JSA: Zlatý věk

JSA: Zlatý věk https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407706/bmid_jsa-zlaty-vek-uo4-407706.jpg 4 28 7

DC komiksový komplet série

< 60. díl >

ZLATÝ VĚK Původně vycházelo od léta 2003 do jara 2004 jako The Golden Age #1-4. Po skončení druhé světové války se superhrdinové Zlatého věku snaží zvyknout na život během míru. Green Lantern se kvůli McCarthyho výboru stal nežádoucí osobou. Johnny Quick a Liberty Belle se vzali a rozvedli. Starman se pokouší vyrovnat s vinou, kterou pociťuje kvůli svému podílu na vyvinutí atomové bomby. Americommando se z Evropy vrátil jako válečný hrdina, kandiduje do Senátu a nabírá členy do nového týmu superhrdinů pro padesátá léta. Ale jaké to skrývá tajemství? JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #22 Původně vyšlo v září 1963 Společné úsilí Americké ligy spravedlnosti a Amerického spolku spravedlnosti pokračuje pokusem o přemožení Mistrů zločinu, skupiny padouchů z obou Zemí.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

JSA: The Golden Age , 2018


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.04.2024 5 z 5

Jsem spokojen jak se čtením tak s kresbou

puml
06.09.2022 5 z 5

Tak tohle je paráda. Příběh, kresba, barvy - vše takřka v dokonalé symbióze. Zatím spolu s Novou Hranicí nejlepší kousek v rámci DC kompletu. Navíc tenhle komiks není jen o tom příběhu, který se tváří jako detektivka aby postupně degradoval v horor a následně v politický thriller. Je za tím pocta noirovým filmům a béčkovým thrillerům a hororům ze 40. a počátku 50. let. Lavíruje to mezi akčním příběhem, noirem, ale i politickým thrillerem originálně zpracovávající období po 2. sv. válce v USA a nastupující období mccarthismu. Celé je to ale zpracované s notnou dávkou ironie a nadhledu, tak trochu v duchu Strážců. Doporučuji.


Lioncz24
23.12.2020 4 z 5

Wow toto jsem nečekal děj je mrazivý a depresivní. Jsem nevěděl že scénář Robinson umí krásně vytvořit příběh. Je to asi nejlepší DC comics

trudoš
09.06.2019 5 z 5

Teda, dámy a pánové, klobouk dolů. Myslel jsem, že po Nové hranici Darwyna Cookea mě s hrdiny Zlatého věku už nemůže nic oslovit a ono ejhle, James Robinson mi zasadil čelovku. A nebýt toho Hitlera v závěru, který má sice svoje kouzlo, ale absolutně žádné opodstatnění, bylo by mé nadšení absolutní. Pan scenárista totiž perfektně pracuje s psychologií maskovaných hrdinů, kteří jsou už víceméně za zenitem a teď se musejí vypořádat s poválečnou realitou. Do toho nastupuje antikomunistické šílenství a tak se většina z nich brzy ocitá mezi kladivem a kovadlinou, aniž by přitom chtěla něco jiného, než alespoň špetku ze své bývalé slávy. Pravda, postav je tu jak o posvícení a spousta z nich neřekne nic ani ostřílenému znalci, nedá se však říct, že by se člověk zákonitě musel ztrácet v souvislostech. Samotná zápletka je hodně pozvolná, o nebezpečí víte a je vám jasné, jaký směrem se události budou ubírat, přesto od určitého okamžiku se zaťatými pěstmi čekáte na výsledek souboje. Excelsior!

