Flashpoint (dva příběhy)

Flashpoint (dva příběhy) https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421867/bmid_flashpoint-gZU-421867.jpg 4 49 16

DC komiksový komplet série

< 72. díl >

FLASHPOINT (Původně vycházelo od června do října 2011 jako Flashpoint #1–5) Barry Allen je hrdina. Jako Flash, nejrychlejší muž na Zemi, ochraňuje nevinné a bojuje se zlem. Tento svět však nezná. V tomto světě Aquaman a Wonder Woman zatáhli miliony lidí do války, Batman má na rukou krev stejně jako jeho nepřátelé, a o Supermanovi tady v životě neslyšeli. Barry musí přesvědčit podivné, nebezpečné hrdiny této reality, aby mu pomohli v jeho záměrech, a vše uvést do původního stavu. Ale ať selže, nebo se mu to podaří, svět už nikdy nebude stejný. THE FLASH #139 (Původně vyšlo v září 1963) Jde o první příběh, kde Flash cestoval časem. Barry Allen se vydá do 25. století, kde musí porazit Profesora Zooma, padoucha odhodlaného páchat zločiny jako Flashův naprostý opak, Reverse Flash.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Flashpoint


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.04.2024 5 z 5

Docela to šlo dalo se číst i kresba nebyla špatná

knizninadsenec
13.06.2023 5 z 5

Velmi krásný komiks v pevné vazbě. Krásná obálka, dokonalé ilustrace postav, příběhu, mapa světových hrozeb, skici.

Příběh je poutavý, proměnlivý, zajímavý. Flashpoint o alternativním světě, životě, hrozbách. Není jen o Flashovi, je zde mnoho postav ze světa DC.

Barry se to snaží napravit. Bojují zde spolu i hrdinové, kteří jsou na straně dobra, ale někteří v jiném světě nejsou zrovna na té dobré straně. Je to prostě jiný a změněný svět. Je to zajímavé a poutavé.

Mně osobně se příběh velmi líbil, doporučuji všem milovníkům Flashe a světa DC... Bylo skvělé si příběh připomenout v knižní podobě.


Norri
20.02.2023 5 z 5

Boží! Nejenom že je to jeden ze zlomových, ba přímo klíčových komiksů v DC vesmíru, ale ono je to zároveň zatraceně dobré! Trošku jsem se bál, že to bude pitomost. Buďto naivní anebo nepřehledná. Ale tohle je chytré a emotivní. Jsou tam momenty, kdy jsem se musel smát vtipným věcem a momenty, kdy jsem musel uznale pokyvovat hlavou nad něčím epickým. Kresba je taky skvělá. Tohle se vážně povedlo!

Retro komiks o zrození Reverse Flashe je sice naivní, ale svým způsobem i zajímavý. Minimálně jeho přidání k Flashpointu dává smysl.

ArkAngel
02.08.2022 4 z 5

S Flashpointem přišel restart klasického DC universa v New 52 a proto se hodí mít jej ve sbírce. Flash se rozhodl, že zabrání smrti vlastní matky, ale způsobil tím domino efekt a celý svět se změnil s tím. Komiks krásně pracuje s tím, co všechno může změnit upravení jednoho proudu v toku času... a kam to může vést, když se to pokusíme změnit zase zpátky.

DennisMoore
19.03.2021 5 z 5

Příběh Flashpointu je tak známý, že jsem byl nejspíš na základě nějakého shrnutí děje nebo nějakého jiného komiksu, který na něj odkazoval, přesvědčený, že jsem ho četl. Jenže nakonec nejspíš ne, protože takovou jízdu bych si pamatoval snad políčko od políčka. Cestování časem a paradoxy s tím spojené jsou věcí zrádnou nejen pro cestovatele, ale mnohdy i pro čtenáře, kteří se snadno ztrácejí, pokud se takové příběhy neumějí pořádně odvyprávět. Ale co předvádí Geoff Johns, je prostě obdivuhodné. Na relativně malém počtu stránek se toho stane tolik a přitom z toho nevznikne zmatek, naopak pořád je jasné, kdo je kdo a komu jde o co... Vším nás provede skvěle napsaný Flash a jako "bonus" tu jsou úžasné alternativní verze těch nej postav, především tak trochu jiný Batman a ještě o něco víc jiný Superman. Skvělé čtení a hned jdu na Odznak.

wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrý komiks o vytvoření jiné reality.
Za mě:100%

klempy2
16.11.2020 4 z 5

Říká se, že každý fanda DC tohle musí mít doma, protože je to důležitý event v DC universu. No...Osobně mě to moc nechytlo. Ale začněme pozitivy. Moc pěkná kresba, musím říct, že i námět je zajímavý a je tam opravdu několik ikonických scén. Nějak mě to extra nebavilo ale pořád dávám vysoké hodnocení, protože to nejspíš není chyba komiksu ale moje chyba. Nebaví mě komiksy, kde je hodně superhrdinů a řežou se mezi sebou. Nebaví mě třeba ani liga spravedlnosti, není to můj šálek čaje. Jinak je to velmi kvalitně nakreslený i napsaný komiks, kde pokud máte např. rádi ligu spravedlnosti, tak tohle si nejspíš zamilujete.

