Vetřelci omnibus. Kniha šestá

Vetřelci omnibus. Kniha šestá https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84284/bmid_vetrelci-6-Lwj-84284.jpg 4 39 12

Vetřelci Omnibus série

< 6. díl

Jsou součástí tohoto světa Kdykoli lidstvo vstoupilo na nová území, vždy se strhl zápas o rovnováhu mezi objevitelskou vášní a vykořisťovatelskou chtivostí. V éře kolonizace vesmíru je vzrušení z dobrodružného odhalování nových zázraků zkaleno hrůzně reálnou možností setkání dvou odlišných druhů, do té chvíle oddělených světelnými roky vzduchoprázdna; objevitelské opojení může velmi rychle vystřídat krutá noční můra nemilosrdného boje o nadvládu. Lidská hamižnost a arogance pomohla rozšířit hrozbu vetřelců do všech koutů vesmíru - nyní vše závisí jen na odvaze mužů a žen, kteří se pokusí zvrátit budoucnost galaxie a zabránit nastolení Věku vetřelce!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Aliens: Volume 6 , 2009


více info...

Přidat komentář

Martin82
21.12.2023 4 z 5

Apokalypsa - 72%, Jednou za život - 50%, Xenogeneze - 50%, Lovci lebek - 70%, Turistická sezona - 50%, Svině - 80%, Za hranicí - 60%, 45 vteřin - 85%, Staří bohové - 85%, Čistka - 90%, Skleněná chodba - 80%, Lovec přízraků - 70%, Příznak - 80%, celkem - 71%

ShamanElder
20.03.2021 3 z 5

Tihle Vetřelci už jsou jen takové posbírané nevýrazné drobečky. Ale buďme za ně rádi, protože všechny knihy pak tvoří skoro kompletní tvorbu "své doby" a tím získává celé série na hodnotě. Nejlepší povídky jsou Xenogeneze a Apokalypsa.


vencamf
22.12.2019 2 z 5

Vydání krásné, ale kvalita jednotlivých kapitol kolísavá. Bohužel mi chyběla jediná povídka, která by mě vyloženě nadchla... Škoda. Každopádně pro fanoušky Vetřelců i tak fajn záležitost.

yaoiyuri
12.04.2019 4 z 5

Většinu vetřelcích omnibusů jsem dostala na Vánoce 2017 a přečetla je ještě během svátků, ale z nějakého neznámého důvodu (haha, zkouškové, já vím, že to bylo tebou) jsem tenhle vynechala. Upřímně… nijak zvlášť mě nenadchnul, ale ani neurazil.

Potěšila mě Eloise z Čistky, protože jsem se s ní setkala už ve druhém AVP omnibusu a tady jsem ji lépe pochopila, ale jinak mě žádný příběh ničím výrazněji nezaujal, moc tomu nepomohlo ani to, že velká spousta „povídek“ byla černobílá, já prostě u Vetřelců a Predátorů (temné, tlumené) barvy (občas narušené brutální krvavou) bezpodmínečně vyžaduji jako nedílnou součást čtenářského zážitku i estetiky samotných monster.

Plague
13.10.2017 5 z 5

Himlhergotlaudondonrmetrkrucajselement. Nejlepší vetřelčí Omnibus - fakt, o chlup lepší než jednička. Scénáře si jdou svou cestou a VŮBEC nenavazují na předchozí díly - to mě na začátku chvilililinku mátlo. Ale díky tomu je to prostě taková paráda - kdo neví, reprezentuji nadšence a milovníka tématiky Vetřelců. Rekordních 13 příběhů = 13 originálních zážitků které navíc doplňovala kresba. Někdy barevná, někdy černobílá....někdy plná kecacích bublin, jindy němý film (sorry komiks) - to mi taky sedlo. Nejvíc mě obsahově bavil hned ten první příběh, ale užíval jsem si i 10ti stránkové skeče. Opravdu, tenhle díl se moc povedl. DOPORUČUJI

LordSnape
01.07.2017 3 z 5

Opět bambilion scénáristů, ale samotné příběhy už mě nebavily. Jak se mi líbil předchozí Omnibus, který se zas nelíbil ostatním, tak tady je to prozměnu přesně naopak. Mylsím si, že kdyby těch knih bylo nakonec třeba o dvě méně, bylo by to tak akorát. Nicméně mě celá série bavila, protože to jsou Vetřelci neasi.

Predator666
03.02.2016 5 z 5

Na tohle jsem čekal jako Predátor na Vetřelce. Nakonec jsem zakoupil všechny komiksy a nelituji peněz, které jsem za to dal. Povinná četba pro každého fandu tohoto žánru. Je to akční, napínavé, kruté, krvavé a velmi dobrodružné. Škoda, že filmový tvůrci nešáhnou hlouběji do Vesmíru této družice.

martinstefko
27.01.2016 2 z 5

Na závěr omnibus, který prostě nijak nevybočuje z řady, drží se svého standardu a v konečném důsledku je bohužel spíše podprůměrný. Je zde pár kousků, které vybočují, ale je jich opravdu jen pár.

Terva
24.06.2015 5 z 5

Tak velké překvapení. Po velmi průměrné až podprůměrné Volume 5 se zde shromáždily velmi povedené povídky. Hned ta první z názvem Apokalypsa, je jakýsi předvoj k filmu Prometheus. I ostatní povídky jsou svou kvalitou na vysoké úrovni. Poslední kniha na téma Vetřelci. Trochu jsem se obával výběru, protože už pomalu není z čeho vybrat, ale nakonec obrovské překvapení nad dalšími povídkami o kterých jsem netušil, že existují.

RaptoR
16.01.2014 4 z 5

Trochu temnější příběhy, točící se více kolem lidských postav. Což pomohlo, i když se v podstatě již šestou knihu jedná o to samé; vetřelci vs. lidská hamižnost a blbost. Ale příběh s odkazy na H. P. Lovecrafta mě velmi potěšil. Takže hvězda navíc za něj :)

bukiet
16.07.2013 5 z 5

V posledním svazku vetřeleckých příběhů se jejich kvalita zase zvedla.

ondrash77
16.06.2013

Na prostoru třinácti příběhů si tady dala dostaveníčko skutečná plejáda jmen, včetně opravdových veteránů, jakými jsou třeba Gene Colan (Daredevil) nebo Chuck Dixon (Batman). Nesmí chybět ani můj oblíbenec Eduardo Risso, známý hlavně řadou 100 nábojů. Barvy něžného pohlaví tentokrát hájí Nancy A. Collins, známá spisovatelka hororů.

Část díla

všech 13 částí díla

Kniha Vetřelci omnibus. Kniha šestá je v

Přečtených48x
Doporučených4x
Knihotéce55x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x