Království tvé: Kniha první

Království tvé: Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443496/bmid_kralovstvi-tve-kniha-prvni-1rU-443496.jpg 4 25 6

DC komiksový komplet série

< 88. díl >

KRÁLOVSTVÍ TVÉ: KNIHA PRVNÍ Původně vyšlo jako Království tvé #1 a #2 v květnu a červnu 1996. V blízké budoucnosti jsou superhrdinové všudypřítomní, jen hrdinství je vzácné. Liga spravedlnosti, která po desítky let bránila Zemi, se stáhla a nahradila ji nová generace bojovníků se zločinem, jejichž krutá spravedlnost lidstvo děsí. Osud planety visí na vlásku, a tak musí Superman, Batman a Wonder Woman vyjít z ústraní a naposledy se postavit za pravdu a spravedlnost. MORE FUN COMICS #52 Původně vyšlo v únoru 1940 Když detektiva Jima Corrigana zavraždí gangsteři, je mu odepřen vstup do království nebeského a vrátí se pomstít zločincům jako Spectre, bytost nadaná mnoha schopnostmi.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Kingdom Come Book Part 1 , 2018


více info...

Přidat komentář

Luigi1
dnes 4 z 5

Začátek pomalý a když se to rozjíždí tak je konec dílu kresba opět vynikající

Hor89
08.01.2023 3 z 5

Uvodní část dvoudílného příběhu - děj z komorního začátku postupně graduje a jakmile se začíná pořádně rozjíždět tak komiks skončí. Kresba od Alexe Rosse je (jako vždy) opravdu nádherná a detailní. Škoda jen zbytečného rozdělení příběhu na dvě části. Doufám že komiks v budoucnu znovu vyjde s oběma díly v jedné knize (a nejlépe ve velkém formátu).


Ivan Kučera
13.01.2022 4 z 5

Království tvé je v rámci amerického superhrdinského komiksu pojem. V češtine prvý raz vyšlo v r. 2006 v 232-stranovom zväzku. Opätovne v r. 2020 rozdelené na dve knihy v DKK. Spočiatku sympaticky komorný príbeh sa postupne rozrastie o postavy, zvraty a udalosti, kvôli čomu nadobudne epický rozmer. Kým u iných autorov by sa z toho stal chaotický chaos, toto písal rozumný Mark Waid (JLA: Babylonská věž, Daredevil: Zvuk a zlost, Flash: Smrtící rychlost, Fantastic Four: Nemyslitelné). A, to najmä, zhmotnil mu to fenomenálny Alex Ross (JLA: Svoboda a spravedlnost, Zázraky). Pozerať sa na jeho úchvatné maľby, na jeho víziu, na akčné scény alebo na to, ako stvárnil zostarnutých (teda ako kto, že Wonder Woman?) superhrdinov, je neskutočné. Postupné rozuzľovanie toho, k čomu (a prečo) došlo, bolo najskôr komplikované, ale po druhom čítaní do seba plus-mínus všetko zaklaplo. Scenár pracuje s viacerými nosnými myšlienkami. Čo je to hrdinstvo? Musí alebo nemusí ísť ruka v ruke s ním slušnosť a čestnosť? Ako to dopadne, ak stará generácia sklamane odíde do zabudnutia a nahradí ju nová, stonásobne agresívnejšia, ktorá sa správa tak, ako by sa jej staromódni (?) predchodcovia nikdy nesprávali? A čo staré spojenectvá a priateľstvá? Majú budúcnosť? Ak áno, tak pozitívnu, alebo sa z bývalých spojencov stanú nepriatelia? Waid okrem toho prišiel s viacerými zaujímavými drobnosťami (superhrdinská reštaurácia, Gotham ako policajný štát, Supermanov vrkoč, Hawkman ako ekoterorista). Každopádne kresba (maľba) určite prevyšuje scenár, ktorý sa snaží, ale občas je predsa len neprehľadný. Ďalší problém spočíva v tom, že takému výtvarnému pokladu sa hodí veľký rozmer á la Superman: Mír na zemi alebo ostatne aj spomínaná JLA: Svoboda a spravedlnost. Vydavateľstvá by mali mať súdom nariadené vydávať Rossove (veľ)diela len vo veľkých formátoch. Musím oceniť na DKK pomerne kvalitné bonusy: okrem tradičného úvodníku a medailónikov autorov 10-stranová galéria obálok a retro príbeh je síce tradične zlý, ale z historického hľadiska cenný, keďže predstavuje debut Spectra v roku 1940 (čo je postava, ktorá je v Království tvém vedľajšia, ale zásadná).

