Zápisník smrti 5

Zápisník smrti 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136060/bmid_zapisnik-smrti-5-mpw-136060.jpg 4 335 19

Death Note série

< 5. díl >

Light i Misa jsou oba zavření v cele, pod přísným dohledem, ale vraždy neustávají. L nemá na výběr. Musí oba pustit, pochybnosti má ale stále. Jenže, kdo v tom případě zabijí tentokrát, když ne Light ani Misa? Stopy vedou do mocné společnosti Jocuba. Do jejího centra se vydává pátrat detektiv Macuda a rychle se dostává do situace, ze které má jen jedno jediné východisko. Smrt.... celý text

Žánr:
Komiksy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Death Note, Vol. 5 , 2005


více info...

ariannpHm
ariannpHm
05.03.2024 4 z 5

Nejslabší díl zatím. Light zde byl spíš vedlejší postavou. Celá ta zápletka s tou firmou mě moc nebaví. Už to není boj dvou chytrých lidí. 7/10

LadyCharlene
LadyCharlene
20.07.2023 3 z 5

5. díl se mi zatím líbil nejméně. Nový Kira je už na mě moc, Light ztratil své kouzlo, byl takový nevýrazný, bez osobnosti. Děj se nikam neposouvá, jen se zamotává a zamotává. Víc se mi líbí původní představa: Kira - student/génius nastoluje nový řád a očišťuje svět od zločinu, v zádech má geniálního, ačkoliv velmi výstředního detektiva, který udělá vše, aby ho dopadnul. Už v minulém díle se mi dějová linka s Lightem nepozdávala.
Jsme v půlce a doufám, že se zbytek série "vrátí do starých dobrých kolejí". I když spolupráce Lighta s L se mi líbí. Ale bohužel i jejich vztah ztratil tu správnou dynamiku.


Vjeerus
Vjeerus
02.05.2023 4 z 5

Opět volnější díl, kde se toho moc neděje. Light bez vzpomínek není tak zajímavý a pravděpodobně ukazuje, jak by se choval, kdyby zápisník zvedl někdo jiný. Jeho chladná logika tady nevyniká a působí jako sparingpartner pro L, který si stále uchovává pochyby.
Upřímně se těším, až se tahle část přežene a rozmotá se ten super komplikovaný plán, který stále nepobírám.
Celkově se mi ale líbí, jak tajemství Kiry v radě velkého korporátu autor vymyslel. A poukazování na to, co s lidmi dělá tak obrovská moc, jako je zápisník smrti.

HermanekB
HermanekB
06.02.2023 5 z 5

Zábavné, propracované a geniální. Jeden z mých nejoblíbenějších dílů ze série.

Atlantis
Atlantis
14.08.2022 2 z 5

Já asi začínám mít nerad Death Note mangu. Tenhle díl mě vyloženě štval. Linka s megakorporací mě nebaví, "vygumovaný" Light už vůbec ne, nové postavy jsou trapné a hlavně mi už leze na nervy, jak má každý plán na všechna uprdnutí toho druhého. Já si teď dám od této série hodně dlouhou pauzu, tohle číst nechci.

klaraj093
klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

Andrée
Andrée
28.08.2020 3 z 5

Tenhle díl se mi moc nelíbil.
Misa a její výlevy mi přijdou naprosto zbytečné. Uvidíme, jakou významnou roli nakonec ztvární, ale zatím mi tam narušuje psychologickou hru mezi Lightem a L. A taky mi tady chyběl Ryuk.

DarthSoren
DarthSoren
27.08.2020 4 z 5

Spokojenost. Nic víc, nic míň. K dokonalosti možná chyběla nějaká větší akce - 5 díl je stavěný výhradně na sledování a mluvení. Některé pasáže byly příliš zdlouhavé a tým vyšetřovatelů jakoby kromně odhalení Jotsuby uvízl na mrtvém bodě, takže jsme se v příběhu zas tak moc neposunuli. Ještě že tam byla ta rvačka :D

martunka
martunka
03.03.2020 5 z 5

Opět jsem spokojená. Bylo to napínavé a líbí se mi nové zvraty v ději příběhu.

michal3736
michal3736
08.01.2020 5 z 5

Po postupném sledování jednotlivých členů se pomalu zjištuje, kdo je třetí Kira. Opět skvělé....

-Endy-
-Endy-
21.07.2019 4 z 5

Úroveň to stále drží, ale tenhle díl je na mě moc "kecání v sedě" a "monitorování kecání v sedě".

