Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první

Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454601/bmid_wonder-woman-amazonky-utoci-kniha-p-kcr-454601.jpg 4 12 3

DC komiksový komplet série

< 99. díl >

WONDER WOMAN: AMAZONKY ÚTOČÍ!, KNIHA PRVNÍ Původně vycházelo od května do srpna 2007 jako Wonder Woman #6-10 a Amazonky útočí! #1-2 Po událostech Infinite Crisis se sestry-Amazonky Wonder Woman stáhly do říše bohů. Teď se však vrátily a žízní po pomstě. Co mohlo Amazonky přimět, aby se zřekly svých mírumilovných způsobů a vyhlásily válku Spojeným státům? Postaví se Wonder Woman na stranu svých zuřících sester, nebo bude bránit zemi, kterou přijala za svou? WONDER WOMAN #183 Původně vyšlo v srpnu 1969. Diana se vrací na Rajský ostrov, který ohrožuje Áres, bůh války.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Wonder Woman: Amazons Attack! Part 1 , 2019


více info...

Přidat komentář

DennisMoore
10.11.2020 5 z 5

Vypadá to, že loučení s DC komiksovým kompletem bude ve velkém stylu, protože tahle kniha je super. Především je to tedy scenáristická paráda, protože i při velkém počtu postav je příběh přehledný a každá postava má svůj smysl, intrikuje se hodně (to je u příběhů Wonder Woman taková nezbytnost), ale díkybohu srozumitelně, v ty pravé chvíle se daří zvážnět stejně jako sáhnout pro nějakém tom vtípku pro odlehčení... A hlavně tedy vypukne ta obří válka mezi amazonkami a lidmi, která působí opravdu věrohodně. Nejen tím, že se při ní hodně a nehezky umírá, ale také tím, že každá strana má jasnou strategii a ti i ti se chovají stoprocentně logicky. Kresbu musím pochválit také, jenomže ruku na srdce, tentokrát prim nehraje, respektive nestrhává na sebe pozornost, jakkoliv je výborná. A to je dobře. Na druhý díl se vrhám hned.

hroubek
31.10.2020 4 z 5

Parádní komiks. Četlo se mi to vážně moc dobře. Je to dáno tím, že po scénáristické stránce je to zas něco jiného. Jiný pohled na Wonder Woman, její vztah s matkou, plnění povinností a samozřejmě vnímání svého odkazu. Scénáristé zde rozjedou zajímavý příběh, který má parádní dialogy, zajímavý vývoj postav a moc pěknou kresbu. Jediné co mi dost nesedlo je zas megalomanská bitva(komiks by bez ní fungoval), kde jsem prostě nechápal nečinnost některých hrdinů. Velmi příjemné překvapení a hlavně dobrý komiks. Už teď se těším na další díl a bohužel poslední číslo kompletu.


trudoš
26.10.2020 4 z 5

Mile překvapila spisovatelka Jodi Picoultová na postu scenáristy a zároveň potěšilo, že Komiksový komplet končí takhle monumentálně. Ale výhrady bych měl, ne že ne - v první řadě mi vadí nepřipravenost DC univerza na masakry mezi civilisty. Když jde o smrt jedince, je to tragédie, jakmile jdou však oběti do stovek, jejich význam ztrácí na hodnotě. Například: v tomhle příběhu se zabíjí ostošest a to včetně dětí, přesto máte nějakou dobu pocit, že vlastně o nic nejde, vzhledem k tomu, že ti skutečně mocní hrdinové se dlouho chovají jaksi bezradně. Na druhou stranu, samotný útok Amazonek je strhující, přičemž tvůrci si rozhodně neberou servítky. S tím pak souvisí další šlápota vedle, a tou je dějová posloupnost. Album je tvořeno dvěma na sebe navazujícími řadami, jejichž čísla se průběžně střídají a ty přechody nejsou právě dobře rozehrané. Tenhle nedostatek však hravě vyrovnává perfektní práce s dialogy. Až bych klidně oželil celou tu megalomanskou akci a uvítal víc civilního špičkování.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics Wonder Woman

Autoři knihy

William Pfeifer
americká, 1967
Jodi Picoult
americká, 1966

Kniha Wonder Woman: Amazonky útočí!: Kniha první je v

Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce19x
Chystám se číst9x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x