Dcera

Dcera https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383459/mid_dcera-36s-383459.png 4 94 23

Tento poutavý a důmyslný psychologický thriller o matce, která zoufale pátrá po své nezvěstné dceři, pokračuje v tradici spisovatelek jako je Gillian Flynnová, Tana Frenchová a Ruth Rendellová. Jenny je úspěšná praktická lékařka, matka tří skvělých dětí a žena renomovaného neurochirurga. Když se však její nejmladší dcera, patnáctiletá Naomi, nevrátí domů ze školy, Jennyin zdánlivě dokonalý život se začne hroutit. Policie vyhlásí neúspěšné celostátní pátrání. Po Naomi se slehla zem, a její rodina je zdevastována. Jak plynou měsíce, ty nejhorší scénáře (únos, vražda) se zdají méně pravděpodobné. Stopa vychladla. Ale pro zoufalou Jenny je to teprve začátek pátrání. Více než rok po zmizení své dcery stále hledá odpověď – a narazí na něco znepokojivého. Každý, o kom si myslela, že ho zná a že mu může důvěřovat, jí něco tajil. Zejména Naomi. Stopy, které za sebou její dcera zanechala, ji dovedou k Naomi, která se na hony liší od toho děvčete, jež vychovala.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Thrillery

Vydáno: , Omega
Originální název:

Daughter , 2014


více info...

Přidat komentář

_Michelle_
11.08.2023 4 z 5

Zajímavý thriller o rodině, ve které si každý žije po svém, což vyjde najevo, až když zmizí jedna její mladá členka. V knize se střídají kapitoly z minulosti a z přítomnosti. Děj postupuje velice pozvolna, ale čtení je díky odkrývání informací o životech celé rodiny napínavé. Konec jsem předem neodhadla, což mě potěšilo. Četbu jsem si užila, a tedy doporučuji, i když množství překlepů je znepokojující.

Adriena838772
20.02.2022 5 z 5

tahle kniha se mi moc líbila ale ten konec zustáva otevřený.Tak doufám že bude další díl


Verunka123
27.07.2021 5 z 5

Zajímavá kniha s překvapivým koncem, četla se moc dobře.

shootingstar
16.03.2021 2 z 5

(SPOILER) Tato kniha mě vyloženě rozčilovala. Za prvé, minimálně dvě ze tří hrdinčiných dětí byli nepříjemní arogantní spratci. Za druhé, jak může ženská autorka ještě v roce 2020 naznačovat, že za špatnými vztahy v rodině stojí to, že matka tráví příliš mnoho času v práci? (Co jsem tak postřehla, hrdinka nepracovala více než jiné matky, které znám. Když už, proč se zaměstnání nevyčítalo otci, který byl v práci skoro pořád-v průběhu děje pochopíme, proč.) A za třetí, SPOILER, titulní dcera byla sobecká bezohledná mrcha.

Roseblood
06.01.2021 5 z 5

Knížka mě bavila od začátku do konce, zajímavá zápletka, chvílemi jsem byla v některých pasážích i dojatá, což se mi tak často nestává.
Co se stalo s dcerou, která zmizela? Za mě výborné čtení.

hodnocení: 5/5*

Šajler
04.01.2021 5 z 5

Kniha se četla velmi dobře. Hlavně ten závěr kdy do sebe vše zapadne, mě dost překvapil.

dalia1769
14.12.2020 3 z 5

Kniha se mi četla velmi dobře, byla napínavá a dobře napsaná. Jednu hvězdičku ubírám kvůli závěru, který ve mně zanechal rozpačitý dojem. Z oběti se najednou stala nezodpovědná, nerozumná teenagerka, která ošklivě ublížila lidem kolem sebe, aniž by k tomu měla vážný důvod (nic jí nescházelo, byla obklopena milující rodinou, možná na ni rodiče neměli tolik času, kolik by si představovala, ale stačilo s nimi jen více komunikovat, byla to ona, kdo se uzavíral...).

esfinge
05.12.2020 4 z 5

Kniha k zamyšlení. Mně se četla dobře.

kachnat
21.10.2020 4 z 5

Než sem knihu otevřela, jukla jsme na její hodnocení... Takže jsem čekala něco nemastného, neslaného, prostě strašného. Ale opak byl pravdou. Naopak mě kniha téměř od začátku nadchla. Střídání času, postavy, příběh. Konec je nečekaný, vlastně i trochu nereálný. I když.... Co je dnes nereálného? Za mě doporučuji, četlo se mi dobře, jedním dechem.

