Indiana Jones omnibus. Kniha první

Indiana Jones omnibus. Kniha první https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59112/bmid_indiana-jones-1-DBm-59112.jpg 4 39 9

Tento omnibus obsahuje příběhy z komiksových minisérií Indiany Jonese z let 1991–1994. Vydejte se s Indym na cesty po celém světě a sledujte jeho závod s nacisty o to, kdo objeví největší poklady světa. Ať jde o ztracené město Atlantidu, o Buddhovy posvátné svitky nebo o incký artefakt legendární síly, Indiana Jones se nezastaví před ničím, jen aby tyto poklady nepadly do rukou Hitlera a jeho spojenců! Indiana Jones a osud Atlantidy je adaptací slavné stejnojmenné počítačové hry od firmy LucasArts. V tomto napínavém příběhu se Indiana Jones se svou sličnou kolegyní Sophií Hapgoodovou vydávají po stopách bájné Atlantidy a snaží se zabránit nacistům v odhalení jejích tajemství. Indiana Jones: Bouře v Orientu navozuje obdobnou atmosféru jako film Indiana Jones a Chrám zkázy. Indy, za pomoci Sophie a malého chlapce Khamala, pátrá po svitcích obsahujících slova samotného Buddhy a s odvahou čelí nejenom nebezpečným válečníkům, šílenému japonskému generálovi, ale i dalším nástrahám Orientu. Indiana Jones a Zlaté paže vypráví o výpravě, která začíná naprosto nevinně – Indyho snahou pomoci nové španělské profesorce vystopovat jejího nezvěstného bratra. Po strastiplné cestě plné nejrůznějších „nehod“ je Indy nucen se jednou pro vždy vypořádat s fanatickými potomky inků.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Komiksy

Vydáno: , BB art
Originální název:

Indiana Jones Omnibus Vol. 1 , 2008


více info...

Přidat komentář

Voliarty
10.03.2024 3 z 5

Indiana Jones patrí medzi mojich obľúbených fiktívnych hrdinov. A keďže filmov je málo, rozhodol som sa siahnuť po komiksoch. Aké to sklamanie ma čakalo na stránkach tejto knihy.

Omnibus obsahuje tri príbehy. K jednotlivým som sa vyjadril samostatne, tak to len rýchlo prebehnem.

Za najlepší považujem Bouře v Orientu. Má fajn atmosféru, dej dobre plynie a aj zloduch ujde. Mal síce nedostatky, ale celkovo to bolo fajn. Za to prvý príbeh o Atlantíde a posledný o zlatých pažiach boli príšerné. Či už zle napísaným Indym, slabými zloduchmi či chaotickým dejom. Viac som sa o tom rozpísal v „častiach diela".

Je mi jasné, že komiksy nezachytia tú čarovnú atmosféru, ktorú mali filmy, toto ale bolo zlé.

FideiDefensor11
29.04.2023 3 z 5

Každá ze 3 povídek se přirozeně liší ve stylu i tempu; obecně je ale tento 1. Indianův omnibus dobrá kniha. Jen je teda důležité v tom nehledat moc logiky a spíše se nechat unášet tím dobrodružným nádechem, který z toho sálá a až na poslední povídku zdařilou kresbou. Ono těch dějových nesmyslů je tam skutečně dost, v čemž kniha drží basu i s filmy, ale při samotném čtení to moc nevadí, a i díky tomu, jak rychle tam dochází ke střídání lokací a objevování a mizení nových postav to aspoň všechno rychle ubývá. Nejvíce se mi líbil Osud Atlantidy, naopak nejslabší byly definitivně Zlaté paže, kde už ty nesmysly přerostly tolerovatelnou mez. Když se to bere jako dílo pro děti, což rozhodně i je, potom komiks plně splňuje svůj účel a i když si to místy vážně říkalo o 2 hvězdy, asi to za ty 3 nakonec stojí a stojí to za přečtení.


Hor89
20.01.2023 3 z 5

První Indyho Omnibus obsahuje tři delší povídky. První I.J. a osud Atlantidy je nejpovedenější jak po příběhové tak vizuální stránce. Druhá povídka Bouře v Orientu má také povedenou kresbu, bohužel příběh je už trochu horší - hlavně mi na něm vadí Indyho zapomětlivost, která se k vůbec němu nehodí. Poslední povídka I. J. a zlaté paže je ze všech nejhorší, nepovedla se po příběhové ani po vizuální stránce.