Voliarty
31.05.2020 4 z 5

Celkom krátke, rýchlo to utieklo. Na jednej strane škoda, predsa len by som rád svet Flashpointu a zmeny preskúmal (ale zas na to bolo veľa rôznych spin-off sérií, ktoré do tohto nezaradili, čo sa ani nedivím, lebo by sa to odrazilo na cene).

Tak či onak, je to dobrý príbeh, ktorý má tú vadu ako každí známejší príbeh a to, že pointa je celkom známa a preto mizne wow-efekt.

I keď tento komentár znie negatívnejšie, ako by som chcel, tak pravdou je, že som si Flashpoint užil. Je dobre nakreslený, má plno dobrých momentov, zaujímavé zmenené postavy, akciu, dramatické scény a suprové finále.

K retro-komiksu neviem čo dodať, je to príbeh svojej doby. Veľa textu, veľa miesta zaberá Zoomov ,,origin". Zoom je extrémne zlý a ešte je aj rád, že je extrémne zlý. Pobavila ma ale Iris na konci.

Hwaelos
23.04.2020 3 z 5

Popravdě, čekal jsem, že bude Flashpoint spíš podivnej, překobinovanej bizár, jako bylo Flashovo Znovuzrození, případně, že si to ujede na nějakým megalomanským tripu, v němž se úplně ztratí příběh - jako v případě Krize na nekonečnu zemí. Ale vlastně je to dost v pohodě příběh se zajímavým settingem alternativní současnosti. Nic, kvůli čemu bych přešel moře po svejch, ale solidní 3,5 hvězdy bych tomu z fleku dal.

Ivan Kučera
26.01.2020 2 z 5

Čože? Toto je TEN kultový a legendárny Flashpoint, ktorý si vraj musí povinne prečítať každý fanúšik DC? Čakal som pecku (napriek tomu, že Flash nepatrí medzi mojich najvyhľadávanejších superhrdinov) a tak ma takéto schladenie, nuž, schladilo. Najskôr som si vravel, že s prižmúrenými očami tomu dám 4*, veď je to vraj klasika. Postupne ale nálada klesala a klesala a zrazu z toho boli 3* a po dočítaní som si povedal, že tomuto narýchlo spráskanému béčku veru viac ako 2* nedám. Problém nie je v tom, že by Flashpoint neobsahoval zaujímavé veci. Naopak, mnohé sú skvelé. Je to svet bez Supermana (či?), Batmanom nie je Bruce Wayne a hrdinovia (a doterajší spojenci) Aquaman a Wonder Woman bojujú proti sebe a za rukojemníka si vzali ľudský svet. To sú úžasné nápady, problém vidím v tom, že nie sú temer nijako využité v prospech veci. Namiesto toho, aby sa im Geoff Johns starostlivo venoval, sú to vlastne len také kulisy, v ktorých sa odohráva neveľmi zaujímavý príbeh s nezáživnými a nudnými postavami. Z tých dokonca nevybočuje ani Batman a to už je vážne čo povedať (z toho, že sa pod maskou neukrýva Bruce po väčšinu času nič nevyplýva). Naopak Cyborg a Flash, ktorí ma nikdy veľmi nebrali, sú vcelku fajn. Mnohé vedľajšie postavy sú úplne o ničom a niekedy až nerozumiem, kto môže vymýšľať také blbosti (nepopieram, že ak by sa Element Woman chopil geniálny komiksový scenárista, vytvoril by okolo nej dobrý príbeh... ale Flashpoint nie je ten prípad). Naopak, v rámci možností sa mi pozdávala elektrická, pestrá, živá a prepálená kresba Andyho Kuberta (Batman a syn), ktorá sa k „rýchlemu“ deju hodila.

