Dcera hlubin

Dcera hlubin https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491914/bmid_dcera-hlubin-rmC-491914.jpg 4 95 24

Rozbouřené mořské dobrodružství od autora Percyho Jacksona Oceán skrývá víc, než si umíme představit. Zjistí to i Ana Dakkarová, která v prvním ročníku námořní akademie objevuje ta nejúžasnější tajemství podvodního světa. Od prázdnin ji dělí už jen poslední víkendová zkouška na moři. Cestou na loď se ale odehraje tragédie a Ana s přáteli odhalí, že jejich akademie je už sto padesát let ve válce s konkurenční střední školou. Dokážou spolužáci čelit nebezpečným nepřátelům, nebo se z nich stane krmení pro žraloky?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Pro děti a mládež

Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Daughter of the Deep , 2021


více info...

Přidat komentář

voody99
08.04.2024 5 z 5

Popravdě přiznám že jsem měla na začátku trochu strach, neboť je to jiný Riordan než na kterého jsme zvyklí. Ale strach nebyl na místě. Bylo to ÚŽASNÉ. Čtivé, napínavé plně skvělého dobrodružství až do konce. Jsem strašně moc zvědavá zda tohle bude mít pokračování.

Army_girl
06.04.2024 5 z 5

Od Ricka čtu všechno, nad vším se bavím a ani tentokrát mě nezklamal. Po pravdě řečeno jsem se nikdy na kapitána Nema nedívala tak, jako Ana Dakkarová, teprve teď jsem pochopila že on byl vlastně,,oběť", že nebyl zlý, ale pouze zahořklý.
Moc se mi líbilo i to, že Nautilus byl ,,živý", že měl city a že ,,litoval" některých svých činů.
A protože nemůžu přestat chválit, ještě musím dodat, že obálka je NÁDHERNÁ
P.S.: Rick Riordan je taak boží


katerina1237
02.02.2024 4 z 5

První knížka od autora a asi jsem spokojená. Tak bylo to zajímavé, chvílemi napínavé, ale někdy trochu zdlouhavé.
Docela se mi líbil nápad, přiblížit Verneova díla modernějším příběhem.
Někdy jsem se trochu ztrácela v postavách, ale ty hlavní jsem si pamatovala a to je hlavní :)

Mergirus
18.11.2023

Chvíli jsem si myslela, že se příběh změní, že to všechno je jen hra a bude vše jinak. Nebylo to tak, ale kniha ani tak nebyla špatná. Líbila se mi inspirace Nemem.

hana4834
25.09.2023 5 z 5

Naprosto super nevím co víc dodat.

vevera6
07.09.2023 4 z 5

Koupila jsem prakticky bez předchozího zjišťování o čem knížka vlastně je, takže jsem naivně čekala mořské panny/sirény nebo jiná stvoření. (Ostatně co asi tak čekat od Ricka Riordana že?)
Žádné nadpřirozenosti zde sice nakonec nebyly, i tak ale knížka mile překvapila pojetím příběhu.

uzivatel3480
10.07.2023 5 z 5

Rick je můj nejoblíbenější spisovatel. Přečetl jsem všechny jeho knihy i ty nejnovější a tahle patří mezi mé nejoblíbenější. Mám rád jeho styl humoru a tady je ho celkem dost, ale zároveň je to napínavé a plné tajemství

Turlogh
14.01.2023 4 z 5

Povedená kniha spojující dávný svět Julese Verna, konkrétně Nautila a kapitána Nema s budoucností. Dobrodružné, čtivé. Howgh.

kikikrat
14.12.2022 5 z 5

Tohle byla tak krásná kniha. Celou dobu jsem si přišla jako když koukám na nějaký film. Toho spojení s příběhy Jule Verna, jsem se trochu bála ale nakonec to bylo dokonalé. Hlavní postavy jsem si okamžitě oblíbila a i když jsem tak nějak odhadla tu hlavní zápletku byla jsem nadšená. Už od začátku je kniha plná akcí a krásného prostředí. Rick umí psát a jeho podmoršký svět je můj nejoblíbenější. Tato kniha se dostala na mém žebříčku hned za série s Percym. Nemám co vytknout.

TBRbezkonce
07.12.2022 4 z 5

Kniha jako taková byla čtivá se zajímavým příběhem. Nápad propojení s verneovkami byl skvělý a tempo děje bylo rychlé. Jediné, co bych vytkla, bylo popisování menstruačních bolestí, pro děj vůbec nepodstatné, ale asi tím autor zamýšlel zdůraznit, že hlavní hrdinka to nemá ani v téhle oblasti lehké.

May
12.10.2022 5 z 5

Nečetla jsem vše, ale četla jsem myslím víc než půlku u nás vydaných knih Ricka Riordana. Mám knihy R.R. moc ráda a to přesto, že jsem světelné roky daleko od ročníků, kterým jsou jeho knihy určeny. Knihy Julese Verna, které jsou v Dceři hlubin zmiňované, jsem mimochodem četla před třiceti lety :) Přes všechno co jsem právě napsala a nebo právě proto (sama nevím), je tato kniha možná spolu s prvním dílem Percyho Jacksona nejlepší co jsem od R.R. četla. Dobrodružné, místy poučné a plné "upoutávek" na knihy Julese Verna :) Přemoudřelost hlavních hrdinů člověk snadno přehlédne a bere jako nutnou pro příběh. Pevně doufám, že z knihy udělá sérii.

Kaila146
21.09.2022 3 z 5

Asi nejhorší kniha od Riordana. Nebo jsem na to už moc stará.

