Predátor omnibus. Kniha druhá

Predátor omnibus. Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/89_/89898/bmid_predator-2-15C-89898.jpg 4 58 8

Predátoři si nechají ujít jedinou příležitost k lovu toho nejnebezpečnějšího stvoření. Člověka. Ať už jsou jejich lovištěm vyprahlé pláně amerického Jihu, hluboké lesy, džungle nebo betonem obehnaná věznice. První komiks ze série Predátor se objevil už v roce 1989 a další brzo následovaly. V této už druhé knize z řady predátorských omnibusů najdete jak krátké epizody, tak masivní akční ságy… mezi nimiž vyniká Rasová válka od slavného autora detektivek drsné školy Andrewa Vachsse. Ten přichází s trochu nezvyklým loveckým terénem – přísně střeženou věznicí, ve které se právě schyluje k rasovým bouřím. Vedle toho se podíváte do bažin na jihu Ameriky, kde je pronásledován uprchlý vězeň, na vojenskou základnu, na kterou zaútočil neznámý nepřítel, na pirátskou loď, do dob gangsterů i indiánů, a dokonce i na premiéru béčkového filmu. Všechna tato místa mají společné jediné – půjde v nich o život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Predator Omnibus Volume 2 , 1990


více info...

Přidat komentář

Terva
31.03.2023 4 z 5

"Jsou silní, brutální,
nelítostní,
vedeni zvířecími instinkty
a vybaveni
špičkovou technologií."

"Jde jim jen o jedno radost z lovu."

Začnu tím, že vychválím kresbu titulních listů u všech povídek. Až na malou výjimku jsou prostě perfektní. Dokonce jsou tak dobrý, že firmě FaNaTtiK stály za to z nich udělat předlohu na své obrazy. Je to nádhera, věřte mi, mám je na stěně. V příběhu prvním s názvem Velká hra, který se odehrává v Cibola v Novém Mexiku, je těch povedených kreseb nejvíc. Pravda, sem tam přes ně stříká krev, ale o to víc jsou hororovější. Druhý příběh je nakreslen bez barev, prostě černobíle. A i když je zároveň nejkratší povídkou v tomto svazku, mě osobně se zdá nejlepší.

Citát: Tam venku je někdo, kdo zabíjí lidi modrým ohněm. (Velká hra)

Příběh třetí je trochu o rasizmu. Také má název Rasová válka. Ale věřte, Predátor, který zde vystupuje nemá vůbec ponětí, co rasizmus znamená. S klidem kosí černé, bílé, Mexické a další, kdo mu přijdou do cesty. Jedná se o nejdelší povídku ve svazku. Je v ní hodně celostránkových krásných kreseb. Ale obsahově je dlouhá a ke konci už to nudí. On i konec samotný byl takový, inu nedokončený. Následující čtvrtá povídka je třetí nejkratší v tomto svazku a taky jedna z nejslabších co se týče obsahu i kresby.

Citát: Od Polárního kruhu po rovníkové džungle . . . od nejizolovanější divočiny po nejmodernější město . . . kterékoliv místo může být lovištěm. (Rasová válka)

Číslo pět je Masakr v Two-Witch Mesa. Je to jakýsi pokus o naznačení osudů desátníka Nakkai z prvního příběhu. Ovšem indiánské prostředí vám nažene strach do vašich duší. Předposlední příběh tohoto svazku je popkulturní náhled do starých dobrých časů filmového Hollywoodu. Poslední příběh je jen jedna velká bitva. A objevuje se v ní legendární křesadlovka Rafael Andolfini 1715.
Více informací a remasterované komentáře najdete v sekci Části díla u této knihy. A nebo v odkaze níže. Jako celek je celý svazek perfektním dobrodružstvím.

https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/dark-horse-omnibus-predator-omnibus-kniha-druha-89898

Citát: Za mých časů se chodili do kina dívat na hvězdy. Nepotřebovali triky. (Vetřelci ze čtvrté dimenze)

ShamanElder
30.07.2019 4 z 5

Sice jsem skoro fanatik, ale tohle není na pět hvězd. Některé kresby se mi nelíbily, a některé scénáře jsou šité horkou jehlou. Nejlepší přínběh je 1715, je perfektní a má parádní pointu.


Atak
28.12.2017 3 z 5

Není špatné, ale není to šálek mé kávy

Hadati
24.10.2017 3 z 5

Kresby mě všeobecně moc neoslovily, a to ani u jednoho z příběhů. První příběh Velká hra nebyl tak špatný, ale moc mi tam nesedlo chování hlavního hrdiny. Tento hrdina pak vytupuje také v příběhu Masakr v Two-Witch Mesa, což mi přišlo ještě lepší, a to hlavně díky tomu, že se podíváme do minulosti, na Divoký západ. Rasová válka pak operuje s dobrým nápadem, kdy Predátor loví ve vězení, a skupinka lidí se dá dohromady, aby ho dostala živého, což je nejlepším příběhem celého omnibusu. Vetřelci ze Čtvrté dimenze pak mají humornou podobu. Zbylé tři povídky jsou už jen do počtu a nejsou nijak zajímavé.