B-artX
10.11.2019 5 z 5

Flashpoint je jeden z nejlepších moderních komiksů. Děj má skvělý spád, je zaměřen na zajímavé postavy a skoro všichni hrdinové v něm mají nějakou roli, takže to ale není tak utahané jako třeba Krize na nekonečnu zemí. Johns se ale mohl rozepsat více, těch pět sešitů je hrozně málo, ještě jeden/ dva se zaměřením spíš na Wonder Woman a Aquamana by hned zvedlo celkovou kvalitu díla.

jarynek
25.10.2019 5 z 5

Mělo to spád, mělo to myšlenku, která se dala pochopit a jestli to mělo sloužit jako DC předěl, tak za mne OK. Raději něco takovéhoto, než nějakou bezmyšlenkovitou rubačku každého s každým. Škoda, že příběh není rozpracovanější, ale některé věci jsou zřejmě řešeny v jiných knihách (například střet Wonder Woman a Aquamana, který je prvotním hybatelem událostí tady vlastně je jen pozadím pro něco jiného), ale příběh funguje i takto samostatně.

3DD!3
08.10.2019 4 z 5

Není to taková bomba jak bylo prezentováno. Johns vůbec nevytěžil potenciál alternativní reality a i když rozjíždí slušné nápady nedává jim ten potřebný ráz. Dílčí věci jsou perfektní, táta Wayne boží i asociální Superman má něco do sebe. Celkově je to ale strašně povrchní tuctovka, dokonce bez vysvětlení New 52 a to mě zde mrzí nejvíc. Ve finále funguje jen ten dopis.

martinstefko
02.10.2019 2 z 5

Už když event "Flashpoint" běžel - v té době jsem americké komiksy sledoval pravidelně - jsem si říkal, že to je něco, co vlastně číst nechci, že to je jen něco, co má akorát přinést nové série, ale ne nutně lepší příběhy. A to se také stalo. Většina sérií v rámci "The New 52" celkem snadno zapadla, i když se najedou výjimky. U nás to byl jen Batmanův run. Samotný příběh v knize "DC komiksový komplet 72: Flashpoint" je prostě jen alternativou ke klasickému vesmíru, představení toho, jak by to také mohlo vypadat. ale je to příběh na pár sešitů, nic víc. Pak bude zapomenut. A o to šlo. Nic víc. Pro Flashe došlo k zásadní události, i nějaké ty emoce se zde řešily, ale i když by to měl být natolik zásadní příběh, celkem doufám, že to bude jen z těch, jež zapomenu. Není moc proč si ho pamatovat. Princip "to celé vlastně je jiná realita" nebo "to se stalo v jiné časové linii" mi jako řešení vyloženě vadí.

memphisz
27.09.2019 4 z 5

Flashpoint je komiks, který mě před sedmi nebo osmi lety přivedl k četbě aktuálně vydávaných US superhrdinských komiksů. Odstartoval New 52 a je důležitým bodem i pro Znovuzrození. Je proto super, že ho nyní, po letech, můžu držet fyzicky a číst v češtině. Pro fanoušky DC je to must have!

hroubek
27.09.2019 5 z 5

Každý velký fanoušek DC komiksů ví, že Flashpoint patří k jednomu z nejdůležitějších příběhů za posledních pár let. A teď máme konečně možnost si ho přečíst a přesvědčit se o tom osobně. Je mi jasné, že spousta z Vás vidělo animovaný film Justice League: The Flashpoint Paradox, který z komiksu vychází. Já ho viděl taky, a byl jsem z něho nadšený, a o to více jsem se těšil na komiks. Komiks se hodně povedl a je vidět, že Geoff Johns umí. Jeho příběh žene jako rychlík a během pár stránek jsme uprostřed dění. Johns se kupodivu nesoustředí na to, co se na Zemi děje, nezajímá ho tolik konflikt mezi Wonder Woman a Aquamanem, ale mnohem více se soustředí na Barryho a Batmana. Postavy, které o tolik přišly a jsou si svým způsobem hodně povědomé, přesto se liší v způsobu jakým se s tím vyrovnávají. Tahle dynamika je pro celý Flashpoint klíčová, a díky ní celý příběh funguje a dokáže nás dojmout a vyvolat v nás emoce. Tohle se Johnsovi hodně povedlo. Komiks má krásnou kresbu, která je správně dynamická jako příběh. Starý komiks se povedl a i přes stáří je to velmi slušné čtení. Flashpoint je parádní komiks a všem ho jen doporučuji.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Flash

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
John Broome (p)
americká, 1913 - 1999

Kniha Flashpoint (dva příběhy) je v

Přečtených55x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených6x
Knihotéce41x
Chystám se číst7x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x