Darkness Kompendium: Kniha 1

Darkness Kompendium: Kniha 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/315268/bmid_darkness-kompendium-kniha-1-vcu-315268.jpg 5 29 5

Darkness Kompendium série

1. díl >

Pro mafiánského zabijáka Jackieho Estacada byly jeho jedenadvacáté narozeniny požehnáním i prokletím zároveň. Stal se totiž nositelem elementární síly Darkness. Ta umožňuje tomu, kdo jí vládne, vstupovat do jiných dimenzí a ovládat místní démony. Síly dobra celého světa se spojí, aby bojovaly proti zlu, které Jackie a jeho dar představují. Má to ale jeden háček, tentokrát... jsou to ti špatní. Kniha u nás vychází s alternativní obálkou, která nebyla dosud publikována. Pro seznámení s tímto titulem Vám tentokrát v ukázce níže přinášíme celý první sešit. Svazek obsahuje: - 25 prvních sešitů série Darkness - 640 barevných stran - unikátní číslo výtisku - speciální stranu se jmény všech kupujících... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

The Darkness Compendium, Vol. 1 , 2006


více info...

Přidat komentář

Luigi1
09.05.2023 5 z 5

Potemníci mě zaujali a díky jim se kniha stala čtivá

Kverulant
26.01.2022

Tři příběhy ze série Darkness od Gartha Ennise v pořádně velké knize v kvalitním českém vydání. Příběh o tom, jak mafiánský zabiják ke štěstí přišel, je klasický Ennis v dobré formě, sexy mrchy, černý humor, brutalita. Kresba je výborná a ve velkém formátu je radost to číst, i když do MHD si to sebou nevezmete. Minimálně první dva mě bavily, třetí už byl slabší, ale tak to už někdy s kompilacemi chodí, že se předávkujete.


Popculture
26.10.2020 5 z 5

Myslel jsem, že to bude jen takový slabý odvárek Witchblade, ale nakonec jsem si Darkness oblíbil víc. Je nakreslen temnými barvami, ale je v něm spousta srandy. Potemníci jsou boží a jejich ironické vtipy, hraničící s černým humorem jsem hltal a některé scény jsem si i zvopakoval.

Terva
18.11.2019 5 z 5

Dospělost......... #001 - #006
Srdce temnoty.. #007 - #014
Prvotní hřích.....#015 - #025
Galerie obálek.
Tvůrci sešitů.

New York City Lower East Side, za noci tak mrazivé, až každý nádech pálí........

Na prvním místě si čtenář všimne nádherné kresby. Obrazy jako z nějaké umělecké galerie. Vše má na svědomí hned několik umělců. Jejich díla jsou však skoro k nerozeznání. Tak že když se dostanete například z #009, které nakreslil Matt „Batt“ Banning, do #010, které nakreslil Marc Silvestri, skoro nepostřehnete změnu. A takových přechodů je tam víc. A když už jsme u #010, tak na jeho konci je dobré vzít do ruky Witchblade kompendium 1 a dokončit čtení sešitem #019, kde je dokončení příběhu #010 Darkness. Jo a je dobré mít Witchblade při ruce stále, protože je tu několik takových přechodů.

Citát: Viděla jsi Hvězdné války? Darkness je něco jako hodně zhulená síla.

Nejlepší obálka je ta u sešitu #005. Ta se mi strašně líbila. Příjemná potvůrka podivná. Jmenuje se Potemník. (Čau ty hnusnej kýble blitek!) Ale dost o kresbě, tu už jsem vychválil dost. Na řadě je scénář. Scénář je prostý. Bandy mafiánů, krev, spousty polonahých žen a všude stříká krev. Příběh sleduje spíše temnější a neveselou nótu. Moc se tu nedá narazit na humor nebo na černý humor. Sem tam se vyskytne spíše ironie spojená se smrtí. Dává to příběhu temnou stránku. I když „přízraky zlejch skřetů“ nadělají v temnotě trochu toho humorného světla. S těmito skřety je vážně sranda. Vždycky zlámou pár kostí a maj rádi dinosaury.

Malá ochutnávka:
Mám dojem, že je čím dál paranoidnější. Nejvychytanější bezpečnostní systém, bojoví psi jak godzilly, dvě stě chlapů se samopalama... a stejně se bojí zůstat chvíli sám na hajzlu.
Máš pravdu, jsme vám pořád za zadkem, Done Marchianni....kálejte v pokoji.

Tak velká kniha a já jí četl jen čtyři dny, ale další čtyři dny jsem se kochal jen kresbou a to musím říci, že jsem si jí užíval. K některým obrazům jsem se i několikrát vracel. (Obálka #017 – super jeptiška) A určitě se zase vrátím. Vybral jsem uctihodných čtyřicet citátů. A věřte, že nejlepší citáty jsou z úst Potemníků, pomocníků darkness. Tahle partička fešáků je fakt nabytá ironií a černým humorem. (Čas běží! Já postavím vodu! Já si postavím hlavu! A mě se z toho postaví!) Při čtení této mega knihy jsem poslouchal Arch Enemy a jejich studiová alba Will to Power (2017), War Eternal (2014), Khaos Legions (2011) a další.

Citát: Jseš tak mrtvej, až se divím, že ses vůbec obtěžoval se narodit!

Petr Dudek
13.11.2019 3 z 5

Znáte ten pocit, kdy byste si chtěli něco přečíst během dospívání, ale dostanete se k tomu až v dospělosti a zjistíte, že už jste z toho vyrostli? Jednu hvězdičku navíc za výborné české vydání.

Autoři knihy

Garth Ennis
irská, 1970
Scott Lobdell
americká, 1960
Marc Silvestri
americká, 1956
Joe Benitez (p)
americká, 1971
Dale Keown
kanadská, 1962

Kniha Darkness Kompendium: Kniha 1 je v

Přečtených32x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst19x
Chci si koupit11x