micha-ella
22.07.2020 3 z 5

Hodně dlouhé (398 stran), pro mne nepochopitelně zpřeházený čas, množství holých vět, dost tiskových chyb. I děj je zvláštní - slušná rodina, hodné děti, studující, s kulturními zájmy - a takový obrat? No, možná, ovšem konec značně nepravděpodobný.

verense
21.07.2020 3 z 5

Ono to není špatně napsáno, a věřím, že na západ od nás bude mít kniha lepší hodnocení, než zde. Jednak proto, že v ČR není zaměstnaná matka se třemi dětmi nic výjimečného (a která z nich si může dovolit hospodyni, že...), a jednak proto, že mi ukažte holku, která by dobrovolně utekla k zmíněnému etniku, které v našich končinách má pověst... no však víme. Ale jako zamyšlení pro rodiče to není špatné, takové memento, abychom si nikdy nemysleli, že druhého dokonale známe.

Petraxxx
14.06.2020 5 z 5

Skvělá kniha, která je k zamyšlení pro každého rodiče.

Vallenka
25.05.2020

Na počátku vše vypadalo naprosto obyčejně - "dokonalá" rodina lékařky, neurochirurga a jejich 3 dokonalých dětí. V průběhu zjistíte, že představa dokonalé rodiny byla naprosto naivní. Každý v rodině má své tajemství, které s dějem hodně zatřese. Střídání 2 rovin - minulosti a současnosti, kde vše mělo svůj důvod a význam. Jen konec byl trochu přitažený za vlasy a nečekaný.

Adush
24.04.2020 5 z 5

Kniha mě bavila. Líbilo se mi prolínání přítomnosti a minulosti a to, že děje na sebe mezi těmito dobami navazovaly - např. myšlenkou (vzpomínkou), věcí, událostí atd. Pěkně to plynulo a při čtení jsem se nenudila. Konec byl takový moc rychlý a zvláštní, ale zajímavý. Osudy a příběhy jednotlivých postav byly pečlivě popsané.

mzss1
18.12.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Bohužel ale neukazovala žádnou hlubší a šokující pointu na konci. Byl to takový příběh nešťastné matky, která se snažila dělat pro svou DCERU to nejlepší. Jenže si neuvědomovala realitu dnešní doby. Kniha je řešena všelijakými časovými posuny (přítomnost, minulost apod..) - orientovat se v tom dá ale velice přehledně. Něco tomu ale přesto chybělo.. nicméně, dávám přijatelných 65%. Je to ale tak na jedno přečtení.

Artep25
13.10.2019 3 z 5

Opravdu divný konec...

iška
30.04.2019 3 z 5

Bylo to jiné. Matka, která prožívá asi nejhorší noční můru - ztrátu dítěte. I po roce stále hledá souvislosti a vrací se v čase zpět, aby znovu nacházela odpovědi na své otázky. Asi všichni chceme být těmi nejlepšími rodiči a přesto se nikdo nevyvarujeme chyb.

alnahu
18.02.2019 2 z 5

I mě tato kniha ze začátku bavila, ale pak se děj příliš táhnul .Dost mi vadilo přeskakování v ději z roku 2009 od zmizení do roku 2011 -nějak jsem se nedokázala začíst.

LKS
19.01.2019 3 z 5

Na knihu jsem se strašně těšila, ale po prvních stránkách se ne a ne zacist. Nechala jsem ji chvíli ležet a po několika dnech začala od začátku. Ta pauza pomohla! Začátek měl spad, ke konci už to bylo trochu tahlejsi, ale stále mě drželo napětí, jak to asi dopadlo. A takový konec jsem tedy necekala. V životě málo co skončí happyendem a tak jsem rada, ze to autorka vzala prave za tento konec. Líbilo se mi popisování matky, která si myslela, jak děla vše nejlepší pro své děti, ze je zná a ví, jací jsou. A ono ejhle.. ono to tak vůbec nebylo! Knížka určitě nepatří mezi TOP , ale na zamyšlení a příjemný večer je to myslím dobra volba :)

Mishell14
16.01.2019 3 z 5

Zpočátku mě kniha bavila, zápletka mi přišla zajímavá. Ale od půlky knihy to začalo být příšerně natahované a já se modlila ať už to proboha dočtu. Konec knihy mě zklamal, ale upřímně jsem nečekala žádný zázrak. Autorka se sice pěkné rozepisuje má smysl pro detail, ale samotný příběh díky tomu byl v pozadí. 3/5