Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha druhá

Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114862/bmid_star-wars-letopisy-rytiru-jedi-2-nV7-114862.jpg 5 35 9

Je tomu už víc než tisíc let, co Stará republika odrazila zničující útok Sithského impéria. Povstáním přívrženců Freedona Nadda, a jeho potlačením, ovšem doba klidu a míru v galaxii končí. Kvůli posedlosti mladého rytíře Jedi Exara Kuna totiž v samotném srdci Republiky povstanou Temní páni ze Sithu a rázem rozpoutávají Sithskou válku, jejímž cílem není nic menšího než dobytí celé galaxie! Druhá kniha Letopisů rytířů Jedi přináší nejen vyvrcholení příběhů Ulica Qel-Dromy a Nomi Sunrider, ale také epické události, které navždy změnily tvář galaxie Star Wars!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Star Wars Omnibus: Tales Of The Jedi, Volume Two , 1998


více info...

Přidat komentář

Zak66
13.04.2024 5 z 5

Tohle je můj další splněný sen na poli Star Wars literatury. Příběhy Freedona Nadda, Ulica Qel-Dromy a hlavně Exara Kuna jsem vždycky zbožňoval a moc si přál je přečíst. (To samé platí i o příbězích z prvního omnibusu, ale ty jsem četl jako Epic Collection. Proto jsem na to nepsal komentář.) No, a to vše se splnilo a dostálo to všem mým očekáváním, ba některá to i překonalo. Má to skvělé postavy, které jsem si opravdu oblíbil, v čele právě s Exarem, Ulicem a Nomi Sunrider. Velkolepé bitvy a epické souboje. Strhující intriky a zvraty. Či návštěvy mnohých známých míst. Tato série je navíc strašně zásadní pro historii Star Wars! Opravdu jedna z nejlepších sérií komiksů ze Star Wars. Dokonalé.

Teraesa
21.01.2023 5 z 5

Táto druhá zbierka sa mi páčila viac ako prvá. Zatiaľ čo v prvom dieli sa hlavné postavy ešte len predstavovali čitateľom, v druhej sa dalo nádherne pozorovať prepojenie ich dejových línií a vzájomné ovplyvňovanie. Tieto postavy udávali históriu Star Wars... Bolo vzrušujúce byť súčasťou legendárnych vojen a zároveň byť tak blízko životov jednotlivcov... Pozorovať, ako sa formujú hrdinovia v priamom prenose...
Tiež musím dodať, že záverečná časť mam veľmi dojala. Netušila som, že mi Jediovia až tak prirastú k srdcu...


wullcann38
10.06.2021 5 z 5

(SPOILER) Konečně propojení dějových linek Ulica Quel-Dromy a Nomi Sunrider.
U posledního příběhu plusové body za kresbu.
R.I.P. Cay a Ulic Quel-droma :(
Za mě 93%

Terva
12.04.2020 4 z 5

Kolikrát jsem ti to říkal?
Na jednu stranu vede cesta Jediů...
a na druhou cesta Temnoty...
která vede pouze ke zkáze.
(Temní pánové ze Sithu)

Nevím, zda jsem spíš pro Světlou stranu a nebo pro Temnou stranu síly. Pravdou však je, že v tomto svazku jsem si nejvíce oblíbil dvojici Satal a Aleema. Hlavně Aleema se mi líbí. Malíř Chris Gossett (Temní pánové ze Sithu) dokázal její obličej dovést k naprosté dokonalosti. Vyjadřuje snad všechny emoce, co někdo dokáže. Přídám-li šedivě modré vlasy, temné oči a styl oblékání – tak zahodím svůj světelný meč, dám vale Jediům a přidám se na Temnou stranu síly. To je ta dívka, co jsem hledal!

Citát: Ať nás síla ochraňuje! (Povstání stoupenců Freedona Nadda)

Co mě nejvíc překvapilo, nebo spíš upoutalo je barva mistra Voda v těchto příbězích. Zatím, co je filmový fanoušek zvyklí na zeleného Yodu, zde je Voda červený. Jenže je pravda, že tyto příběhy se odehrávají několik tisíciletí dřív, než mistr zelený Yoda vůbec poznal světlo Galaxie. Jo a taky musím zmínit, že obličejově a možná i kostrně (anatomie těla) jsou to rozdílní tvorové. Ale upřímně, ta červená barva není moc příjemná a i když Vodovi Baasovi fandím, nejraději bych ho přebarvil, ale v tom mě brání síla a Rambo (Pamela) která mě doprovází.

