Dávné kouzlo Vánoc - Vánoční tradice pro nejtemnější dny v roce

Dávné kouzlo Vánoc - Vánoční tradice pro nejtemnější dny v roce https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231670/bmid_davne-kouzlo-vanoc-vanocni-tradice--36d-231670.jpg 3 11 2

Není to tak dlouho, kdy byly Vánoce nejen svátkem lidí dobré vůle, ale také strašidelným obdobím, kterému vládli duchové a čarodějnice. V Dávném kouzlu Vánoc důvěrně poznáte duchy zahalené v závojích, dozvíte se něco o skutečném nebezpečí, které vás může potkat, když se setkáte s elfy, a můžete si prostudovat bestiář zakletých a začarovaných bytostí. V knize se to jen hemží strašidelnými postavami z lidových vyprávění a nerudnými duchy. Zakusíte strašidelnou jízdu na saních mezi postříbřenými smrky v zasněženém lese a projedete se zrcadlovými sály Sněhové královny. Cestou objevíte, jak vylepšit Vánoce kouzelným cukrovím a rukodělnými výrobky a najdete tipy, jak si co nejlépe vychutnat vánoční tajemno.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Encyklopedie
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

The old magic of christmas , 2013


více info...

Přidat komentář

Sandalkar
21.12.2020 3 z 5

Skandinávci se s tím s prominutím ne....pářou. Kniha plná úplně jiných informací, než by člověk od nadpisu "Dávné kouzlo Vánoc" čekal. Kapitoly jako Jak obětovat elfům, Mrtvola na Vánoce ráno nebo Vlkodlak vás zpočátku trochu překvapí.

Taky už asi z hlavy nevyženu informaci, že sobi Santa Clause musí být kvůli své postavě a parohům kastráti a že se jim tradičně jejich mužská chlouba upravovala ukousnutím. Jako... taky si představujete Santu, jak u této činnosti?

Vyššího ohodnocení nedosáhla kniha zejména kvůli různým (po chvíli už otravným) odkazům do jiných knih, hrubek a opakování informací. Ale jako uznávám, že jako odvaz a odlehčení má kniha něco do sebe. Vzpomínka na dobu, kdy se lidé ještě báli a podlíhali kouzlu všemožných příšerek oproti dnešnímu strachu nanejvýš z toho, že to co pod stromeček koupíte, byste o pár dní později v povánočních "megaakcích" koupili sotva za polovinu, je do očí bijící.

Ale třeba se zase jako lidstvo sklidníme. Všechno totiž je tak, jak má být. Howg.

elenai
02.01.2020 3 z 5

Vánoční kniha na Vánoce mi měla pomoci navodit adekvátní náladu. Povedlo se to jen tak napůl. Místy jsem byla textem dost vláčená a do čtení se mi úplně nechtělo. Potěšily mě ale zmínky o Čechách, o některých tradicích a pověrach jsem ani neměla tušení. I závěr byl moc povedený. Celkově byl ale text průměrnější a moc knize nepomohly ani stylistické chyby a hrubky.


Štítky knihy

tradice zvyky a obyčeje advent vánoční zvyky

Autorovy knížky

Linda Raedisch
americká, 1968
2014  65%Dávné kouzlo Vánoc - Vánoční tradice pro nejtemnější dny v roce

Kniha Dávné kouzlo Vánoc - Vánoční tradice pro nejtemnější dny v roce je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce9x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x