Lenka.Vílka
25.06.2020 5 z 5

Knihu jsem četla v prvním vydání a komentář tady mám, ale četla jsem knihu půjčenou z knihovny. Ale když jsem ten klenot chtěla mít, nešla sehnat. Za rozumnou cenu, tedy myslím. Dokonce jsem si komiks objednala v originálu. Nevím, kolika hranicemi a kolika kontrolami kniha prošla, ale dvakrát jsem objednala přes amazon. No, asi měli problém s originálním názvem, protože ani jednou mi kniha domů z ostrovů nedorazila. Udělalo mi tedy radost, že kniha vyjde znovu. Co mi neudělalo radost, bylo rozdělení na dvě části. Tak úplně jsem nevěděla, kde to chce vydavatel udělat. A to ještě nebudu mluvit o tom, že jsem si koupila první knihu a ta druhá...no, do naší trafiky nedorazila. Takže jsem se smířila s tím, že je to moje prokletá kniha. No, stačila dovolená v jižních čechách (jo, ta na které jsem přečetla kolik knih, protože celý týden, kromě jednoho dne, prochcal), a tam jsem sehnala druhý díl!!!!

Moje hodnocení příběhu, který u nás napoprvé vyšel v jedné knize, zde:
https://www.databazeknih.cz/knihy/kralovstvi-tve-37491

Ano, Království tvé je inteligentní příběh, ne pro každého, který trpí (v tomto vydání) rozdělením na dva díly. Jsou věci, které trpí rozdělením, pokud jsou psány jako jeden, popřípadě vycházely původně po dešitech, ale to je něco jiného. A Království tvé je jednou z oněch věcí. Já osobně to vidím jenom jako rozdělení kvůli penězům, protože sice druhá kniha vyšla po dvou týdnech, ale knihy se daly sehnat současně s dílem prvním. (Pajdon, nejsem zase až tak naivní.)

Soustředila bych se dnes tedy na druhý příběh. Což je trapná nuda na pár stránkách, s příšernou kresbou. Vážně jsem ráda, že žiju, kde žila. Spektre není špatná postava. Ale je to tak prapodivně nakreslené. Až to děsí :(

hroubek
31.05.2020 4 z 5

Po pár slabších číslech v DCKK přichází konečně něco velké a zajímavého. Mark Waid mě už několikrát přesvědčil, že je jako scénárista výborný a parádně umí vyprávět příběhy. No a co se týče Alexe Rosse, tak to je kapitola sama o sobě. Jeho kresba je impozantní. Dá se na ní koukat desítky minut. Má v sobě něco okouzlujícího. Přesto jsem po příběhové stránce čekal trochu více. Jde zatím o první část, takže čekám, že se to ještě rozjede. Nicméně se moc těším jak to bude gradovat, jelikož mě příběh hodně baví a na kresbu se moc hezky kouká. Z mého pohledu spokojenost, a pro fanoušky komiksů povinnost.

DennisMoore
29.05.2020 4 z 5

Forma trochu vítězí nad obsahem, protože prostě Alex Ross, ale to vítězství naštěstí není nijak drtivé a příběh je také velmi zajímavý a užil jsem si ho. Tedy... Vlastně první polovinu příběhu, že ano. DC komplet totiž knihu, která u nás už jednou vyšla vcelku, tentokrát rozdělil na dvě, a to asi byla trochu chyba. Na konci téhle první jsem měl pocit, že se toho zatím vlastně až tolik nestalo a že se "jen" rozdávaly karty a čekalo se právě na ten moment, kterým se tu končí a po němž se začnou dít ty opravdu velké věci. Tak uvidíme příště.___P.S. Líbily se mi různé vizuální srandičky jako kniha Pod kápí od Hollise Masona ve výloze, Lobův nápis na soše Svobody nebo to, že Joker vypadal jako Jack Nicholson.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics

Autoři knihy

Mark Waid
americká, 1962
Jerome Siegel
americká, 1914 - 1996

Kniha Království tvé: Kniha první je v

Přečtených25x
Knihotéce26x
Chystám se číst4x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x