Batman: Černá rukavice

Batman: Černá rukavice https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427327/bmid_batman-cerna-rukavice-cM4-427327.jpg 4 22 5

DC komiksový komplet série

< 77. díl >

BATMAN: ČERNÁ RUKAVICE Původně vyšlo jako Batman #667-669, 672-675 v období srpen 2007 - květen 2008 Batmana ze zákulisí ovlivňuje neznámý protivník - geniální, trpělivý a do hloubi duše zlý. Do mezinárodního klubu hrdinů inspirovaných Batmanem umístila neviditelná ruka zrádce. Taktéž do řad gothamské policie se jí podařilo dostat několik zabijáckých napodobitelů Batmana. Není o ní známo nic než její jméno - Černá rukavice. DETECTIVE COMICS #110 Původně vyšlo v dubnu 1946 Scotland Yard povolá Batmana s Robinem do Londýna, aby pomohli dopadnout člověka, který svými zločiny napodobuje smyšleného arcinepřítele Sherlocka Holmese - profesora Moriartyho.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Batman: Black Glove , 2016


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
19.12.2021 2 z 5

Pôvodne som chcel napísať, že je to ako keby veľmi dobrý scenárista (z nejakého záhadného dôvodu) písal veľmi zlý scenár. Ale klamal by som. Ono to proste je ako keď zlý scenárista píše mizerný scenár. Černá rukavice je pre mňa ak aj nie najchaotickejší príbeh s Batmanom, aký som kedy čítal, tak nepochybne jeden jeden z najchaotickejších. Čítal som ho dva razy a pritom som si ho dával do súvislosti s Batmanom a synom a Batmanom R.I.P... a stále to bola katastrofa. Vôbec sa nečudujem, že Grant Morrison (Superman Action Comics 1 - 3) rozdelil publikum na dva nezmieriteľné tábory. Trpel som, vôbec som sa nechytal a neustále som musel premýšľať, v ktorých miestach to (a ako... a prečo) nadväzuje na iné batmanovky, čo je dôležité, čo nie a čo lacná pózovačka. Ani kresba ma nezaujala, nebola zlá, videl som horšiu, ale pripadala mi strašne statická, takým tým čudným, nepresvedčivým spôsobom. Páčili sa mi „zrnové“ retro pasáže, no iba preto, ako vyzerali a nie preto, o čom boli. Príbeh šiel úplne mimo mňa. Ešte zo začiatku sa mi zdalo, že to zvládam, ale ku koncu už som sa len zbedačene chytal za hlavu a masíroval si spánky. Hoci som zástanca teórie, že Batman je viac detektív, než akčný hrdina a Černá rukavice je v podstate komiksová detektívka na spôsob Agathy Christie, bol to horor. Zle dopadol aj Medzinárodný tím hrdinov, ktorý (slovami Robina) pozostáva z divných céčkarov. Je super, že sa scenárista snaží zrealističniť obskúrne postavičky, ale nedarí sa mu to (až na zábavný detail, že vždy, keď sa stretnú, začnú sa vinou svojich obrovských eg hádať). Je to prvý raz, čo sa na scéne objavuje záhadná Černá rukavice. Neskôr ešte zohrá v Batmanovom svete dôležitú rolu. Jej vinou si Batman bude musieť (opäť raz) siahnuť až na samé dno svojich síl, čo dokonca povedie až k jeho smrti (či skôr k „smrti“?). Ale mňa „čierna“ etapa jeho kariéry vonkoncom nezaujala. Pokojne by som sa bez nej zaobišiel. Je to škoda, lebo samotný rituál Thögal (nie Thorgal!) je skvelý nápad (jedna z najnebezpečnejších meditácií, trvá 7 týždňov a účastník prežíva stav, ktorý má simulovať niečo medzi posmrtným stavom a smrťou, ale tiež znovuzrodením). UKK Batman: Černá rukavice okrem 12-stranovej galérie obálok obsahuje hlavný príbeh a komiks zo 40. rokov 20. storočia, v ktorom Batman a Robin vyrážajú do Anglicka. Ak sa vám Černá rukavice zapáči, pokračujte ďalej čítaním komiksu Batman: R.I.P., ktorý na ňu relatívne plynulo (aj keď čo je u Morrisona plynulé?) nadväzuje.

wullcann38
19.07.2021 4 z 5

Konečně pokračováni Batmana a Syna které u nás vychází vůbec poprvé.
Trochu slabší než první část, ale fajn.
Za mě:75%


mirec88
12.10.2020 5 z 5

Ďalšie úžasné príbehy Batmana ma potešili naplno. Klub hrdinov bol zaujímavý aj zápletka okolo toho a takisto ďalší príbeh, ktorý bol aj halucinogénny sa mi veľmi páčil. Retro komiks bol príjemne úsmevný. Jednoznačne päť hviezdičiek.

trudoš
18.12.2019 5 z 5

První tři sešity tvoří uzavřenou epizodu, ve které Batman s Robinem bojují po boku vysloužilců z Mezinárodního klubu hrdinů a to v příběhu, který si bere to nejlepší z Edgara Wallace a Agathy Christie. Grant Morrison se zde projevuje jako znalec netopýřího kánonu a zároveň jako originální tvůrce, který jej umí smysluplně využít v moderním prostředí. Což ještě dokonale rámuje výtvarné pojetí J. H. Williamse. Další část pak navazuje na události, které jsme opustili v knize Batman a syn (mám na mysli vydání z roku 2012) a člověk se konečně zorientuje v té prapodivné trojici Batmanů, která pana Wayna pronásleduje. Vyprávění také nepřímo uvozuje album R.I.P., přičemž vyvolává zajímavou polemiku nad tím, čím si člověk musí projít, aby mohl být Temným rytířem.
Na Černé rukavici oceňuji především fakt, že autor hrdinovi ponechává post Velkého detektiva, který je nejen tři tahy před nepřítelem, ale také nikdy nic nepodceňuje, třebaže to jednoho snadno uvede do paranoie. Skvělý čtenářský zážitek.

hroubek
10.12.2019 3 z 5

Mám to s Grantem Morrisonem jako na houpačce. Někdy mě jeho příběhy naprosto sednou, a jindy naprosto tápu. Černá rukavice je ten druhý případ. Morrison se rád hrabe v komiksové historii dané postavy a rád vytahuje méně známé příběhy a postavy, a na ně nabaluje zas nové příběhy. Něco podobného dělá i Geoff John nebo Kurt Busiek. A já autorům rozumím proč to dělají, ale pro nás čtenáře je to místy za trest číst tyto příběhy. Tento komiks má dva hlavní příběhy a oba jsou zajímavý. A to více mě mrzí, že to píše Morrison a ne někdo jiný. Někdo jiný by ty příběhy pojal jinak, jednodušeji, a možná i více přímočařeji. Nevím jestli by výsledek byl lepší, ale z velké pravděpodobnosti by se četl lépe. Hodně slabé tři hvězdy.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové DC Comics Batman

Autoři knihy

Grant Morrison
britská, 1960
Don Cameron
americká, 1905 - 1954

Kniha Batman: Černá rukavice je v

Přečtených27x
Knihotéce33x
Chystám se číst5x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x