Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga

Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381747/bmid_mlada-spravedlnost-jejich-vlastni-l-TWn-381747.jpg 3 44 12

DC komiksový komplet série

< 38. díl >

Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga (Young Justice č. 1-7): Seznamte se! Robin, Superboy, Impulse, Wonder Girl, Arrowette a Secret, ti všichni se sešli v nově utvořeném týmu, který se usadil v jeskyni, bývalém hlavním sídle americké Ligy spravedlnosti. Jejich první případ se týká podivného vozu neznámého původu. Jak je pro mladé hrdiny typické, neváhají a vrhají se po hlavě do akce, která je zavede do tajemných končin. Flash Vol 2 č. 92: Bart Allen se ztratil v proudu času, jeho dar rychlosti však nepřestal fungoval, a jak ho stravuje vlastní moc, začíná rychle stárnout. Mezitím po něm pátrá Wally West, Flash, kterého tento úkol zavede na cestu kolem světa.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
10.04.2024 4 z 5

Začátek nic moc ale pak se to rozjelo

Kopta
14.11.2021 3 z 5

Jako oproti poslednímu příspěvku ve formě Kameňáku je toto docela inverzní síla. Je to jako jednoduchá zábava, která navíc nemá moc návaznost ani konec. Je to taková pubescentní zábava, která někdy jde za okraj a někde se přes něj vrátí, aby to padlo znovu ještě tvrdě. I tak nemohu upřít, že jsem se párkrát zasmál a styl jakým to pojali tvůrci byl dost svůj. Až na to tedy, že z toho nevyždímali dost a použili nějaké takové momenty snad jen v jednom sešitu. Dobrá bejkárna.


wullcann38
20.11.2020 3 z 5

Dobrý komiks

Bobik9
13.07.2020 3 z 5

Kdyby mi bylo 13, tak jsem z toho asi nadšený. Pár vtípků tam je. Kresba je asi cool. Chybí mi tam trošku ta batmanovská ponurost a supermanovská vážnost. Baby verze superhrdinů není úplně ono. Taky mě u toho plně neuspokojili padouši, nicméně celkově to bylo mnohem lepší než bych čekal.

RaggamuffinSVK
20.08.2019 4 z 5

Veľké prekvapenie. Ako som písal pri Robinovi, Kid Flashovi alebo Supergirl, nie som veľký fanúšik sidekickov. A čítať komiks celý o ich zoskupení? No opak je pravdou, aj keď iba v prvej polovici príbehu. Úvodné spoznávanie s postavami je veľmi zábavné, plné humoru a trefných scénok. Nie každému samozrejme niečo takéto sadne, pretože dialógy môžu pôsobiť detinsky alebo stupídne. Avšak, časom sa dostaví "dozor" zo strany Ligy spravodlivosti a celý komiks sa začne zamotávať a stane sa z neho spleť podivných na seba nenadväzujúcich udalostí. Našťastie to ešte záver zachraňuje a v podstate práve tie "detské" postavy sú na celom komikse to najlepšie. Kresba je farebná a hravá, presne ako sa k takémuto príbehu hodí.

P1tr
08.01.2019 2 z 5

Mladé spravedlnosti jsem se bál a její čtení mě příliš nelákalo. Proto jsem byl zpočátku mile překvapen, když jsem se u příběhu příjemně rozjařeného, humorného a chytře překrucujícího a parodujícího zajetá paradigmata klasických superhrdinů dobře bavil. Bohužel tato zářná kvalita nevydrží dlouho a postupem času dění degraduje v to, co jsem původně očekával, tedy v nepříliš soudržnou a neoriginální zábavu pro mladší čtenáře, která se snaží působit za každou cenu nenuceně a cool, což se jí hrubě nedaří. Místo toho se prezentuje trapnými vtípky a zvláštními konverzacemi, které by snad i dítě vymyslelo lepší. Sem tam se dílo blýskne lepším momentem a povedeným vtípkem, ale je jich málo. Těchto pár chvilek a povedený začátek drží Mladou spravedlnost od naprostého propadáku.

TimeLord
29.09.2018 4 z 5

Zo začiatku ma to tak nebavilo, ale keď sa tam pridali dievčatá, začalo ma to baviť viac. Miestami mi vadil Superboy a Impulz, ale aj tak som si to užil, a príjemne ma to prekvapilo. Retro špeciál vzadu bol super.

B-artX
13.07.2018 4 z 5

Příjemná oddychovka. Já mám docela rád teen komiksy, ale tento mě nebavil tolik, jako třeba X-Men: Premiéra. Tým nebyl tak zábavný a "živý", s čímž mají DC postavy trošku problém. Tahouni komiksu jsou rozhodně Arowette, Robin a Harm, kteří byli zcela jistě na komiksu to nejlepší. Nejlepší scéna byla jistě s Harmem a jeho otcem. Kresba taková infantilní a jednoduchá, nic pro mě. Starý komiks na poměry "retro komiksů" dost dobrý, hlavně proto, že byl napsaný v devadesátkách. Není to nic extrémního, ale mě to docela bavilo, takových 70%.

