Superman: Odkaz: Kniha první

Superman: Odkaz: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387086/superman-odkaz-kniha-prvni-O9A-387086.PNG 4 31 5

DC komiksový komplet série

< 44. díl >

Superman: Odkaz: Kniha první (Superman: Birthright č. 1-6): Celý svět ví, že Superman bojuje za pravdu a spravedlnost... ale proč se syn kansaského farmáře rozhodl rozpoltit svůj život mezi uťápnutého novináře Daily Planet a hrdinského Muže z oceli, ochránce Metropolis? Action Comics Vol 1 č. 245: Ďábelský mimozemšťan Brainiac zmenšil kryptonský Kandor a uložil ho do své sbírky měst v láhvích. Superman zajatou metropoli osvobodil, ale řízením osudu se sám zmenšil a v miniaturním odkazu své rodné planety uvízl. Mezitím se na Zemi za Muže zítřka vydává zlotřilý kryptonský vědec...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Superman: Birthright: Part 1 , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.04.2024 2 z 5

Nevím co si o tom mám myslet ale vůbec jsem se nebavil jsem z toho smutný

wullcann38
04.02.2021 4 z 5

Kolikrát budu jěště číst příběh o tom jak:Bezdětný pár Martha a Jonathan Kentovi narází na vesmírnou lod´ s dítětem které adoptují, a pojmenují Clark Kent ten se pak zamiluje do Lany Langové, V době kdy byl na střední mu rodiče řeknou že není z téhle planety, Pak se jako dospělý přestěhuje do Metropolis a začne pracovat pro noviny pod vedením Perryho Whita, pak potká Lois Laneovou která nesnáší Lexe Luthora...?
Ale tohle nebylo jenom o tom, celý příběh je jinak zpracovaný a celkem fajn udělaný.
Jen už prosím ne žádné další supermanovské originy...
Takže za mě:84%


fvalek
17.10.2018 4 z 5

Opět jeden z nových počátků Supermana hrající na trošku vážnější notu než běžné začátky. Krize identity už dospělého Clarka, no je to něco nového, poměrně se mi to líbilo, DC je takové vážnější a tohle k tomu sedělo. Kresba byla taková střední, ale spíše jedna z těch lepších, ničím zvláštním neupoutala, ale barvy byly volené moc dobře. Příběh odsýpá, četl jsem počátků sice už asi pět, ale tak nějak mě to stále neomrzelo, v porovnání s ostatními počátky je ale někde uprostřed (Utajený počátek jednoznačně lepší, Země jedna od Straczynskiho horší - nemastný neslaný).
Co se týče děje, tak byl právě na rozdíl od té Země jedna zaměřený na nošení odkazu, jak reprezentovat Krypton a to s sebou neslo velké emoce, což je pro vážnější komiksy důležité. Na jednu stranu je to trošku přehnané, ta touha po tom nést odkaz, na druhou stranu je to pochopitelné (hodně lidí je velmi sentimentálních). Víc děj pitvat nebudu, nebudu ho tu spoilerovat, ale jako první díl, "rozjezd", je skvělý.

MC87
24.09.2018 2 z 5

Další příběh zrození Supermana, protože Superman – Utajený počátek z roku 2011, který představil hlavního hrdinu jako dospívajícího studenta s milujícími rodiči, byl už očividně zastaralý a je třeba ho představit podle pravidel poplatným dnešní době…

Dojemné loučení rodičů Supermana na Kryptonu a pak cesta na nejbližší obyvatelnou planetu, systémy podpory života už klesly skoro na nulu, když se náhle objeví země. Údiv z příletu mimozemského tělesa a pak střih…19letý Clark dělá investigativní novinařinu obklopen svými africkými přáteli.

Superman se mazlí s lvem, pomáhá zvířatům zavaleným stromem, bojuje za demokracii v Africe. No není to nádherné? Není.

hroubek
31.08.2018 4 z 5

Další Superman a další jeho origin. A i když jsem z těch příběhu trochu přehlcený, tak musím říci, že mě to sedlo, jakým způsobem se tento příběh vyvíjí. Dost velkou zásluhu na tom má to, že miluji film Muž z oceli, který z tohoto komiksu dost čerpá. Mark Waid na Clarka/Supermana kouká jinak a trochu více civilněji. Je to cítit hodně z linky v Africe a rozhovoru s otcem. Díky této civilnosti zas vnímáme Supermana mnohem více lidsky. Druhá půlka příběhu se pak nese v tom klasickém tónu vyprávění takže musí přijít to co vždy, seznámení s Lois a se zbytkem redakce, Luthor a jeho plán a první konflikt. Je to čtivý a zábavný komiks a já se těším na druhý díl.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Superman

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
Otto Oscar Binder
americká, 1911 - 1974

Kniha Superman: Odkaz: Kniha první je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce58x
Chystám se číst12x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x