Citát: Světlo je naší silou a naším spojencem. S pomocí Světlé strany síly tu budou Jediové navěky. Kde je světlo, není místo pro temnotu. (Povstání stoupenců Freedona Nadda)

Co se týče obsahově, tak tohle snad už nikoho nemůže překvapit. Vždycky se najde Temná strana a vždycky proti ní vyrazí řád rytířů Jedi a Republika. Tak už je to od dob vzniku Galaxií, před dávnými a dávnými časy. Takže je snad každému jasné, že se to tu tříská, světelné meče jen lítají, vesmírné lodě bouchají a padají a lidé, zvířata i Jediové umírají. Všechno to dělá buuuch, a auuuuvajs, a ííONK?!, a vžummmm, a WHRRRRRRRRRR, a vzdych, a ÁÁÍÍ, a ….hej, co si to vyzkoušet sami. Dejte se do čtení.

Citát: Ať mě síla zavede, kam mám jít. (Vykoupení)

Vybral jsem spousty citátů. Vložil jsem je vždy k tomu spisovateli, který měl tu danou povídku pod patronátem. Jedná se o dva scénáristy. Tom Veitch a Kevin J. Anderson. Při čtení jejich čtyř příběhů jsem poslouchal soundtracky k filmovým zpracováním Star Wars.
Pro ty, co mají zájem přečíst si komentáře k samostatným povídkám, kde jsem vložil i Malé ochutnávky a Citáty, tak prosím v sekci POVÍDKY u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Pro ty, co nechtějí číst další moje žvásty jsem alespoň napsal pořadí, názvy povídek a přidal jejich hodnocení:

Příběh první se jmenuje: Povstání stoupenců Freedona Nadda ***
Příběh druhý se jmenuje: Temní pánové ze Sithu ****
Příběh třetí se jmenuje: Sithská válka **
Příběh čtvrtý se jmenuje: Vykoupení *****

Citát: Tohle je temný den pro Republiku. (Sithská válka)

jesterkan
03.02.2020 5 z 5

Zprijemneno romanu a alespon jsem se dozvedel cas historie Jedi, ktere nejsou jinak popsany

LordSnape
29.10.2017 4 z 5

Maximálně o třídu lepší, než první svazek. Ale ne o moc. Chvílemi jsem se ztrácel a byl ze čtení unavený. Kresba je hezká, ale je zde na můj vkus až moc popisů na úkor dialogů. Těch je dokonce tolik, že místy prostě postavy nemohou ani vyniknout. Zas na druhou stranu je to docela potřeba, páč samotný příběh je docela zamotaný a při matném vzpomínání na věci z předchozího omnibusu docela nápor na palici. Tentokrát mě však docela překvapilo a vlastně i rozesmálo, jak bychom měli číst právě o historii Jediů, namísto toho se však dozvíme více o Sithech, jejich historii a přeběhlících k Temné straně síly. Každopádně pro mě je to určitě plus.

Palorizek85
14.04.2016 5 z 5

O něco lepší než první díl. Stojí za to přečíst a pokochat se nádhernými ilustracemi.

Hadati
30.10.2015 2 z 5

Kresba nevypadá tak špatně, i když oproti omnibusům z jiných světů je to slabší, a detailnost chybí. Příběh byl ale pro mě značným zklamáním. A vůbec nejde o to, že se příběh odehrává stovky let před filmovými Star Wars. Příběh je zkrátka nemastný, neslaný. Jediové jsou tak naivní, že nechápete, jak mohl jejich řád přežít deset let, natož tisíciletí. Chápu, že síla je jen jiné slovo pro magii, ale tady se to už dost přehání v moci některých jednotlivců... A nejen, že tu nenarazíte na žádnou známou postavu, což je vzhledem k tomu, v jaké době se to odehrává, pochopitelné, ale prakticky zde nenarazíte ani na žádnou známou rasu. Star Wars mám rád, ale nejsem zarytý fanoušek a tohle mě opravdu zklamalo.

Daxie L. Jesus
25.03.2013 5 z 5

Už teď se chci podívat na filmy SW pěkně od začátku!

Štítky knihy

Star Wars

Část díla

Autoři knihy

Kevin J. Anderson
americká, 1962
Tom Veitch
americká, 1951 - 2022

Kniha Star Wars omnibus: Letopisy rytířů Jedi. Kniha druhá je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce40x
Chystám se číst10x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x