Dark souls: Věk ohně

Julien Blondel

Jaké místo zbývá pro obyčejné smrtelníky ve světě, kde věční draci brázdí oblohu a starobylí vládci vládnou schopnostmi samotných bohů? Příběh Stříbrného rytíře Arkona, mocného válečníka v armádě Lorda Gwyna, nás zavede stovky let před události hry Dark Souls – do království Lordran během věku ohně, těsně předtím, než jej postihla kletba nemrtvých. Zatímco se svět okolo dramaticky mění, Arkon se snaží dosáhnout vykoupení – a přežít. Věk ohně se vrací na samý počátek příběhu Dark Souls a legendu o Stříbrných rytířích oživuje v novém, strhujícím vyprávění.... celý text

Komentáře knihy Dark souls: Věk ohně

GoodGames
20.10.2025

Po čiernobielych mangách zo sveta Dark Souls tu tentokrát máme farebný komiks. Je to hlavne pre fanúšikov hernej série a aj tí môžu mať v príbehu zmätok. Predsa len je to séria, v ktorej nie je príbeh práve najľahšie uchopiteľný a viacero hráčov má vlastné teórie. Komiks ponúka postavy a aj dobre známe lokácie z hier, ale digitálna kresba a občas neprehľadná akcia to predsa len trochu kazia. Manga je o úroveň lepšia.

Beatnice
27.09.2025

Ze světa Dark souls už jsem nějaké komiksy četla a vážně mě bavily, tak jsem se hrozně těšila i na tento.
Čekalo mě ale velké zklamání. Dočetla jsem spíš z určité potřeby dojít do konce, než že by mě kniha nějak zaujala.

cestina_s_linus
06.09.2025

Od autora jsem už četla několik titulů ze světa Dark Souls a mám pocit, že je všechny spojuje jedno: vždy nabídnou zajímavý příběh, ale po dočtení jsem zmatená.

U komiksu hraje hlavní roli kresba – a ta se zde opravdu povedla. Hra se světlem a stíny působí silně a akční pasáže dokážou samy o sobě vyjádřit emoce i napětí, aniž by potřebovaly doprovodný text.

Přesto nemohu dát hodnocení 5/5. Autor sice sahá po zajímavých motivech z herní série, ale samotné vyprávění pokulhává. Čtenář se snadno ztratí, obtížně se orientuje v tom, co se právě stalo a proč. Výsledkem je spíše sled jednotlivých scén než funkční celek.

Velké plus dávám za seznam postav s krátkými medailonky – jen nechápu, proč je umístěn až na konci. Vzhledem k tomu, že jsou zde stručně a věcně představeny důležité postavy, tak by bylo fajn, aby tyto informace dostal čtenář ještě předtím, než se pustí do četby.

Shrnuto, podtrženo... po vizuální stránce se jedná o zajímavý kousek. Samotné vyprávění by si zasloužilo větší péči. Myslím si, že milovníkům herní série se bude tento komiks líbit.

Děkuji CREW za poskytnutí recenzního výtisku.

Václav1998
06.09.2025

Tenhle komiks na mě působí dost zvláštně. Kresba je naprosto skvělá – temná, detailní a dokonale vystihuje atmosféru série. Po vizuální stránce je to opravdu lahůdka.

Problém je ale v samotném příběhu. Ten je dost zmatený a ani po dočtení nemám úplně jasno, o co přesně šlo. Žádná z postav není vykreslená do hloubky, což je velká škoda, protože potenciál tu rozhodně byl.

S přihlédnutím k tomu, že znám herní sérii Dark Souls a mám ji rád, hodnotím komiks jako průměr. Potěší oko fanouška, ale po dějové stránce zůstává hodně za očekáváním.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Julien Blondel také napsal(a)

Julien Blondel
francouzská