Zápisník smrti 11

Zápisník smrti 11 https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216976/mid_death-note-zapisnik-smrti-11-VKp-216976.jpg 4 184 9

Death Note série

< 11. díl >

Boj mezi Kirou a jeho odpůrci se pomalu, ale jistě blíží vyvrcholení. Smyčka se stahuje, štáb SPK míří do Japonska a semínko nedůvěry začíná klíčit i v řadách japonské policie. Podaří se Lightovi zbavit svých nepřátel - i nepohodlných spojenců? A co si počne s žárlivou Misou Amane? Ne nadarmo se říká, že zhrzená žena je horší pekla...... celý text

Žánr:
Komiksy , Thrillery , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Desu Nōto; Death Note, Vol. 11 , 2006


více info...

Přidat komentář

DarthSoren
26.01.2021 4 z 5

Kostky jsou vrženy a obě strany jsou si jisté, že v závěrečné konfrontaci budou slavit vítězství. Ani Near, ani Light si nepřipouští prohru a rozhodovat budou i ty nejmenší chybičky. Docela mi zde chyběl Ryúk - je zde spousta situací, kde by měl mít co říci, bohužel, autoři ho již pár dílu postavili stranou. Závěrečný díl bude jistě pecka - v anime inkarnaci byla scéna ve skladišti perfektní, takže zde očekávám podobný nářez. Dámy a pánové, jedeme do finále!

michal3736
29.10.2020 5 z 5

finále je na dosah...kdybych nevěděl jak to dopadne, tak bych si říkal, že už je to v kapse...


klaraj093
22.10.2020 4 z 5

Nemám asi co vytknout..Za mě rozhodně doporučuji...

martunka
14.04.2020 5 z 5

Tak tenhle díl mě hodně bavil! Konečně je to zase napínavé....

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Komentár k celej sérii:
Najprv som videl anime, ktoré ma do polovice strašne bavilo. Zistil som, že vyšla aj manga v češtine, a nemohol som to nekúpiť. Naozaj dobre spracované, kresba pekná, skoro všetky postavy boli podarené, a samostatná myšlienka zápisníku smrti je výborná. Manga je naozaj skvelá. Jediné, čo mi vadilo bol Near, ale dokázal som to prežiť. Je to napínavé dielo, s výbornou atmosférou, myslím, že som si to užil viac než anime.

Lenka.Vílka
06.12.2017 5 z 5

V tomhle dílu to je snad poprvé, co jsem ocenila vkládání pravidel do textu, ne na konec (sice to s dějem souviselo, ale občas mě rušilo). I když...až teď jsem začala přemýšlet nad tím, jestli nejsou úplně o ničem. Ale to bych o všem moc přemýšlela a došla k myšlence, že to vlastně nedává smysl už od začátku. Smrtonoši na mě nepůsobí jako géniové a ztráta zápisníku je pro ně tak trochu průšvih. Na to kolik má tedy pravidel, se teď objevilo konečně nějaké dobře použitelné na lidi (vybavuje se mi už jenom to se smrtí smrtonoše. Tak tajně doufám, že ve třináctém díle bude shrnutí i tohoto). Ale jak by řekl Rjúk: "To by ale nebyla sranda.", jsem ráda, že je až v tomhle díle. Mám na mysli pravidlo LX (to by zkrátilo dost děj, kdyby pravidla čtenář znal už od začátku, že? Nebo by si spíš říkal, proč to ten debil tak natahuje :D...). A hned mě zajímalo, jestli toho využijí. A jestli to je vykecání možného zakončení děje (proč ne), nebo jestli chtějí jenom brnkat čtenáři na nervy (no, proč ne). Od té chvíle jsem četla jako drak, abych se to dozvěděla. Kdyby byl takový každý díl, jsem spokojená (ale potvrzuje to vzorec klesání a stoupání kvality, tak mám strach, co bude dál). A u trojúhelníku jem se vyloženě bavila. To jenom potvrzuje, že Misa je známkou kvality a její absence ději škodí. Ale to už vyloženě rejpu...

