Superman: Brainiac

Superman: Brainiac https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371146/bmid_superman-brainiac-f29-371146.jpg 4 54 14

DC komiksový komplet série

< 31. díl >

Superman: Brainiac (Action Comics Vol 1 č. 866-870): Nepřátelský mimozemšťan vysílá na Zemi své sondy a Superman se vydává do vzdálených končin vesmíru, aby se utkal se svým starým nepřítelem. Jenže Brainiac, s nímž se střetne nyní, je zcela jiný než všichni předchozí. Je to ten původní, skutečný Brainiac, který na palubě své obrovské lodi shromažďuje divy i hrůzy těch nejpodivuhodnějších civilizací. Za jeden z nejvzácnějších artefaktů považuje i samotného Supermana, takže se nezastaví před ničím, dokud nezíská Posledního syna Kryptonu jen a jen pro sebe. Action Comics Vol 1 č. 242: Clark Kent a Lois Laneová jsou hosty na palubě vesmírné lodi Columbus, jejíž let přeruší létají talíř. Jeho pilotem není nikdo jiný než Brainiac - dokáže ho Superman zastavit, než tento mimozemský génius věd zminiaturizuje a ukradne pozemská města?... celý text

Přidat komentář

Luigi1
08.04.2024 5 z 5

Tento komiks se povedl včetně kresby

Kopta
29.11.2021 4 z 5

Superman je hodně zvláštní cestě. Tak trochu nové, brutální až odporné. Zároveň ale relativně uvolněné a vtipné. Komiks je až neuvěřitelně krátký, ale seznamuje nás s novou postavou, která je vlastně dost silná a trochu to prokázala už ve Spravedlnosti. Docela je zajímavé, že jsme ji neviděli dávno, ale jde o zajímavou záležitost. Ale odpornou. To jednoznačně. Navíc je zajímavé, že i přes onu krátkost jde o komiks, který má dost postav, které jsou naprosto k ničemu.


wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

Kal-El
10.09.2019 5 z 5

Mile mne překvapila vysoká kvalita tohoto výborného komiksu. Nejenže je naprosto úžasný po grafické stránce, ale i dospělý přístup kterým je vyprávěn mne uchvátil (s porovnáním s takovým slabším, ale ne špatným JLA: Nový světový řád). Málokdy se mi stane že mě kniha dojme, ale tady se to povedlo. Prostě tohle je mistrovský kousek, který si rozhodně zaslouží pozornost. 100%.

RaggamuffinSVK
10.02.2019 5 z 5

Mimoriadne prekvapenie. Tento komiks nielen búra moje zvyšné predsudky voči Supermanovi a jeho príbehom, ale dokonca ukazuje ako zábavné vedia byť. Presne takto si predstavujem síce jednoduchý, no akciou nabitý, priamy a zábavný dej. Brainiac v podstate nemal hluchý moment a neustále sa niečo dialo. Oproti nekonečnému súboju v Supermanova smrt, bol Brainiac ako tempom, tak aj záverom namakaný. Plus tu bola aj Kara, pre ktorú mám asi fakt slabosť.

P1tr
04.01.2019 4 z 5

Brainiac je významným Supermanovým záporákem, což na tento příběh klade vysoké nároky. Ty se nepodařilo zcela naplnit a tato kniha není příliš zásadním kouskem komiksové historie, ale to ho nijak nesráží a neznamená to, že by nešlo o zábavné čtení, ba naopak. Zdá se, že Brainiac ani příliš velké ambice nemá a chce čtenáře jen pobavit, což se mu daří velmi dobře. Ukazuje nám chytrého antagonistu v jeho plné síle a dává hlavnímu hrdinovi řádně zabrat, až se chvílemi zdá, že Superman nemůže vyhrát. To je vzácný atribut, neboť vždy je v rámci žánru dané, že superhrdina vyhraje, ale díky promyšlenému plánu záporáka jste občas na pochybách. Stejně jako předchozí Johnsovi Supermanské příběhy i tento působí sympaticky staromilsky a je znát, že mu nejde o modernizaci hrdinovi mytologie a spíše se snaží navázat na tradiční sedmdesátkové filmy a dopřát jim rozšířené pole působnosti. Brainiac potěší nejen fanoušky Supermana, ale také zábavných komiksů obecně.

B-artX
26.12.2018 4 z 5

Průměrné DCKK. Fajn příběh s pěknou kresbou a super záporákem. Brainiac je naprosto skvělý antagonista, v tomto komiksu je kolem něj vytvořena docela cool atmosféra. Po Lexovi Supermanův nejlepší protivník.
Pokud jste již však viděli animák stejného jména, nemá cenu si toto kupovat. Jedná se o plus mínus stejný příběh. Za mě fajn jednohubka.

Schredel
14.08.2018 5 z 5

9/10
Kvalitka

MC87
25.03.2018 4 z 5

Hlavní padouch Brainiac očividně nemá problém s IQ, ale po stránce EQ očividně zaostává, když mezi jeho záliby patří zmenšování megalopolí a jejich věznění ve sklenici. Tento typ zábavy je zhruba na úrovni dětí, které převezmou kontrolu nad mraveništěm, ale protože je jeho zábava prováděna ve vesmírném měřítku, tak nelze čekat, že ujde pozornosti Supermana.

