De(bil)níček

De(bil)níček https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448346/bmid_de-bil-nicek-O1b-448346.png 4 65 16

Rozchod a návrat do společného bytu k rodičům. To jakožto budoucí třicítka vážně nechceš. Zkus si teď na chvíli představit, že sedíš na své dětské posteli a se skleničkou vína se groteskně utápíš v sebelítosti. A tvoje vrstevnice na sídlištním pískovišti před tvým domem v tom samém okamžiku prosí ratolesti, aby si laskavě necpaly hrabičky vzájemně do uší. Ano, nejspíš už tušíš, že se ti právě chystám vyprávět svůj příběh. A věř mi, že v tu chvíli jsem si myslela, že už nemůže být hůř. To jsem ale ještě netušila, že ten pravý kolotoč pochybných známostí teprve začíná.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká

Vydáno: , Pointa
více info...

Přidat komentář

janturecek2001
20.10.2023 5 z 5

Pobavilo. Někdy v budoucnu možná přečtu ještě jednou.

Anet12345
01.08.2023 1 z 5

Chtěla a očekávala jsem něco oddychového. Že to ale až tak dostojí svému názvu jsem nečekala... Napsané strašně, jako slohovka na základce...


blazejmartin
28.04.2023 4 z 5

Vtipná oddychová knížka. Ale asi žádný důvod přečíst si ji znovu.

Aknel26
19.09.2022 4 z 5

Tenká knížka o hledání toho pravého partnera, která pobaví i pohladí. A navrch jedno pravdivé pošťouchnutí: Přítomnost nečeká!

werick
22.07.2022 5 z 5

Knížka na jedno odpoledne, celkem vtipná a příjemná oddechovka

marky2558
11.04.2022 4 z 5

Vtipná knížka, přečtena za chvilku. Ideálka, když člověk nechce nad ničím přemýšlet

pakoshka
15.12.2021 2 z 5

Člověk by řekl, že budu ideální cílovka, single almost 30 s kočkou. Chtěla jsem něco jednoduchýho na vypnutí v těchto hektických dnech, což jsem teda dostala, ale nečekala jsem, že to bude jednoduchý tak moc.

Cejtim z toho moc snahu a školní sloh, no, plus rádoby ironii, která je teď hodně populární. Tři cesty tramvají a není co číst.

(Autorku neznám, o podcast jsem se dozvěděla až po dočtení.)

Terezacsi
23.07.2021 3 z 5

De(bil)níček mě zcela náhodně zaujal v knihkupectví, aniž bych něco tušila o autorce (až později jsem se dozvěděla, že to je influencerka a autorka podcastu). Moc se mi líbila anotace a tak jsem si to impulzivně koupila. A nelituji - vlastně De(bil)níček splnil naprostou většinu mých očekávání. Útržky ze života ženy bojující se vztahy, seznamkami, sportem, svou vlastní identitou... Navíc je to učitelka, což je mi přirozeně taky velmi blízké, ne-li vlastní. Chvílemi jsem se u knížky smála či aspoň usmívala, líbilo se mi nahlédnout do cizího víceméně obyčejného života, ty neobyčejné už mě totiž moc nebaví. Chvílemi jsem měla pocit, že se příběh zvrhne ve fitness propagandu, ale nestalo se tak, což je dobře, neb to by mě asi namíchlo. Škoda, že nemá příběh nějakou větší pointu, ale tak to asi v životě chodí. Relaxační krátká vtipná knížka, prostě. Tak.

Sazinek
21.07.2021 5 z 5

Verču sleduju na sockách, takže mi bylo jasný jakým stylem bude kniha psaná. Začetla jsem se do ní hned po Vánocích a za jedno odpoledne přečteno. Smála jsem se nahlas. Pokud se chcete pobavit a nečíst plytké kecy, tak směle do ní!

Renike
23.05.2021 4 z 5

Vtipná knižka na jedno odpoledne. Neuchvátí,neuráží.

MartinJurek
09.05.2021 2 z 5

Stejně jako autorka sebrala odvahu k psaní možná na základě odezvy na její podcast, i já jsem pouhým nezkušeným recenzentem. Proto nechci být zlý. Hlavní hrdinka a zároveň autorka je ve velké většině aspektů sympatická mladá žena ničím nevycházejíci z průměru. Proto u této knihy teoreticky může existovat potenciál k oslovení ne pouze marginálního publika. Ovšem má to jeden zádrhel. Tohle není kniha, je to spíše průměrné slohové cvičení. V dosti případech jazykově pokulhává, nemá příliš originální vyjadřovací schopnosti. Naopak nádechu obyčejného školského cvičení se vzdaluje svou ironičností a jízlivostí, která zde funguje po vzoru úspěšnějších knih pro ženy jako odlehčující faktor přispívající k větší čtivosti dílka. Jako blog či sloupek muže mít tento literární tvar hodnotu pro okruh věkově a naturelem spřízněných slečen. Jinak bych spíše radil zůstat u mluveného slova. Jako podkres do ouška pro chvíle nevítané samoty nahrazuje takové to povídání u kávičky. :-)

Pistácie
30.04.2021 4 z 5

Vcelku krátké čtení, které jsem sfoukla během chvilky. I tak se mi líbilo, jak jednoduše a poutavě autorka psala a jak hravě shrnula různá vztahová a rozchodová témata do takových minipříběhů z vlastního života. Je to takové nahlédnutí o několik let zpět, a je zajímavé, že člověk to může porovnat i s tím, jak autorka žije dnes, a to skrze otevřenost na sociálních sítích :D. Celé to bylo sympatické, humorné a oddechové čtení.

Booky84
03.04.2021 5 z 5

Pohodová a humorná kniha, která mi zpříjemnila odpoledne.

Barussat
22.03.2021 5 z 5

Milá knížka, kterou přečetete za pár hodin, ale celou dobu se budete usmívat. Je to knížka, u které se pobavíte, která vás vytrhne z deprese a navodí mnohem lepší atmosféru. Nikdy nemůže být nic normální a autorka umí perfektně glosovat události, s nadhledem a vínem v ruce. Doporučuju, já se k ní ráda budu vracet.

attila1
27.11.2020 5 z 5

Pěkná, vtipná,zábavná ...knížka překvapila. Na dovolenou ideální odechovka.

Denní_čtení
11.10.2020 5 z 5

Zbožňuju podcasty Čas kávičky, blog, její humor, názory, fuckups, pády i vzlety, a stejně tak zbožňuju tuhle knížku! Upřímně jsem se bavila. Za každým ex-vztahem je prostě něco abnormálního :D a jestli tomu tak podle vás není, tak jste asi to jedno procento ze sta, blahopřeju.

Štítky knihy

humor

Autorovy knížky

2020  76%De(bil)níček

Kniha De(bil)níček je v

Právě čtených2x
Přečtených79x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce71x
Chystám se číst41x
Chci si koupit8x