Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345185/bmid_deadpool-hodny-zly-a-osklivy-il9-345185.jpg 4 134 24

Deadpool série

< 3. díl >

Začínáme zapomenutým příběhem ze sedmdesátých let, kdy Deadpool řádil v ulicích po boku Luka Cage a Iron Fista. Jenže i když se pak přesuneme do současnosti, není všemu konec. Minulost se vrátila a Deadpool musí dát dohromady svůj starý tým... a hlavně ho přesvědčit, že je jeho starý tým. A minulost se vrací i jinak – projekt X ohrožuje nejen Deadpoola, ale i Captaina Ameriku a Wolverina, a tak se všichni tři musí dát do boje. Společně.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Good, the Bad and the Ugly , 2013


více info...

Přidat komentář
ArkAngel
ArkAngel
22.07.2022 3 z 5

Trošku vážnější Deadpool, ve které se řeší program supervojáka i to, že v minulosti zplodil dítě. Úvodní retro příběh je stejně jako v minulé knize zpracován originálně a Běloch jakožto padouch je celkem vtipný. Příběh propojující Deadpoola s Wolverinem a Kapitánem Amerikou je dobře uchopen, byť to samozřejmě není žádné zázračné dílo.

fvalek
fvalek
21.03.2022 5 z 5

Velmi milé překvapení. S Deadpoolem to nesmím přehánět, jinak mě šíleně nebaví, nudí a otravuje, ale do tohohle dílu se mi vyplatilo se donutit. První sešit tedy nic moc, protože mě osobně nebaví ty příběhy ve starším stylu, ale někomu mohou přijít skvělé a musím ocenit alespoň to, že opravdu vypadají jako by byly z nějakých 70. let. No ale zbytek příběhu byl skvělý, velmi vážný a drsně emocionální, což u Deadpoola vůbec není běžné.

Hostování Bělocha, Power Mana a Iron Fista bylo vtipné a vysvětluje část zápletky Deadpool miláček publika, ale kam se to hrabe proti týmovce s Wolverinem a Kapitánem. Deadpool se rozhodl řešit problémy se zneužíváním svých orgánů a naráží na opravdu zásadní problém, který se dotýká bezpečnosti celé Ameriky. Přestože cílovka jsou mladiství a dospělí, tak se opět obávám, že Deadpoola si oblíbilo spíš mladší publikum a nelíbí se mi tam některé vulgarity, ale zase to z toho dělá pořádný dospělácký komiks a hodí se k vážnosti. Množství hlášek se docela snížilo, což ještě nahrává pěkné závažné atmosféře. Dění v Severní Koreji je vážně síla, zejména pak místní gulagy, ale i celý projekt s novými X-Meny. Deadpoolovi trošku víc sklaplo po zjištění ze svého osobního života, ale znáte to, kde není tělo, tam nelze úplně věřit, že nastala nějaká smrt. Opravdu se mi líbí, kam nás autoři zavedli, když to pro někoho může být silné. Kéž by i další díly byly v podobném duchu.


wullcann38
wullcann38
12.02.2021 5 z 5

Páni.
Deadpool (komiks) může být vážný...

Kate18
Kate18
12.01.2020 5 z 5

Deadpool se svými “parťáky” Kápou a Loganem řeší, kdo to Deadpoola sledoval a tajně mu odebíral krev a orgány. Souvisí to s výzkumem a vývojem zbraně X? Dozvíme se také něco z Deadpoolovi minulosti i pár šokujících informací. Navíc pokají pár dalších zvláštních hrdinů se superschopnostmi...

hurikan123
hurikan123
10.10.2019 4 z 5

jko clkom fajne...

Bobik9
Bobik9
29.04.2019 4 z 5

Nečekaně emotivní příběh. Na Deadpoola to byl opravdu dost silný příběh. Minimálně poslední dva/tři sešity šel humor trochu stranou a tvůrci nám nabídli velmi solidní, dramatickou a napínavou scénu. Cpt. America a Wolverine mě v komiksu velmi potěšili, protože to jsou parádní protiklady a k Deadpoolovi fakt seděli. Jediné, co bych této knížce vytkl, je úvodní "retro" komiks, který je trapný až to bolí.

petr9807
petr9807
16.03.2019 4 z 5

Jeden z lepších dílů. Skvělá hra s reáliemi. - A také výtečný překlad.

KubaHanzelin
KubaHanzelin
10.03.2019 5 z 5

Retro část společně s jeho návazností v současnosti mě dost pobavila, Deadpool dal Lukovi a Iron Fistovi fakt zabrat.
Hodný, zlý a ošklivý tak moc k smíchu už nebyl, podívali jsme se na Deadpoola z trochu jiné strany než jsme zvyklí..
Není to jen hláškující, vtipný a nechutný psychopatický žoldák, ale i člověk, co si toho dost prožil.. a co? To se dozvíte během čtení, Kapitán a Logan tvořili super parťáky ikdyž se na to ze začátku moc netvářili:)
Kresba je klasicky deadpoolovsky příjemná

Hadati
Hadati
17.01.2019 4 z 5

První dva sešity jsou zase odbočkou do jiných let. Respektive první je z 60. let, kdy se Deadpool s Iron Fistem a Lukem Cagem utkají s jedním záporákem. Kresba je v retro stylu. Druhý sešit je pak ze současnosti, kdy se se stejným zloduchem utkají znovu. Nijak moc mě to neoslovilo, ale jakž takž se to dalo číst.
Po této odbočce se pak příběh odvíjí dál, kde skončil. Tedy ve chvíli, kdy Deadpool pátrá po své minulosti s duchem agentky Prestonové ve své mysli, kdy nakonec odhalí více, než vůbec tušil, protože zjistí něco o své rodině. V této misi mu pomáhají Wolverine a kapitán Amerika, takže je to celkem zábava. Nejvíc mě ale asi baví kombo Deadpool a Prestonová v jednom těle.