Právě díky absenci Emočního kvocientu nakonec Brainiac prohraje se Supermanem, u kterého je naopak opětovně dáváno na odiv jeho „lidství“ a znovu se dozvídáme střípky z jeho idealizovaného dětství. Brainiacovo technické zázemí zase silně připomíná scény z Terminátora 2 a jiné scény zase prakticky kopírují scény z Aliena (nechte se překvapit).

Slovo Brainiac se mimochodem zařadilo do běžné mluvy, když velmi efektně kombinuje slova „brain“ a „maniac“.

milan1935
12.03.2018 4 z 5

Kresba je určitě dobrá, příběh je trochu jednoduchý. Brainiac je dobrý záporák. Superman je dobře udělanej

fvalek
05.03.2018 5 z 5

Gary Frank a Al Platino předvádějí super kresbu, starou známou už z Utajeného počátku. Postavičky jsou sice i v mladém věku poněkud vrásčitější, ale dá se na ten styl lehce zvyknout a je dobře propracovaný. Brainiac je sice humanoidnější než by musel být, ale líbil se mi.
Dějově byl skvěle uspořádaný, dvě dějové linky ve vesmíru a Metropolis (kde bylo skvělé vidět Supergirl) se spolu netloukly a spolupracovaly. Téma bylo zajímavé a hodně obohacující pro celkové universum, ať zjištěními o Kryptonu (i když se to podle mě trošku pralo s dosavadními tvrzeními, která prostě nemohla proběhnout takhle), tak i finále na Zemi.

FireOfFilth
04.03.2018 5 z 5

Superman a nějaký pořádný nepřítel z vesmíru mě baví více než například proti Luthorovi. Brainiac je skvělý záporák, akorát mi přijde moc humanoidní (mohli ho udělat víc mimozemský, ale budiž).
Úvodní scéna na Kryptonu byla úžasná. Velmi se mi líbilo zpracování Brainiacovi vesmírně lodě. Stránky kde je zobrazeno jeho probuzení, lahůdka. Celkově kresba od Franka na velmi dobré úrovní a bavila mě v Utajeném počátku, tady ještě více.
Tento příběh mě velmi mile překvapil.

Retro komiks zase strašná komedie a Slaboman se moc nevyznamenal.

Lenka.Vílka
01.03.2018 5 z 5

Věděla jsem, že se mi kniha bude líbit. Mám ráda vše od Johnsona a kresba Franka je opět super, snad od něj "uvidím" v budoucnu víc. Supermana mám totiž moc ráda, s tím vším co zastupuje. Pokud mu scenárista nedá přehnaně mučednickou tvář. A že mi to občas leze krkem. Proto jsem ráda, že tady je Superman člověk (víte, jak to "člověk" myslím). Brainiac je super záporák a byl skvěle vykreslený. Jenom ten konec mě mrzel. Jeden sešit navíc by nikoho nezabil! Ale zase tolik to nevadilo, jenom jsem neměla čas na emoce. (Tohle je první vyprávění o Supermanovi, kde mě Jonathanova smrt nedojala, nebyl čas.) Ale čtení jsem si užila strašně moc. Až na ten konec, jak jsem už zmínila.

("Nazývají tě superčlověkem. Proč to ale dělají, když "člověk" vůbec nejsi? A "super"? Na tobě nic super není.")

Starý komiks, bez komentáře. Ale kvůli jeho špatnosti nedám čtyři, protože první část byla luxusní.

hroubek
01.03.2018 4 z 5

Nejnovější příběh se Supermanem se mi dost líbil, ale mám k němu celkem dost výhrad, přesto jsem spokojený s tím co jsem dostal. V první řádě se mi líbil příběh, který dokáže být epický a zároveň i dost civilní. Mám civilní rovinu hodně rád, takže to jsou pro mě body navíc. Líbilo se mi vyobrazení Brainiaca a jeho pohnutek, a jeho souboj s Kal-El byl zajímavější, protože nešlo jen o rvačku. Supergirl a Lois jsou dobré, a příběh s nimi pracuje dobře. Totéž platí i o Kentových. Geoff Johns napsal zajímavý scénář a kreslíř Gary Frank ho nádherně předvedl, zvláště ke konci, kdy se vše vyobrazuje jen kresbou, bez dialogů. Co mě naopak moc nesedlo byla délka, protože by příběh snesl o jeden nebo dva sešity navíc a některé pasáže by nepůsobily, tak zkratkovitě. A hlavně mě nesedl, starý komiks, který byl hodně ujetý a hloupý. Nicméně, jak už jsem psal jsem hodně spokojený, ale nebylo to bez chyb.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Superman

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
Otto Oscar Binder
americká, 1911 - 1974

Kniha Superman: Brainiac je v

Přečtených65x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce79x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x