Batman: Odysea kniha první

Batman: Odysea kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445978/bmid_odysea-1-5QI-445978.jpg 3 17 5

DC komiksový komplet série

< 90. díl >

Původně publikováno jako Batman: Odysea (řada 1) #1-6, září 2010 - únor 2011 Batman se usilovně snaží udržet situaci pod kontrolou, zatímco musí zdolávat řadu hrozivých překážek v prapodivném příběhu od legendárního scenáristy a výtvarníka Neala Adamse. Temný rytíř musí čelit mezi jinými i Man-Batovi a Jokerovi. Dokáře při tom přežít dost dlouho na to, aby zjistil, kdo může za chaos, který jej ohrožuje na životě? DETECTIVE COMICS #32 Původně vyšlo v říjnu 1939 Po tom, co Julii, snoubenku Bruce Wayna, kousne upírka, musí ji Batman zachránit život tím, že porazí svého nadpřirozeného nepřítele, Monka, Ale nejdřív potřebuje najít způsob, jak uniknout z jámy plné hladových vlků...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Batman: Odyssey Part 1 Book , 2019


více info...

wullcann38
wullcann38
02.04.2021 4 z 5

Tak příběh zas tak skvělej nebyl ale dávám hvězdičku navíc za kresbu Neala Adamse.
S kresbou:75%
Bez kresby:60%

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
02.09.2020 3 z 5

Hlavní příběh, Odysea, první část...
To je snad poprvé, co mi Batman lezl na nervy. Občas se choval jako totální magor. Ale nejvíc mě asi rozhodla snaha o nelineární vyprávění. To si většinou užívám, ale zde jsem do poloviny knihy pořádně nevěděla, kde jsem a co se kolem mě děje...

Příběh v příběhu příběhu. Uf! Než jsem se z toho vymotala, dalo to zabrat. Bohužel je tím pádem příběh jenom o akčních pasážích a to hloubání nějak vyšumí do ztracena. Tenhle příběh je o tom, zda Batman poruší svoje pravidlo nezabíjet lidi. A jak to dopadne?

První kniha karty rozdá a v druhé se snad Batmanova odysea dostane do svého cíle a on všechno správně pochopí. Třeba je to jeden z příběhů, který se musí číst najednou. Dám si tedy chvilku přestávku, ohodnotim třema hvězdama hvězdama a za chvilku druhý díl ;)

Jenom musím bohužel napsat, že jsem se občas ztrácela textu a jeho překladu. Nevím, zda to byla nezkušenost překladatele nebo mu vydavatel věřil natolik, že se rozhodl vypustit korekturu, pokud na to neprdí, doteď jsem nikdy s překladem v kompletu problém neměla.

Druhým příběhem je klasika, u které se vždy jasměju. Rok 1939. A Batman jako vždy perlí. Ani dnes toho moc nenapíšu. Přes slzy od smíchu moc nevidím...


trudoš
trudoš
31.08.2020 1 z 5

Tak tohle bylo vážně divný. Neal Adams se sice pokouší vyprávět jakýsi příběh, ale skáče z jedné scény do druhé, že si člověk brzy není pořádně jist, co vlastně sleduje. A zdali se autor k nakousnutým motivům vrátí, nebo je prostě zanechá pohozené na zemi, jako obaly od cukrátek. Zpočátku jsem byl ještě pln očekávání, co vývoj událostí přinese, protože se to vlastně ani nečetlo špatně, když tedy člověk přijal ten přitrouble teatrální způsob vyjadřování jednotlivých postav. S každým dalším sešitem jsem se však začal vzdávat veškeré naděje, že z toho nakonec bude něco smysluplného. Je samozřejmě otázkou, co Odysea přinese v druhém dějství, ovšem už teď mám strach, že Adamsovo úsilí o vytvoření novodobého Fausta vyjde zcela naprázdno. Ne kvůli tomu, že na to Batman nemá, ale že na to jednoduše nemá sám autor. To už i ten bonusový příběh z roku 1939 má v sobě víc logiky a komiksové nostalgie. Pro tentokrát tedy stařičká naivita jasně zvítězila nad mladickou snahou něco umělecky sdělit.

DennisMoore
DennisMoore
09.07.2020 3 z 5

Slušný rozjezd a pěkná kombinace "starého" a "novějšího" Batmana, ovšem postupně se příběh víc a víc topil nejen v záplavě dialogů a zbytečných scén typu Batman s Robinem ukazují, jak jsou dobří v chemii, ale také v přeplácaném a silně chaotickém ději. Nepomáhal ani překlad, který se mi zdál strašně kostrbatý.

hroubek
hroubek
29.06.2020 2 z 5

Neal Adams je komiksová legenda. Dokázal posunout některé komiksové postavy dál a dát jim nový směr a pohled na věc. Batman Odysea je zajímavý komiks a má v sobě více, než se na první pohled zdá. Bohužel to pro mě není zábavný a dobrý komiks co mě bavil číst. Má jisté nepopiratelné kvality, je zde něco jiného a nového. Přesto to není komiks, který by mě vykouzlil úsměv na tváři. Uvidím jak to bude s druhým dílem, ale zatím zklamání.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Neal Adams
americká, 1941 - 2022
Gardner Fox
americká, 1911 - 1986

Kniha Batman: Odysea kniha první je v

Přečtených19x
Knihotéce25x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x