TimeLord
TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
16.11.2017 4 z 5

Tohle už tady jednou bylo. Slabší díl, který ale nemohu jako slabší díl brát, protože si tipuju, že v dalším díle díky tomu bude mazec obsah. Takže bych ho nazvala lehce ohlým dílkem v jinak dokonalém balení puzzlí. Jenom jsem se nebavila tolik jako v předchozích dílech, takže víc dát nemohu. Na mě to už je zamotané jako mexická telenovela. Tak uvidíme, co bude dál.

Terva
Terva
05.10.2017 5 z 5

Kam až sis tohle naplánoval Lighte Jagami?

A hlavně kam až to naplánovali Cugumi Oba a Takeši Obata?

Protože, zatím co si čtenář říká „tak už ho mají a je konec“, tak zjistíte, že se odněkud vynoří spousty cest kterými se můžou hlavní hrdinové vydat.
Pojďme tedy na pátý příběh a buďme připraveni na další překvapení.

Je-li zápisník ukraden a jeho původní majitel je přitom zavražděn, přejde vlastnictví zápisníku automaticky na vraha.

Opět je tu několik nadpozemských kreseb. Jednu najdete na počátku příběhu nazvaném „Osma“. To je oku lahodící orgie. A například druhou Smrtonošku můžete vidět na počátku příběhu nazvaného „Macuda“ Velmi povedené obrázky, kterým by svědčil i větší formát papíru.

Případ „Kira“ je stále složitější a mnohá překvapení na nás ještě čekají. Někdy si stačí jen přečíst úvodní pravidla pro držení a manipulaci s zápisníkem. Spousty rad a definicí je zatím nevyužita. A protože je knih celkem třináct mám obavu, jak se vše vyvine a zda mě to nebude nudit. Už teď se mi to zdá moc složité a zamotané.

Malá ochutnávka:
Pokud pisatel označí jako příčinu smrti nemoc a zároveň určí i dobu úmrtí, může se stát, že určený čas nebude k rozvinutí nemoci stačit a oběť tak místo toho do 6 minut a 40 vteřin zemře na selhání srdce.

Konec tohoto příběhu opět přinese pár zajímavostí a překvapení. Už se těším na další knihu.

Vybral jsem pouhopouhé čtyři light citáty a zapsal je do zápisníku pod značkou CITÁTY.

CITÁT - Na světě je spousta lidí, kteří by tu vůbec neměli být.

martinstefko
martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Death Note: Zápisník smrti 5 rozhodně není výrazným poklesem v kvalitě příběhu, to zase ne. Kresba je stále dobrá a scenáristicky si myslím, že je komiks dále skvěle promyšlený, ale musí nás o tom přesvědčit i další díly. Na základě tohoto dílu bych si nebyl tak jistý tím, že se bude děj ubírat správnou cestou a nerozplizne se jen do něčeho, co ani nebude pořádně uzavřeno. Zatím bych Japoncům věřil.

ForiCZ
ForiCZ
28.07.2013 3 z 5

Zatím mi tenhle díl z těch pěti přečtených chytl nejmíň. Začátek byl sice zajímavý, ale určitá místa mě prostě nebavila bez ohledu na to, že Kira tady získává úplně jiný rozměr.
Trochu mě děsí, že série má v mých očích sestupnou tendenci. Každý díl je horší, každým dílem mě to baví méně. Snad to šestý díl zvrátí.

Petruše90
Petruše90
08.05.2013 5 z 5

Jako další díly - super, napínavé. Ale sakra už, nedočkám se jak to dopadne!? :D :)

Flipper
Flipper
15.01.2013 4 z 5

Nová hra a nové pravidlá sú síce zaujímavo rozdelené, no čo s toho ak na jednej strane sú dvaja géniovia. Preto v tomto booku, s akcentom na to, aby sa dej rozvíjal musí niekto s týmu urobiť chybu (Matsuda) a ostatní potom musia rýchlo hľadať riešenie. Samozrejme trochu slabší diel v ktorom si nový kolegovia (päsťami a kopancami) zvykajú na spoločný "reťazový vzťah". Samotná podstata detektívky - chytiť Kiru - ostáva.

pikilo
pikilo
28.11.2012 3 z 5

Koukám že ani v pátém dílu se nedozvíme jak to celé skončí. Tak šup šup ať už je šestý díl.

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Tsugumi Ohba
japonská, 1962
2011  94%Zápisník smrti 1
2011  93%Zápisník smrti 2
2012  93%Zápisník smrti 3
2012  87%Zápisník smrti 5
2012  91%Zápisník smrti 4

Kniha Zápisník smrti 5 je v

Právě čtených3x
Přečtených472x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených29x
Knihotéce165x
Chystám se číst27x
Chci si koupit23x
dalších seznamech6x