Dcera Sieny

Dcera Sieny https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164907/dcera-sieny-164907.jpg 4 17 7

Italská Siena je na začátku osmnáctého století samostatným městským státem v čele s ovdovělou příslušnicí rodu Medici vévodkyní Violantou. Tato slabá žena je ale jen figurkou na sienském trůně. Skutečnou moc mají v rukou silné šlechtické rody, které se mezi sebou už odedávna potýkají. Hlavy dvou nejmocnějších contrada, Panterů a Sov, se rozhodnou uzavřít mír prostřednictvím sňatku svých dětí. Jejich manželství se má stát počátkem nové spolupráce siennské šlechty s jediným cílem: odstranit rod Medici z vládnoucí pozice v jejich městě. Další z historických románů anglicko-italské autorky Mariny Fiorato má opět všechny atributy čtenářské přitažlivosti: napínavý příběh, v němž se prolínají prvky milostné romance s mysteriózním spiknutím, barvitý popis historických reálií a poetický styl vyprávění. Osudy jejích hrdinů vždy čtenáře provázejí jistým obdobím italských dějin v okamžiku zásadních změn.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

The Daughter of Siena , 2011


více info...

Přidat komentář

Píďalka1
05.04.2024 1 z 5

Snažila jsem se knihu dočíst, ale ne. Nejsem cílový čtenář. Pia mi přišla tak neskutečně naivní a hloupá, zápletky nefungovaly, všechno bylo až příliš předvídatelné. Nevyšla ani snaha o senzaci. Knihu jsem odložila.

viki77
06.01.2022 5 z 5

Napínavý historický román doporučuji


Barbara182
23.05.2019 4 z 5

Moc pěkný historický román s napínavým příběhem, kdy hrdinům pevně držíte palce, aby překazili plánované spiknutí. Hodně mi to připomínalo jakéhosi hybrida mezi autorčinou Mandlovou madonou a Tajemstvím mistra Botticelliho, ale tuze povedeného :-) K téhle knížce se v budoucnu určitě ráda ještě někdy vrátím :-)

orinka3
15.01.2016 3 z 5

Pro mě dost odtažité téma. Nemohla jsem se vcítit do soupeření rivalů a systému contradas, kde vlastně všichni intrikují, popisovaná krajina i hrdinové jsou mi cizí. Příliš pompéznosti, příliš intrik a kniha je ve svém základu vznešená červená knihovna. A ta potvora Nicoletta, služebná? Nějak se ke konci knihy vytratila, bez trestu. Špatně napsané to určitě není, ale za srdce mě to nebralo.

Markett
12.11.2014 2 z 5

Velmi zajímavý námět, ale nemohla jsem se do knihy začíst. Ještě se mi líbila obálka, takže dávám alespoň 2 hvězdičky.

Brambram
11.01.2014 4 z 5

Příjemný historický román z prostředí Sieny. Velmi dobře popsané jak jednotlivé čtvrti tak průběh Palia. Krásně jsem si u čtení odpočinula.

siena
26.12.2013 5 z 5

Příjemné, romantické čtení. Vyprávěný příběh je sice smyšlený, ale autorka se opět drží základních historických reálií. Úchvatná atmosféra velkolepých slavností Il Palio, jejichž pravidla, která platí dodnes, upravila právě Violante Beatrix Bavorská, velkovévodkyně toskánská, láká k výletu...Pátou hvězdičku jsem musela přidat za Sienu, jinak to nešlo:)