Barabora
16.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Do knihy jsem se pustila s nepříliš velkým očekáváním. Na styl psaní jsem zprvu nebyla zvyklá, jelikož je kniha napsaná v 1 osobě. Co se týče nějaké akce, bylo jí tam dost, ale rozhodně nečekejte žádné krveprolití.

Autor vymyslel příběh, který byl v mnoha ohledech... "reálný", ale třeba stroj, který je jako živý, nebo orangutan, který se dívá na "Peče celá země", vaří lasagne, peče muffiny atd. No což, reálné to vlastně být může, ale spíš ne.

Co se týče samotné hlavní hrdinky, soucítila jsem s ní a fandila ji.
I Nelinha a Ester byli fajn. A nebudu lhát všichni tam byli fajn. Tím všichni myslím celou třídu, skvěle spolu vycházeli až mi to přijde nereálné v porovnání s naší třídou, kde jsou všichni - (hlavně kluci) většinou... No, nenormální...

Ale kniha mě potěšila a já bych i řekla, že by mohl být i druhý díl...
Ale knihu doporučuji:)

Vjeerus
07.08.2022 3 z 5

Do knihy už jsem se pouštěla s jistými obavami, protože jsem věděla o inspiraci Verneovkami a já jsem jeho díly nepolíbená a ani mě nijak ta díla nelákají.
Ze začátku mě kniha opravdu nebavila, byla jsem zklamaná a stále si opakovala, že autor měl zůstat u božských fantasy.
S postupem příběhu jsem si zvykla na prostředí, díky bohu za autorův humor a celkově rychle plynoucí děj, který mám opravdu ráda.
Konec příběhu mě nakonec hrozně moc bavil a nebýt jeho, kniha by putovala mezi velká zklamání. Dokonce mě překvapilo a velmi jsem ocenila, kdo byl ty špatný v příběhu.
Věc, která mi ale opravdu pila krev od začátku, je věk hrdinů. Nějak jsem se nemohla ztotožnit se sotva patnáctiletými super mozky, kteří mi mnohdy spíš připadali jak roboti. Věřím, že géniové existují, ale tohle bylo na mě prostě moc.

HockeyGirl
02.08.2022 3 z 5

Ani jsem netušila, že Riordan bude vydávat tuto novou knížku. Ale když jsem ji viděla, musela jsem ji mít. Knížku jsem přečetla docela rychle, počet stránek nebyl tak hrozný. Bohužel samotný děj nebyl tak "top", jako třeba Percy Jackson. Ten se mi tedy líbil víc. Bylo to fajn, v duchu Dvacet tisíc mil pod mořem, akorát tady Nema Riordan ukazoval jako člověka, který existoval a Nautilus jako ponorku, která je super vybavená. Knížka byla dobrá, ale dávám "pouze" 3* - nesedla jsem si z ní na zadek. ;)

Wolf12
06.07.2022 4 z 5

Kniha se mi moc líbila, doporučuji všem co mají rádi příběhy pod mořem. Líbilo se mi jak bylo rozvedené odkud Ana pocházela a že se dozvídala postupně o svých předcích. Ale také mohlo být více informací o ostatních jejich spolužácích.

Cassidy.L
05.06.2022 5 z 5

Spisovatel nezklamal, klobouk dolů! I překladatelce. Vůbec jsem nečekala, že si mne příběh takto vtáhne do děje. Byla jsem překvapená, potěšená a nesmírně nadšená! Vřele doporučuji, je to skvělé!

Zuzka_Zuu
15.05.2022 5 z 5

Kniha se mi líbila, četla se mi dobře, ale to jméno Ana (s jedním "n") mě neskutečně iritovalo, ale to na příběhu nic nemění, jen vada na kráse. Nápad skvělý a rozhodně zakomponovat do něj kapitána Nema oceňuji. Líbí se mi, jak se autoři inspirují dílem vydaný několik dekád zpět, protože tím to dílo opět vynesou tam, kde má být ️

Atlantis
13.04.2022 3 z 5

Už hodně dlouho jsem nečetl knihu, u které by mi bylo tak neskutečně jedno, co se v ní stane. Tak průměrnou, obyčejnou a šedou záležitost, aby člověk pohledal. Pozitivně hodnotím nápad s Verneovkami, ale já k těmto knihám mám nulový vztah a možná i proto jsem neskákal nadšením do stropu při každé zmínce a pomrknutí.
Hlavní postava Any (opravdu jen s jedním "n") mně neskutečně iritovala. Většinu času brečí, proč se jí děje takové příkoří, proč ji lidé pořád něco tají, proč, proč, proč. Ale lidé, kteří ji mohou odpovědět, jsou celou dobu po jejím boku, takže jen v duchu řvete: "Zeptej se ho, ježišikriste, tak se prostě zeptej!"
Raději pominu fakt, že celé škola dokáže udržet tajemství, že ani jeden ze starších žáků se za ty roky, doslova generace, neprořekne. Jo, tomu taky hodně věřím.
Od Riordana jsem četl jen prvního Percyho a bavil mě o chlup víc, ale začínám být lehce přesvědčen, že autorův styl psaní asi nebude pro mě. Ty rádoby vtipné narážky a popkulturní odkazy působí občas až trapně.
Ano, jeden plotwist mě zaujal a ano, kniha jako taková se čte příjemně, ale je spousta lepších knih s podobným námětem. A to i od stejného autora.

Ronnie68
03.04.2022 5 z 5

Tato kniha mě nadchla ... ostatně jako úplně každá kniha od Ricka ... příběh mě nadchl už od začátku a nepustil ... super :)