Labyrint osudu

Labyrint osudu https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347605/bmid_labyrint-osudu-VZ8-347605.jpg 4 62 16

Dcery světla a temnoty série

< 2. díl >

Lea už ví, že její nitro ovládá temnota. Za pomoci své sestry Sáry a strážce Lukáše se s ní snaží bojovat. Když jsou ale Sára s Lukášem vysláni na misi na znovuobjevený Salemon, zůstává na to sama. Útočiště nachází u tajemného mladíka, který má za úkol ji hlídat. Přesto se ale stále propadá hlouběji do temnoty a mění se. Když se však ukáže, že Silkon chce její sestru přinutit, aby se přidala k Temným, Lea se mu postaví a nakrátko získá zpět své staré já. Spolu se Sárou se vydávají do jeskynního bludiště, kde na Leu čeká nelehká zkouška. Pokud obstojí, má šanci temnotu ve svém srdci spoutat…... celý text

Přidat komentář

Airelle
28.08.2023 3 z 5

Příběh je to rozhodně neotřelý a hodně mi to stále připomíná můj milovaný seriál Čarodějky, bohužel jsem druhý díl četla ve špatnou dobu. Nejdřív jsem se nemohla začíst, pak mě rozčiloval styl psaní.

Oproti prvnímu dílu se tu nevyskytuje tolik opakujících se slov, bohužel stále dochází k tomu, že je kapitola psaná z více pohledů v er-formě, jenže se v odstavcích ztratíte, jestli jste zrovna s Leou nebo se Sárou nebo s někým úplně jiným. Nejhorší je, když stránka začíná novým odstavcem a vy se neustále vracíte zpátky, jestli jste něco špatně nepochopili. Pro mě to mělo naprosto rušivý efekt. Přitom by stačilo časové a prostorové skoky oddělit hvězdičkou nebo novou kapitolou.

Jinak tedy stále dávám přednost Lee, která je bojuje sama se sebou a se svými schopnostmi. Poslední třetina knihy nabrala spád, stejně jako u prvního dílu, takže si třetí díl nejspíš přečtu, zajímá mě totiž, jak to bude s Leou dál, a jestli zjistíme i něco víc o postavě, o které jsme se dozvěděli v tomhle díle, viděla bych to na zajímavou linku.

cukrovka
02.03.2022 4 z 5

Čtivá oddechovka. Příběh plný kouzel, napětí a boje světla s temnotou. I když nejsem cílovou skupinou, tak jsem si čtení užila.


Pert
01.02.2022 4 z 5

Dobré, ale první díl se mi líbil o něco více.

pejty
31.05.2020 4 z 5

První díl mě celkem zaujal, tak jsem si řekl, že si přečíst druhý díl bude dobrý nápad. Prvních 70 stránek jsem se za toto rozhodnutí proklínal. Nebavilo mě to a ne a ne se začíst. Pak se to ale v jeden moment změnilo, a od té doby jsem to slupl jako malinu. Rozhodně se pustím i do dalšího dílu.

linda_pauer
25.01.2020 4 z 5

Když jsem četla jedničku, bavilo mě to, ale přišlo mi, že čtu jednu z tuctových knih (jak už u prvních dílů bývá) . Až tady mi přišlo, že si příběh našel nějakou svou originálnější cestu. Určitě mě to bavilo více než první díl. Bohužel mi zase vadila postava Ley. Ne charakterem, ale jak je vytvořená.
Poslední třetinu knihy bych ohodnotila pěti hvězdičkami, tam jsem se od toho nemohla odtrhnout! ....jo a obálka je boží!

Ganie
26.04.2019 5 z 5

Ještě lepší než první díl! Ten Lein rozpor mě úplně dostal! Nemůžu si pomoct, ale oblíbila jsem si i jednu ze záporných postav. :-D Už aby byl další díl venku.

Klarsik3
07.01.2019 2 z 5

Nebyla jsem nadšená z prvního dílu a nejsem nadšená ani z toho druhého.

Lika007
30.08.2018 5 z 5

Tenhle díl možná nebyl tak "dějový" jako ten předchozí, ale rozhodně měl něco do sebe. To jak se Lea pere se svou vlastní temnotou bylo... wow. Měla jsem z toho mrazení.

bookworm_plants
22.06.2018 5 z 5

Úžasná knížka, těším se na další díl pokud bude :-)
Měla jsem raději Leu, Sára mi občas lezla na nervy. Ale jsem ráda, že to dopadlo nakonec dobře.

Calla2002
12.01.2018 5 z 5

Super, nevím jestli to bylo lepší než 1 díl asi stejně..
Konec jsem nečekala a příjemně mě překvapil už od začátku 1 dílu jsem měla víc ráda Leu než Sáru a tady to nebylo jinak ❤
I když mě Tomáš trochu zklamal, co já vím.. Třeba s ním nakonec i bude ☺
Doporučuji a těším se na další díl ❤

Iwíček
31.12.2017 5 z 5

Skvělá kniha plná napětí, čar a kouzel, světla a temnoty. Autorka si i tentokrát s knihou úžasně pohrála, a proto si můžeme užít zajímavou akční podívanou. Mohu vřele doporučit všem milovníkům fantasy.

Hoshi
10.12.2017 5 z 5

Z druhého dílu Dcer světla a temnoty mám smíšené pocity. Příběh se četl velmi rychle a téměř sám, jen jsem asi čekala trochu něco jiného, ale i tak se kniha líbila a s chutí se vrhnu na pokračování, až vyjde :)

Marthas
27.11.2017 4 z 5

Druhý díl se mi líbil dokonce snad více než první. Je na něm vidět, že se autorka zlepšuje. Nebýt té obálky měl by na pět hvězd.
Přečetla jsem ho za 24 hodin. Doporučuju a těším se na další díl.-)
Recenze v záložkách.

Ivuska.09
27.11.2017 3 z 5

Příjemné pokračování české fantasy - jednoduše napsané, dobře se čte a děj mě baví. Doporučuji a těším se na další díl.

Agarika
20.11.2017 5 z 5

Tahle kniha byla prostě pecka! Do děje nás vrhá takřka okamžitě a střípky z prvního dílu nám připomíná nenásilně a postupně. Nedokázala jsem ji odložit, jak mi místy běhal mráz po zádech.

dzejny6435
11.10.2017 5 z 5

Super pokračování série Dcery světla a temnoty, kniha mě velmi nadchla, už aby vyšel třetí díl!