hroubek
16.04.2019 4 z 5

Když jsem poprvé viděl obálku a název, tak jsem se bál, že to bude starý komiks, který bude hodně retro. Prostě takový ten komiks, který je vždy na konci DCKK. O to více jsem byl překvapený po otevření. Krásný retro příběh, kde je cítit velká inspirace Strážci od Alana Moora, a taky tím co se v USA opravdu dělo(hon na komunisty a všechny, kteří smýšleli trochu jinak). Scénárista James Robinson si ukousl hodně velké sousto a já jsem rád, že mohu napsat, že to zvládl. Stačilo málo a celý příběh se mohl rozsypat jako domeček z karet. Robinson má zde hodně moc postav, a místy děj dost uhání a orientace v něm není úplně nejjednodušší. Přesto o to lepší je pak výsledná odměna. Parádní a zajímavý příběh, s opravdu dobrými zvraty, a postavy, které většina čtenářů moc nezná. Bohužel tento komiks není bezchybný. Tempo je díky počtu postav místy pomalejší, a nebo zbytečně zběsilé. Některé postavy nedostanou tolik prostoru kolik by si zasloužily. A samotný finální souboj je velmi pěkný, ale dovedl bych si ho představit lépe. JSA: Zlatý věk je hodně dobrý a povedený komiks a rozhodně se vyplatí si ho přečíst.

Lenka.Vílka
16.04.2019 5 z 5

(Když už, tak pořádně a se vším všudy: The Golden Age - Bush)

Komiks jsem začala číst a někde v třetině ho musela na chvíli odložit. Bylo to na mě pořádně těžké a hodně depresivní. Jako je pro mě vždy tenhle "Strážcovský feeling" vždy dobrý, a který byl využit už tolikrát a v tolika formách, že i kdyby to někdo neměl rád, prostě musí začít. Takže dík za info, že: "Tohle si musíš přečíst!"

Celý příběh perfektně sedí do doby, kdy se odehrává. Ten pocit zmaru a zbytečnosti hrdinů, je nádherně zpracovaný. Ale jde to vůbec? Přestat být ze dne na den hrdinou? Někdo to zvládne. Někomu se možná i uleví, než mu dojde pravda, že to nejde. A někdo to ví hned. Že to prostě nejde. A někdo se prostě nesmíří s tím, že by měl začít čas nových hrdinů. Válka ničí lidi, ideály i superhrdiny. Pravda je, že mě ke koupi navnadilo ono JSA a čekala jsem trochu jiný příběh, ale i tak to bylo neskutečně dobrý.

Ano, je tam ten děsně do očí bijící skok, který se do tempa tak nějak nehodí. Ale ve výsledku je to krásný přechod, který začne dávat smysl. Stydím se a kaju, až na konci mi došel název. A že tedy nejde od komiksu očekávat nic jiného. Protřelat a potom zapnout ;)

A ještě vsuvka, hlavní komiks vycházel v letech 1993-1994, ne jak je chybně na knize uváděno.

U starého komiksu jsem se upřímně od srdce zasmála. Ale méďa, kterému dal Punisher pěstí vyhrává. Čili Marvel:DC 1:0.

DennisMoore
16.04.2019 5 z 5

Styl tohohle komiksu, vyprávění i kresbu rozhodně inspirovali Moorovi Strážci, ale není to vůbec na škodu, protože je to skvělý komiks. Vážný, s hlubokými postavami, překrásně ztvárněný (ty dvoustrany Paulových nočních můr!). No a po tomhle všem přišlo závěrečné překvapivé odhalení, které... Které je fakt překvapivé, neboť se do toho příběhu na první pohled vůbec nehodí a připomíná něco, s čím se měl poprat spíš Captain America před 50 lety nebo na co měl Mignola vyslat Humra Johnsona. Ano, od Strážců"si Zlatý věk prostě odskočil k nefalšovanému braku a já se tomu odskoku nestačil divit... Než mi došlo, že tam vlastně stoprocentně sedí.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Spolek spravedlnosti (JSA)

Autoři knihy

James Robinson
britská, 1963
Gardner Fox
americká, 1911 - 1986

Kniha JSA: Zlatý věk je v

Přečtených33x
Doporučených3x
Knihotéce44x
Chystám se číst9x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x