fvalek
29.06.2018 3 z 5

Začnu jako obvykle kresbou, ta byla fajn, taková trošku dětštější, ale vzhledem k tomu, že Mladá spravedlnost hraje na tu "junior notu", tak to ušlo. Sem tam mě štvalo rozložení jednotlivých sešitů, kdy třeba první je o tom, jak získali to svoje vozítko, ale postava archeoložky (...nevím, to byla Cheetah?) byla úplně nevyužitá a takhle to bylo prakticky s každým padouchem, nevytvořila se tak žádná pořádná zápletka. Všechny "záporáky" buď hned dostali, přemluvili a změnili a nebo je vyřídil někdo jiný. Neproběhl žádný boj, žádné napětí, žádná akce, ani pořádně nemohli ukázat všechny schopnosti. Celkově to tedy byla spíš taková oddechovka a pokud to tak být mělo, tak to bylo super. Postavy jsou bezstarostné, cool, vtipné, dospělý prvek Red Tornada taky nepůsobí rušivě. Docela mě zaujala Secret, o té bych chtěl vědět víc, což se v českých komiksech ale asi nestane. Pravděpodobně celkově Mladá spravedlnost už nikdy v češtině nevyjde, takže pokud tohle měl být takový malý exkurz do ní, tak povedený. :)

hroubek
12.06.2018 4 z 5

Mladá spravedlnost to u mě, měla ze začátku hodně těžké. I přestože, mě na to v úvodu upozornili, tak mě moc nesedla infantilnost děje v prvních sešitech. Byla to na mě až moc dětské. Jenže s přibývajícími sešity přijde, i trocha vážnosti, napětí, soudržnosti a hlavně kvalitní zápletky. Představí se další postavy, které působí dost osvěžujícím dojmem. Vůbec mě nevadila přítomnost Ligy spravedlnosti, jako kontrast toho čím by se hlavní hrdinové mohli stát. V druhé půli komiks fakt šlape dobře a krásně se drží na hraně mezi zábavou a přepálenosti. Za mě tedy na konec spokojenost.

FireOfFilth
12.06.2018 1 z 5

Po dočtení tohoto komiksu jsem byl opravdu znuděn. Je pravda už podle názvu "Mladá spravedlnost", že je tento titul mířen hlavně na náctileté publikum. Ti si to nejspíš hodně užijí, já se bohužel moc nebavil. Ano je to krásně nakresleno, je to sice klasická mainstreamová kresba, ale opravdu se na to skvělé kouká, je tam spousta detailů atd. Poslední část mě dostala nejvíc, mladí hrdinové se vybavují u táboráku, zatímco jejich rodiče se hádají v nějaké skrýši.
Nejdrsnější hláška toto komiksu se mi líbila a docela jsem se musel zasmát. "Bože ... krev je všude na linoleu ... tvoje matka mě zabije..."

Retro komiks, no já už vlastně nevím ani o čem byl. Takže asi tak k němu.

Tento díl DCKK mě velice zklamal a hlavně unudil.

Lenka.Vílka
08.06.2018 5 z 5

Takže? Absolutní pecka, říkám na rovinu. Tenhle komiks si možná užijete víc, pokud jste ve věku hrdinů. Ale na druhou stranu. Superboy nestárne, takže to je pro všechny.

("Nicméně, za posledních pár minut jsem začal věřit, že možná...ale jen možná...ve mě zůstala malá část lidských pocitů"..."Jak?"..."Protože jsem zjistil, že mě vy tři neskutečně vytáčíte. Ta touha vás proplesknout...zvlášť Impulse. A za to vám dlužím. Děkuji."..."Rádo...ehm, rádo se stálo...asi.")

Na začátku je vysvětlení, jak a kdy se tenhle tým dal pohromady (původní členové). Bylo to v komisech, co u nás nevyšly, takže začínáme s jejich samostatnou sérii. Začátek je to dobrej a hlavně vtipnej. Ano, je to chvilkama vážně šílený a na palici, ale oni to tam řeknou. Že nechtějí být jako jejich nudný a zachmuřelý předchůdci. Čili jediná část, kdy příběh drhl nastal v momentu, kdy se dostavili, protože nevěří, že to děcka zvladnou (ta superhdinská část, ta část z "třídních schůzek" byla strašně fajn). To mi vadilo. Jako chápu starost, protože to jsou jenom děti. Ale oni taky byli děti a nikdo za nimi nestál kvůli kontrole, jestli to dělají správně.

Mladšímu věku hrdinů odpovídalo i "postarání se" o jednotlivé padouchy (jeden z nich mimochodem vypadal, jako kdyby se tehdy Supergirl neudržela a mimo záběr s Lobem fakt něco měla...třeba jak skončil právě on, mě vážně překvapilo).

("Nerozbili už tuhle berlínskou zeď?"..."Jsme v Číně, ty trubko!")

Jinak vtipné, nahláškované dobrými věcmi i vyloženě ujetými. Prostě super duper. Skončilo právě v čas, aby se kvůli prostoru nedalo označit jako "useknutý konec".
Komentáře, když se přechází z jedné scény na druhou nebo na začátku sešitů byly vážně pecka, vtipné a originální.

Kresba...no, čistej mainstream, ale k té rozjuchanosti děje se to prostě hodilo a bylo na místě. Veselý barvičky a celkově crazy čísnutej dizajn jako účes Superboye.

Starý komiks byl dobrý a pobavil. Ale naprosto zbytečný vzhledem k dějové lince (ledaže by plánovali vydat obě série, ke kterým se ta vsuvka vztahovala), takže je dobře za stránku s vysvětlením děje.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics

Autoři knihy

Peter David
americká, 1956
Mark Waid
americká, 1962

Kniha Mladá spravedlnost: Jejich vlastní liga je v

Přečtených52x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst10x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x