LordSnape
28.08.2016 3 z 5

Po první, skvělé knize muselo samozřejmě přijít vystřízlivění a zklamání. První povídka Velká hra s indiánským vojákem nebyla špatná a její koncept se pak používá dál třeba v povídce Masakr v Two-Witch Mesa, ale nebyla to žádná veliká hitparáda. Prakticky všechny povídky jsou na jedno brdo a spoléhá se na to, že jsou tam prostě predátoři. Tečka. Osobně mi také nesedla graficky Rasová válka. Postavy jsou takové disneyovsky hranaté či co. Příběh také nic moc. Ale co mě dostalo, byla nádherně zábavná povídka Vetřelci ze čtvrté dimenze, kde Jerry Prosser ukázal, jak moc veliký má smysl pro humor. Ten závěrečný mayhem přímo na premiéře filmu a reakce majitele studia je k nezaplacení. :-)

martinstefko
31.03.2016 3 z 5

Predátor Omnibus 2 je tak ve srovnání s příběhy v prvním dílu jen klasickým komerčním projektem, kde jde hlavně o to těžit z toho, že predátory mají lidi rádi a koupí s nimi cokoli. Tak snad trojka bude o něco lepší.

Terva
19.04.2015 4 z 5

Zde je seznam povídek, které tato kniha, o 360 stránkách, obsahuje. Doplnil jsem i malý obsah - ..........VELKÁ HRA.......... Kresba Evan Dorkin, scénář John Arcudi. Jde o přistání Predátora v okrese Cibola v Novém Mexiku a jeho střetnutí z Navažským indiánem Enochem Nakaiem, který slouží v armádě USA. V druhé části této povídky se Navaho a Predátor střetnou v souboji na život a smrt. Vše se odehrává na území, které Navaho zovou " Yéiitsoh bedit ninigheezh ". Doslova přeloženo " Tam, kde se spekla krev nepřátelského Boha ". ..........PRAVDA PRAVDOUCÍ.......... je druhá povídka, kterou černobíle nakreslil Rob Walton a napsal ji opět Jonh Arcudi. Krátký příběh se odehrává v Everglades v srpnu roku 1926. Povídka třetí nese název : ..........RASOVÁ VÁLKA.......... Příběh napsal Andrew Vachss a nakreslil jej Jordon Raskin a Lauchland Pelle. Odehrává se na několika místech v minulosti a současně v roce 1990. Navštívíme Keňu, Arizonu, Ilinois a Angolu, místa, která spojuje jedna událost. Tou je lov predátorů a Predátorů. Skupina pěti lidí se snaží chytit živého Predátora....no uvidíme. ..........MĚSTSKÝ LOV.......... Povídka č. 4 je příběh z Manhattanu z roku 1947. Napsal ji Charle Moore a nakreslili ji hned dva lidé, a to D. Alexandra Gregory a Scott Fischer. Predátor zde likviduje místní mafii. Povídku pátou ..........MASAKR V TWO - WITCH MESA.......... nakreslil Howard Cobb a napsal Terry Laban. Jedná se o pokračování příběhu o Navažském indiánovi Enochu Nakaiovi. Tentokráte je to vyprávění jeho dědečka o setkání z Predátorem. ..........VETŘELCI ZE ČTVRTÉ DIMENZE.......... Šestý příběh zní nePredátorsky, ale v tomto příběhu se jedná o název filmu ke kterému potřebujete speciální brýle aby jste viděli vetřelce ve filmu. Do filmového studia a auto kina si zaskočí zalovit i Predátor, který je bohužel odhalen díky těm speciálním brýlím. Příběh nakreslil Jim Somerville a scénář má Jerry Prosser. Sedmá a poslední povídka nese název ..........1718.......... nakreslil ji Igor Kordey a napsal Henry Gilroy je o setkání pirátů s Predátorem na Guinejském pobřeží. Zde po střetu s piráty dostává náš Predátor od svrženého pirátského kapitána jednu trofej. Jedná se o " křesadlovku " s nápisem Rafael Andolini 1715. Je to přesně ta zbraň, kterou dostává komisař Michael Harrigan ve filmu Predátor 2.

bukiet
27.09.2013 4 z 5

3,5 hvězdičky. Značně nevyrovnaná sbírka komiksů. Příběhy nepřicházejí s ničím novým. Zaujal mne příběh indiánského vojáka a pobavil predátor na premiéře filmu. Vysloveně mne ale nebavil a výtvarně se mi nelíbil příběh Rasová válka.

Štítky knihy

predátor

Část díla

všech 7 částí díla

Autoři knihy

John Arcudi
americká
Randy Stradley
americká, 1956
Jerry Prosser
americká
Henry Gilroy
americká
Terry LaBan
americká, 1961
Charles Moore
americká

Kniha Predátor omnibus. Kniha druhá je v

Přečtených72x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce49x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x