Wonder Woman: Oči Gorgony

Wonder Woman: Oči Gorgony https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390467/bmid_oci-gorgony-nDl-390467.jpg 4 36 6

DC komiksový komplet série

< 46. díl >

Wonder Woman: Oči Gorgony (Wonder Woman Vol 2 č. 206-213): Diana se v Bílém domě pokouší zabránit válce, ale smrtící Medusa se přichází pomstít za napáchané křivdy a svět Wonder Woman se obrací vzhůru nohama. Závěrečné střetnutí s Gorgonou, která pouhým pohledem změní kohokoliv v kámen, se pro Dianu a její blízké neobejde bez tragické ztráty. Wonder Woman přinese tragickou oběť a opět musí druhům dokázat, že si zaslouží být v Lize spravedlnosti. Wonder Woman Vol 2 č. 92: Klání, které vyhlásila královna Hippolyta, přivádí Dianu tváří v tvář strašlivé Meduse. Dokáže úžasná Amazonka přežít, zvítězit v soutěži a zachovat si právo nazývat se Wonder Woman?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Wonder Woman: Eyes of the Gorgon , 2005


více info...

fvalek
fvalek
21.12.2021 3 z 5

Překvapivě dospělý příběh, který se toho "nebojí" a ukazuje, že starší příběhy byly přece jen trošku méně korektní a změklé. Kromě samotných motivů souboje s Gorgonou a čarodějky Kirké, která dříve byla dost výraznou soupeřkou, se ukazuje jedna hlavní věc, která v moderních příbězích trošku chybí, a to je prohra. Na druhou stranu se v příběhu objevuje i spousta pro mě už divných věc, na které třeba z Rebirthu a jiných novějších sérií nejsem zvyklý a úplně mi nesedí, ať už Amazonky u břehů USA, Mínotaurus jako kuchtička nebo olympští bohové ve stylu amerických byznysmanů. Je to takové padesát na padesát...

Když opomenu všechny ty věci, na které nejsem zvyklý a přičtu, že příběh už je rozjetý (což je velká nevýhoda kompletů, že to jsou jednohubky vybrané z dost rozjetých univers), tak je to nadstandardní příběh, který mě bavil, i když jde jen o takovou řežbu. V pozadí se odehrávají události na Olympu, které jsou velkolepé, ale modernizací bohů dost zjednodušené a málo honosné. To, že Wonderka do jisté míry prohrála je osvěžující, ale asi bych to nevolil, přece jen šťastný konec je šťastný konec.

wullcann38
wullcann38
20.11.2020 3 z 5

Dobrý komiks


hippiesak
hippiesak
11.06.2019 4 z 5

Je to vždy "chaos" prvních pár stránek, protože člověk díky těmto knihám doslova vpadne do děje, ale jak se člověk trošku rozkouká a chytne se dějové linky, tak pak to pěkně odsýpá :) Graficky velmi dobře zvládnuté, je zajímavé jak má většina žen velmi bujné poprsí = velmi dobře se to "čte" :) Ale doporučení bude spíše pro fandy DC, je tam hodně dějových linek, kde jsem se nechytal (jsem spíše na Marvel) a bonusový díl je mimo (ten díl na konci v jiné grafice). Za mě 3,5 hvězdy, ale za ty dekolty dávám celkem 4 hvězdy :)

DennisMoore
DennisMoore
20.02.2019 4 z 5

Intrikaření, kterému jinak (hlavně tedy v knihách, filmech a na divadle) fandím, bych si užil mnohem více, kdybych o tom kvantu intrikujících postav alespoň něco věděl, ale jinak je tahle Wonder Woman výborná. Je to osobní příběh a při útoku Medůzy máte pocit, že se děje vážně něco hrozného a že se bude umírat. Odplata je proto superdrsná, a po zuby ozbrojená - celostránková - Diana, která jde na rozhodující souboj, nemá chybu. Asi nikdy nepřestanu obdivovat, jak může výtvarník (tentokrát William Messner-Loebs) pár čarami vystihnout takové drama.

FireOfFilth
FireOfFilth
11.10.2018 3 z 5

Zatím mě žádná Wonder Woman moc nepřesvědčila, bohužel i tento komiks mě extra nebavil. Přesto je toto nejlepší Wonder Woman co v DCKK vyšla. Příběh je docela prostý, největší lákadlo je právě přítomnost oné Gorgony, Medůsy. Čtenář si tak pročítá příběh, který nakonec transformuje ve film Souboj titánů. Kresba je vůbec nenadchne, ale i neurazí.

Retro komiks. Graficky hodně vymazlený plný zajímavých přechodů a panelů, příběhově taky není špatný. Možná lepší než samotné Oči gorgony.

hroubek
hroubek
27.09.2018 4 z 5

Po delší době další příběh s Wonder Woman a já opět mohu tvrdit, že svůj účel splnil. Pořád čekám na komiks s Wonder Woman, který mě zasáhne na plno a já ho budu rozdýchávat ještě pár minut. Oči Gorgony tím komiksem není, nicméně stále jde o velmi působivý a dobrý komiks. Největším problémem se znovu ukazuje, že neznáme spoustu věcí kolem. Od postav, jejich motivací, a taky další událostí co se stali před tímto komiksem. Díky tomu půjdou některé věci mimo nás a tolik nás nedostanou. Greg Rucka odvedl dobrou práci a jeho vyprávění má spád, je napínavé a zábavné a konec rozhodně překvapil. Co se týče "starého" komiksu, tak ten je hodně dobrý a povedený. Wonder Woman: Oči Gorgony je dobrý komiks, jenž mě bavil a mrzí mě, že díky svým neznalostem jsem si ho nemohl užít mnohem více.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Wonder Woman

Autoři knihy

Greg Rucka
americká, 1969
William Messner-Loebs
americká, 1949

Kniha Wonder Woman: Oči Gorgony je v

Přečtených44x
Doporučených1x
Knihotéce57x
Chystám se číst14x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x