Predátor omnibus. Kniha třetí

Predátor omnibus. Kniha třetí https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89899/bmid_predator-3-8sP-89899.jpg 4 43 7

Smrt nemá svůj oblíbený rajón. Navštěvuje všechna místa, ať už jsou to bažiny, lesy nebo hluboké moře. Má mnoho tváří – a jedna z nich se skryvá za mimozemskou maskou. Za kovovou maskou vesmírného lovce, nelítostného zabijáka, pro kterého je naše planeta jen snadným zdrojem trofejí. Tedy, pokud nenarazí na někoho, kdo je odhodlaný se bránit. A můžou to být stejně tak policisté a vojenské komando, jako lovci, šílenci nebo podmořská monstra.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Predator Omnibus Volume 3 , 1990


více info...

Přidat komentář

ShamanElder
06.06.2020 4 z 5

Další svazek několika příběhů ze světa Predátorů není sice zas tak oslnivý, ale pro nadšeného fandu je to příjemné, že si může přečíst i příběhy, které by se jinak k nám nedostaly. Šestice příběhů se vyznačuje jiným prostředím a odehrávají se v různých časech. Pro mě byla asi nejlepší povídka Zvláštní recept. Kresba je perfektní a obsahově je to skoro geniální. Jinak jsem si to samozřejmě užíval všechno.

Luigi1
30.04.2020 3 z 5

Je škoda,že tato kniha nenavázala jak jsem očekával


Hadati
04.10.2018 3 z 5

Netuším, zda je to tím, že jsem již několik omnibusů na téma predátorů přečetl, ale tenhle díl mě moc neoslnil. První příběh celkem ušel, i když jsem měl u něj velký problém sledovat, co se při soubojích děje. Druhý příběh byl ještě o něco lepší, i když autor si moc nedělal starosti s logikou. Třetí příběh považuji za jediný kvalitní a s originálním nápadem. Zbytek příběhů pak byl jen do počtu, a kdybych je nečetl, o nic bych nepřišel.

yaoiyuri
02.02.2017 3 z 5

Dost nevyrovnaný omnibus. Dva kratší příběhy jsou vtipné a originální, předposlední mi přišel těžce podprůměrný a ty delší příběhy zase omílají dokola ten samý námět bez nějaké větší inovace (a bohužel to nezachrání ani přesunutí loviště pod mořskou hladinu). Odpadlík má navíc dost nepřehlednou kresbu, takže se v příběhu dá snadno ztratit. Asi nejslabší kniha série.

LordSnape
28.08.2016 3 z 5

Další klasický Predátor prostě. Pořád dokolečka. Objeví se a zabíjí. Pak se ho snaží vypátrat a zabít. Hned v první povídce Odpadlík oproti prvním dvěma knihám je tu změna v tom, že nyní proti sobě bojují i samotní predátoři a člověk si prohlédne aspoň vnitřek lodě. Jo a pak taky tu neustále vystupují bez své masky. Nicméně díky kresbě Dereka Thompsona první povídky jsou bitky děsně nepřehledné a po pár oknech už ani nevím, kdo je kdo. Z těch ostatních mě zaujala podmořská věc Peklo a horká voda. Ale spíš prostředím a zajímavou kresbou, než příběhem. A pak je tady ulítlá věc Zvláštní recept se super pointou. Úplně na konec pak přijde velmi dobrá parodie na Bojíte se tmy s názvem Stanování. Původně jsem to očekával mnohem horší, takže za mě docela dobrá kniha.

martinstefko
31.03.2016 2 z 5

V konečném důsledku kniha obsahuje celkem slabý standard, který se dá od Predátora čekat. Na první omnibus se ani trochu nepodařilo navázat, což je škoda.

Terva
19.04.2015 4 z 5

Povídku č. 1 ..........ODPADLÍK.......... napsal Evan Dorkin a nakreslil Derek Thompson. Na pozadí rádiového vysílání rozhovoru z odborníkem na sériové vrahy a psychopaty, kteří se stali součástí americké historie se odehrává příběh odpadlého Predátora, kterého honí skupina Predátořích lovců. Při pronásledování se dostanou až na naší planetu a to konkrétně do New Jersey. A nikdo nechce umřít v New Jersey. Povídka č.2 nese název ..........PŘÍBUZNÝ.......... Kreslil jí Brian O´connel a Roger Peterson, scénář mají Jason R. Lambs a Scott Tolson. Příběh této povídky začíná v roce 1958 v Pleener Creek a končí až v naší současnosti. Pojednává o smrti muže, kterého zabil Pradátor a o pomstě otcova syna. ..........PEKLO A HORKÁ VODA........... je název povídky č.3. Tento komiks má nádhernou titulní stranu, kterou v roce 1997 nakreslil Mark Schultz. Tento člověk ale povídku nekreslí, ale napsal k ní scénář. Povídku samotnou pak nakreslil Gene Colan. Příběh lovu Predátora se tentokráte odehrává v Chilském moři kousek od Humboldtova mořského proudu. Tento příběh se celý odehrává pod vodou, tedy pod mořskou hladinou. Predátor si přiletěl zalovit mořská zvířata, ale lidé ho najdou a začnou se svým lovem. Ve hře je však ještě jiné zvíře......docela dobrý námět pro zfilmování. Povídka č.4 má název .........ZVLÁŠTNÍ RECEPT.......... Scénář napsal Brian McDonald, kreslí Mitch Bird. Celé se to odehrává v roce 1931 na území Cajunů v Lousianě. Je to příběh Predátora žijícího v místních bažinách na kterého náhodou narazí trojice lovců. Příběh je nádherně kreslený se spoustou detailů. Konec je veselý a moc zajímavý. Cajuni snědí všechno. Povídka č.5 ..........NEJLÍTĚJŠÍ DRAVEC.......... je černobíle kreslený příběh od Scotta Kolinse, který napsal Nike W. Barr. Opět zde umírají lidé. Poslední povídka, povídka č.6 ..........STANOVÁNÍ..........je také černobílá, ale tentokráte se odehrává na Floridě. Příběh napsal Steve Seagle a nakreslil ji Duncan Rouleau. Dobrodružství tří chlapců, kteří sledují Predátora v nedaleké bažině se zdánlivě dobrým koncem. Zda přežijí, je už jiný příběh.

Štítky knihy

predátor

Část díla

všech 6 částí díla

Autoři knihy

Evan Dorkin
americká, 1965
Jason R. Lamb
anglická
Mark Schultz
americká, 1955
Brian McDonald
americká, 1965
Mike W. Barr
americká, 1952
Steve T. Seagle
americká, 1965

Kniha Predátor omnibus. Kniha třetí je v

Přečtených50x
Doporučených1x
Knihotéce48x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x