"Domnívám se, že je důležité, aby se o Kirovi a jeho učení začalo povinně vyučovat na školách, a studenti se tak měli možnost seznámit se správným životním postojem..."

SPOILER Nepochopila jsem ten hranej rozhovor mezi Lightem a Kijomi. Jako on jí průběžně psal, co říkat, protože je poslouchají. Ten teda píše jako vítr, když to stíhal, aby to nebylo křečovitý, divný a proto nápadný!

Terva
20.11.2017 3 z 5

Co máš v plánu, Bože...?
...Ne, nebudu pochybovat o jeho vůli.....
...On je vševědoucí, já jen vykonávám jeho rozkazy...

Musím konstatovat, že tohle je zatím nejhezčí barevný obal v této sérii. Už jenom kvůli Rjúkovi.
S těmi uvnitř knihy už je to horší. Ne, nezhoršila se kresba, jen když se na scéně objeví Near, jsou skoro všechny kresby přepsané písmem. Možná už bylo lepší vložit mezi kreslené stránky jednu psanou. Nejen, že to zakrývá ty dobré kresby, ale mnohdy písmo splývá s kresbou a nejde moc dobře přečíst.

Přibývá nových pravidel v zápisníku. Už mám pocit, že zápisník je přeplněn pravidly.
Kam se tam vejdou?
Bylo-li jednou do zápisníku zapsáno jméno oběti a příčina i okolnosti jeho úmrtí, dotyčná osoba zemře i v případě, že bude zápisník mezitím zničen, spálen a podobně.

I když můžeme Rjúka vidět na několika celostránkových kresbách, před začátkem kapitol, bohužel, uvnitř se s ním moc nesetkáme. Jeto už skoro jen o souboji lidí a Smrtonoši jsou „odstraněni“.

Co se mi naopak velmi líbilo, je začátek kapitoly nazvané „Mozaika“. Představte si, že je tu několik stránek úplně beze slov – Paráda, konečně ticho :-)

Těsně před dočtením této knihy mi odpadl úvodní tvrdý list přebalu. Vlastně už je to u této série skoro tradice a já mám při ruce lepidlo na krabice. Toliko ke kvalitě vazby.

Obsahově je to napínavější než předešlá kniha, opravdu jsem až do samotného konce byl v napětí, jak to dopadne. Nebylo to špatné, pár dobrých kreseb a teď už jen hurá na další knihu. Konec je na blízku.

martinstefko
28.01.2016 4 z 5

Death Note: Zápisník smrti 11 je pořád celkem logicky fungující knihou, která je dobře napsána a dobře nakreslena. Má lepší spád než kniha předcházející, ale už to prostě není to, co mi vyrazilo dech, když jsem otevřel první díl a doslova valil oči nad tím nápadem a nad tím, jak je to celé promyšlené a bohaté. Teď už jde prostě jen o to, jestli bude Kira chycen, nebo nikoli, a popravdě, to není to, co by mě tolik zajímalo. Psychologické hry o to, kdo bude mít navrch, už nemají ten správný náboj, jsou jen natahováním toho, co skvěle předváděli Kira a L. Kira a Near jsou jen opakováním toho, co bylo, kdy pouze prvek moci a prvek ženský tohle celé trochu narušují. Ale tak už to končí.

michael4483
31.12.2014 4 z 5

I keď si celá rada Zápisníku smrti drží určitú konštantnú úroveň, z posledných dielov je už cítiť nielen vyčerpanosť prvotne originálneho a atraktívneho námetu, ale aj prekombinovanosť a miernu bezradnosť. Napriek tomu ide stále o nadmieru zábavné čítanie, ktoré neomrzí, i keď ako divák, ktorý už videl rovnomenný seriál vopred viem, ako to celé dopadne. 80%

Štítky knihy

manga

Kniha Zápisník smrti 11 je v

Právě čtených3x
Přečtených270x
Doporučených19x
Knihotéce109x
Chystám se číst27x
Chci si koupit28x
dalších seznamech7x