David Copperfield - 2. díl

David Copperfield - 2. díl https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/282611/bmid_david-copperfield-2-dil-C4E-282611.jpg 4 49 6

Šťastný život Davida Copperfielda se náhle změní, když se jeho matka znovu provdá. Její nový manžel je na Davida krutý a pošle ho do školy. Když Davidova matka zemře, pošlou ho pracovat do Londýna. Práce se mu nelíbí a tak uteče. Nemá však žádné peníze na jídlo ani na cestování. Je to však jen začátek jeho dobrodružného života.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Gutenberg Ota Lebenhart
Originální název:

David Copperfield , 1850


více info...

Přidat komentář

Luigi1
06.08.2023 4 z 5

Začátek takový nudný,ale pak se to už dalo číst

sajanka
16.07.2023 4 z 5

Televizní seriál o Davidovi Copperfieldovi jsem viděla nějak v době, když jsem čekala syna. I díky němu jsem se rozhodla mu dát stejné jméno. Seriál byl poutavý díl od dílu, knížku jsem si oblíbila. Dickens nezklame.


lampernaqui
03.02.2023 4 z 5

Dostal jsem přesně to, co jsem očekával. Zatím jsem s autorem teprve na začátku, ale od Malé Dorritky přes Davida se mi začíná líbit čím dál víc. Ani u jednoho díla jsem zatím neviděl filmové či seriálové zpracování, takže o příbězích tuším jen to, co jsi pamatuji ze školy... a to moc není. Takže Davida doporučuji každému, kdo má rád klasickou literaturu a dobře napsané příběhy. V Dickensově podání jsou špinavý Londýn či chudé vesničky jako živé.

Podegra
20.01.2019 5 z 5

Kouzelné a nemám slov. I když Micawberovi mi občas přišli dost zvláštní a melodramatičtí,ale asi to k nim patří.

Kozel
07.07.2017 4 z 5

Davidova raná dospělost mě velmi bavila. První hořkosladké lásky, mladická naivnost a důvěřivost, první kroky k samostatnosti - první vlastní pronájem bytu, zaměstnání -, zábavné postavičky a jejich vývoj (všudepřítomní Micawberovi, sourozenci Peggotyovi, slečna Dartle, Anežka atd.). Mnohokrát jsem na stránkách potkával sám sebe. Jen jsem se trochu podivil, že Dickens, jakožto někdejší soudní reportér, nerozvedl danou problematiku do větší hloubky. Inu, nedá se nic dělat, je na čase otevřít další část.

FifrQzypf
10.01.2017 5 z 5

Četl jsem spolu s prvním dílem najednou a nepřestával vycházet z údivu, jak mnoho mě obě knihy baví, uvážím-li , že podobný příběh by se mohl klidně odehrávat v sousedství. Není nijak zvlášť výjimečný a přesto tak poutavý. V tom se zračí autorova velikost. Jednoznačně mohu doporučit.