak se to natahuje a to napětí mě zníčí :D Těším se na další.

Napanee
05.03.2013 4 z 5

Já vím, jak to skončí už z anime. Konec je ted od 6 dílu uz blízko.. :). A i kdyz to znám a vidím vše podruhé, pro zabavu je to skvělá záležitost. Užívám si to ted a svěžuji si detaily které jsem pozapomela. Moc fajn :)

pikilo
28.02.2013 4 z 5

Tak ale už by mohl být konec ne? :D Manga je to krásná, supr příběh, ten konec je supe ale štvě mě že není konec.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Cugumi Óba (p)
japonská, 1962
2011  94%Zápisník smrti 1
2011  93%Zápisník smrti 2
2012  93%Zápisník smrti 3
2012  87%Zápisník smrti 5
2012  91%Zápisník smrti 4

Kniha Zápisník smrti 6 je v

Právě čtených3x
Přečtených423x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených29x
Knihotéce148x
Chystám se číst25x
Chci si koupit26x
dalších seznamech7x