Temný smaragd

Temný smaragd https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82957/bmid_dark-jewels-temny-smaragd-7rX-82957.jpg 4 50 10

Dark Jewels série

< 2. díl >

Tařin život obestírá tajemství: nikdo nedokáže vnést jasno do záhadných okolností jejího narození. Ona sama ví jen to, že vše nějakým způsobem souvisí s temným smaragdem, drahokamem, který náleží ztracenému dědici Tower Twyll. Rhyse vyštval z panství Twyll jeho krutý nevlastní bratr. Nyní žije v lesích jako psanec, obklopen skupinou podobných ztroskotanců, jako je on sám. Šeď běžných dnů naruší až kráska s havraními vlasy, kterou Rhyse zajme. Brzy si všimne legendárního drahokamu na její ruce a pochopí, že půvabná zajatkyně může zcela změnit jeho dosavadní život. Neměl ovšem v plánu se do ní zamilovat… Protože něžné city, které k ní brzy začne chovat, ho postaví před nesnadnou volbu: má Taru použít jako nástroj své pomsty, anebo naslouchat hlasu svého srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Dark Emerald , 1999


více info...

Přidat komentář

maminaOlina
15.01.2023 3 z 5

No jelikož jsem citlivá nátura, knihu jsem několkrát odložila a četla jsem ji po kouskách, takže se mi líbila. Je to o zlu a dobru, lásce a nenávisti.

Eva193
04.05.2022 3 z 5

Příběh má zajímavý námět, ale pak je rozpracován tak nějak kostrbatě. Vztah hlavních hrdinů je založen hlavně na fyzické přitažlivosti a vlastně tam ani moc popsaný není a zápletku tvoří v podstatě to, že si navzájem nevysvětlí své cíle a motivace. Chyběla mi tam plynulost děje a rozčilovaly mě zbytečné odbočky k čarování. Konec byl trochu uspěchaný. Ale kdo rád středověké romance, tak se oči přimhouřit dají a kniha bude bavit.


petraj30
03.02.2021 4 z 5

Nedávala jsem tomuto příběhu moc nedějí, ale byla jsem mile překvapená. Líbilo se mi to více než úvodní díl. Ale sama nechápu, proč je to trilogie, když ty díly spolu vůbec nesouvisí. Jde jen o to, že se v každém příběhu vyskytuje nějaký drahokam, ale jinak ty díly nemají nic společného.
Byl to takový nevšední příběh, ale povídačky o kouzlech mi přišly zbytečné.
Oba hlavní hrdinové se mi moc líbili, jen bych se příště více zaměřila na popis ostatních.
Jak už to tak obvykle bývá, na konci se toho děje nejvíc, ale i přesto bych tam pár dovětků přidala, přišlo mi to v něčem neukončené a moc uspěchané.
Ale vážně to nebylo špatné. Možná, že si knihu ještě nechám na horší časy.

janqa410
03.04.2020 2 z 5

Pěkná kniha, ale s těžkým srdcem se musím přiznat, že trilogie mě moc nenadchla. Ne tak, jako mě jiné nadchly. Jsem ráda za přečtení, ale znovu po ní zřejmě nesáhnu...

moudivlacek
04.06.2018 4 z 5

Klasická červená knihovna, napětí i prvky romantiky, díly na sebe dějově nenavazují. Četba na odpoledne.

Jessybelle
24.01.2017 4 z 5

knihu jsem brala jako oddechovku, nenáročnou, toto splnila. příběh byl pěkný, konec trochu uspěchaný. Kniha se pěkně četla a byla krátká. od této autorky si ještě něco někdy v budoucnu přečtu, ale pídit se po ní nebudu.

havrmoni
28.02.2015 3 z 5

O 1 * lepší než než první,ale pořád nic moc,možná kdyby byl o polovičku kratší. Příběh není špatný,ale těch keců okolo :-).

miruska1
14.08.2014 5 z 5

Tento pribeh sa mi pačil viac ako ten predošli. Ale zase ten rychly koniec,to mi fakt vadi. Ale vyzera to tak, že všetky knihy tejto autorky maju rychly zaver.Čo už,ale pribehu to na zaujimavosti neubralo

kelve
19.04.2012 4 z 5

Přípěh s nábojem vášně. Dobrá oddychová četba pro toho kdo hledá odreagování. :-) a má rád historické příběhy s pojené s "červenou knihovnou".

modranka
15.03.2012 3 z 5

Dobre napísané, ale je to len jeden z rady iných podobných príbehov.