Dcery naděje

Dcery naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488922/bmid_dcery-nadeje-63de45056bd7e.jpg 5 28 8

Meersburg, 1917. Romantické staré sídlo na břehu Bodamského jezera je pro Helenu a její sestry místem plným idylických vzpomínek na dětství. Tři roky války si však vybraly svou daň. Navzdory těžkým časům se Helena nevzdává svého snu probudit Lindenhof k novému životu a vybudovat z něj grandhotel. Když se zde nečekaně ubytuje mladý charismatický šlechtic, vyjdou záhy najevo skutečnosti, jež vedou hluboko do Heleniny minulosti, o níž dosud neměla ani tušení…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Historické romány

Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Töchter der Hoffnung , 2021


více info...

Přidat komentář

Knihomura
09.03.2024 4 z 5

Pohodové čtení, dobře se čte, ale připomíná mi ostatní spisovatelčiny knihy.

jirina3500
10.01.2024 5 z 5

Opravdu krásné pohodové čtení v tomto zimním čase,kdy se zdaleka nesetkáváme s mnoha pozitivními zprávami.Děj se odehrává v krásném prostředí v nelehké době v druhé polovině 1.světové války na březích Bodamského jezera.Líčí krásné vztahy 3 sester a jejich otce.Je úžasným příkladem toho,že ne vlastní rodič může být ten nejlepší.Děj napínavý,lze jen doporučit.


mončičák42
03.01.2024 5 z 5

O svátcích jsem si přála přečíst romantickou pohodovou knihu z minulosti, všeho se mi dostalo vrchovatě, doporučuji těm, kteří si chtějí odpočinout.

cérka
02.01.2024 5 z 5

V rámci žánru naprostá spokojenost. Nenáročná a naprosto pohodová četba na vánoční svátky. Těším se na pokračování :)

zuzana2599
29.12.2023 5 z 5

Vánoční období trošku zpomalilo moji čtecí aktivitu a já si toužila přečíst něco lehkého, nenáročného, ale přitom hezkého a kvalitního. Již autorčina Čokoládovna se mi hodně líbila a i proto jsem sáhla po další její trilogii, tentokrát se děj odehrává hned po skončení 1. světové války v krásném prostředí u Bodamského jezera. A myslím, že to co jsem chtěla, jsem i dostala !
Pokračování ságy už čeká v mém nočním stolku a já tento rok tak trošku symbolicky uzavírám historickým románem, který mám nejraději !
No, jsem zvědavá na další Heleniny osudy, na její manželství, na osudy jejích sester i na to, kam bude autorka směřovat ságu dál... Super čtení !

Szilvia1
18.08.2023 5 z 5

První díl ságy od Bodamského jezera je o sestrách,ale hlavně o Heleně,o jejím puvodě a najde i lásku.Je to pěkný začátek ságy,autorku mám ráda.Už se těším na pokračování.

anovy64
24.04.2023 5 z 5

Tak jak se mi líbila sága Čokoládovna, i první díl nové série mě pohladil na duši. Člověk se dokáže vžít do období 1. světové války, jak těžká doba to byla a s hlavními hrdiny prožívat jak to nepříjemné, tak i to hezké. Nechybí láska, tajemství, intriky, ani napětí. Jsem moc zvědavá, jak se jejich osudy budou vyvíjet dál. Všechny tři sestry jsou moc sympaticky vylíčené a každá má své tužby, ale i problémy. A Maxim je zářným příkladem kladného hrdiny. Rozhodně doporučuji k přečtení,

nada3314
18.04.2023 5 z 5

Asi nikoho nepřekvapí když napíšu, že se mi kniha moc líbila. Pro milovnice historických románů - ság, je toto další čtivá záležitost, po které můžete sáhnout, když budete chtít prožít originální příběh od Bodamského jezera, ale i z Ruska - tedy spíš konec ruské carské říše.

Maria Nikolai se zapsala do srdcí čtenářek svou ságou o stuttgartské rodině výrobců čokolády. Já mám to štěstí, že na mě tato sága ještě čeká. A po přečtení Dcer naděje postoupila na žebříčku nepřečtených knih výše.

Román se odehrává v letech 1917 až 1919, prožíváme poslední dny první světové války a následně rozkvět po ní.

Dcery naděje jsem si užila od první do poslední stránky. Moc se mi líbila atmosféra knihy a příběh jsem četla každou volnou chvilku. Hlavní hrdinka Helena je velmi sympatická postava a budete s ní prožívat nejenom její osud, ale i její celé rodiny. Příběh má pro nás pár překvapení a pár tajemství, které se postupně odhalují a hlavní hrdinka se nám víc a víc zarývá do srdce. Měla jsem strach, že po přečtení úvodu se v příběhu nebudu orientovat, ale opak je pravdou. Kniha má dvě linie a s tím je spojeno i více postav, ale příběh se čte jedním dechem, tak nějak přirozeně, že se mi ani jednou nestalo, že bych nebyla v obraze nebo nevěděla, kdo je kdo. Navíc i vedlejší postavy jsou tak sympatické, že se to čte samo.

Tohle byl opravdu skvělý začátek trilogie a já už se moc těším na další setkání s Lindnerovými.

Autorovy další knížky

Maria Nikolai
německá, 1968
2021  83%Čokoládovna
2021  85%Zlatá léta
2023  90%Dcery naděje
2022  87%Osudová léta
2023  92%Dcery štěstí

Kniha Dcery naděje je v

Právě čtených2x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce105x
Chystám se číst72x
Chci si koupit20x
dalších seznamech4x