Disease
Disease
27.11.2018 2 z 5

Retro parádní, ale ústřední příběh dost nuda.

Thunder02
Thunder02
17.08.2018 5 z 5

Úžasný komiks který ukazuje že i DP je opravdu tragická postava, líbilo se mi i to retro ze sedmdesátek

memphisz
memphisz
22.04.2018 4 z 5

Prozatím nejlepší Deadpool v sérii. Super děj i kresba, a hlavně konečně fungující týmovka (oproti minulému dílu), Cap a Wolverine prostě potěší. Není to na nějaké rozbory, ale je to to, co od Deadpoola očekávám - akční komedie s trefnými hláškami a vtipnou brutalitou (ano, i to lze).

MinaHawke
MinaHawke
08.04.2018 5 z 5

Tak tenhle díl byl fakt pecka. Mnohem lepší než první a druhý díl.

jarynek
jarynek
04.03.2018 4 z 5

Za mne dosud nejlepší DP. Úvodní retro kousek opravdu pobavil, výborně vystihnutá kresba, atmosféra 70. let i skvělé hlášky. Zbytek knihy pak není pouze o hláškách, k nimž by byl uměle a křečovitě dotvářen příběh, ale naopak se jedná dobře vystavěné vyprávění proložené jedinečným Deadpolovým humorem.

LordSnape
LordSnape
17.01.2018 3 z 5

Zdá se, že se naše scénáristické duo už trochu unavilo. Deadpool co namísto hláškování moralizuje? Ale jděte... Výlet do minulosti ze začátku mě navíc dost sral.

B-artX
B-artX
13.11.2017 5 z 5

Úžasný komiks, bavil jsem se neuvěřitelně.

Gustik5
Gustik5
10.11.2017 5 z 5

Údajně nejlepší příběh s Deadpoolem vůbec. A sakra, sice to neposoudím, ale skvělý to rozhodně je! Moc se mi líbí, jak dokázali scénáristé udržet perfektně fungující poměr mezi humorem a vážností. Pobavíte se, ale zároveň vás to místy dokáže i dost zasáhnout. Deadpool tu figuruje jako "smutný klaun." Je tu hezky vidět, že všechny ty legrácky a šílenosti jsou jeho způsobem, jak se vypořádat s obrovskými traumaty (mimo jiné i dírami v paměti, které dovysvětlují, proč se tak často dříve plácal odnikud nikam), jež si s sebou nese. Navíc, když už jde opravdu do tuhého, zmlkne i jemu. Pokud jsou první dva sešity povedenou parodií na sedmdesátkové komiksy se vším, co na nich z dnešního pohledu skřípe (ale i funguje), je hlavní příběh především sondou do Poolovy pohnuté historie, propletenou s dalšími dvěma "upravenými" hrdiny. Tajtrlíkující postava tak dostává tragický rozměr a dokazuje, že je na ní mnohem víc, než jen ujetý humor a boření čtvrté stěny. Navíc jsou tu události, které budou mít velké následky v budoucnu (SPOILER/ Deadpool má dceru?!/SPOILER), což se mi moc líbí. Dříve, když jsem četl nějaké sešity z Wayova runu, mi hrozně vadila epizodkovitost příběhu, který Deadpoola nikam výrazně neposouval. Jo, měl bych si už přečíst něco z éry před Wayem. :) Každopádně... Pokud bych měl někomu vysvětlit, proč mám z Marvelovského vesmíru nejradši právě ukecaného žoldáka, doporučím mu tenhle komiks. :)

Fantasysvet
Fantasysvet
21.08.2017 4 z 5

Čtvrtou komiksovou knihu, kterou nám přináší nakladatelství Crew, si bezesporu užijete stejně jako ty předchozí, ačkoliv se tu objevuje nemálo vážnějších témat a pochmurnější atmosféra. Deadpool zde není jen v roli humorné postavy, dozvídáme se mnoho o jeho minulosti a pro znalejší ostatních marveláckých komiksů je zde také plno dalších odkazů na jiné souvislosti. Vážnější situace prohlubují Deadpoolův charakter a staví ho do jiné role, než jsme běžně zvyklí. Řeší se tu také válečné konflikty, otázky pokusů na lidech a úlohy jednotlivců. Přitom to není na úkor akce, protože ani o tu zde není nouze. Deadpool: Hodný, zlý a ošklivý přináší to, co člověk očekává a nejen to, zároveň zase zvedá laťku trochu výš.

zuzak07
zuzak07
15.07.2017 4 z 5

Pro mě nejlepší Deadpoolův příběh, jelikož se více pracuje s jeho charakterem, už to není jen hláškující sarkastický hrdina, jako v předchozích komiksech, ale také člověk.

martinstefko
martinstefko
11.07.2017 4 z 5

"Hodný, zlý a ošklivý" je pro mě nejlepší příběh s Deadpoolem, jaký jsem zatím četl.