Bargud
27.04.2020 3 z 5

V prvé řadě na mě nepůsobí nostalgie. Prostě mám jen rád Indyho filmy (jsou jen tři) + komiksy obecně. Tedy četl jsem je poprvé. Dobrodružství na stránkách jsou takové, jaké bych u Indyho čekal. Teda v tomto prvním omnibusu až na ten (strašný) třetí příběh! Ten se opravdu nepovedl, vůbec mě nebavil, a nelíbila se mi ani kresba. Proto dávám 3* Kdyby byl třetí příběh stejně fajn jako předchozí, dám krásné 4*. Takhle opravdu ne.

Terva
05.03.2017 3 z 5

Indiana Jones a osud Atlantidy ****
Příběh odehrávající se v roce 1939 nakreslil Dan Barry, který spolu s Mike Richardsonem a Williamem Messnerem-Loebsem spolupracoval na dialogu. Vše to sponzorovala podle svého námětu společnost Lucasfilm Games.
Nejkrásnější kresba je na stranách 58-59. Krásný obrázek, plný života, řevu, strachu a zvířat.

Bouře v Orientu ***
Příběh je velmi podobný filmovému zpracovaní Indiana Jonese a Chrám zkázy. Je to jen průměrný příběh ve kterém je možná Indiana Jones tak trochu za kašpara a sklerotika.

Malá ochutnávka:
BRATATATATATATAT-TAT....KROOM....BLAM BLAM, BLAM BLAM. PTOOM...

Indiana Jones a Zlaté paže **
Nejhorší povídka v této sbírce. Scénář Lee Marrsové je podivný, někdy až nelogický. A ani kresba Lea Duraňona není moc povedená. Tedy alespoň pro mě. Prostě a jistě jen dvě hvězdy.

Celkové hodnocení těchto tří povídek je jasné. Takový lehký průměr a není to zrovna dobrý start pro celý komplet. Ale i tak jdu do další Omnibus knihy.

Ke všem třem povídkám jsem napsal samostatný komentář, který lze najít v sekci - povídky :-)

JankoSvec
22.01.2017 3 z 5

Dobrodružná klasika a povinnosť pre všetkých fanúšikov Indiany Jones.

borknagar
21.08.2016 4 z 5

První Indiho omnibus a já se vrátil o dost let dříve, kdy jsem tohoto dobrodruha žral a filmy znám dodnes nazpaměť. Co se komiksového zpracování týká, první kniha je příjemně uhánějící jednohubka, která baví, ale člověk prostě ví, že komiks už je delší dobu jinde. Tři příběhy dobrodružstvím jen přetékají a vlastně my si ani nic jiného pod pojmem Indiana Jones nedokážeme představit. Jen by to chtělo více nacistů a méně nadpřirozena, ale i to k Indimu prostě patří. BBart si dal s knihou záležet, skvělá vazba, přebal, papír. Já jsem spokojen, nostalgicky zavzpomínat a užít si návrat do dětství je prostě k nezaplacení.....

martinstefko
04.08.2016 3 z 5

Celkově "Indiana Jones Omnibus 1" představuje fajn mainstreamovou zábavu, která se snaží oslnit hlavně akcí a měnícími se lokacemi. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1229-indiana-jones-omnibus-1-60.html

trudoš
17.05.2015 3 z 5

Vrátit se nějaký čas do minulosti, nikdo se nepozastaví nad tím, že si cvrnknu do trenek, jen vezmu tenhle komiks do ruky. Vždyť to je přece INDIANA JONES!, dobrodruh a archeolog, který nemá konkurenci. Představuje všechno správné, co si člověk od života představuje - dobrodružství, zapomenuté poklady, exotické země, mystiku, a hlavně sličné ženy.
Dnes, když už jsem (zatraceně!) dospělý, musím přiznat, že tyhle jonesovské komiksy mají svoje mouchy. A někdy i pěkně velké. Scenáristé si často pomáhají mystickými silami, když si potřebují zápletku zjednodušit, děj je občas trochu chaotický a finále všech tří příběhů se paradoxně neobejde bez naprosto neopodstatněného zemětřesení, které často vyřeší všechny problémy. To je bohužel cena, kterou platíme za tu naši superbezva dospělost. V nácti bych všechny tyhle drobnosti smetl ze stolu a užil si každičkou stránku.
Bejt dospělej stojí občas pěkně za prd.

Štítky knihy

komiksy

Část díla

Autorovy další knížky

Dan Barry
americká, 1923 - 1997
2009  86%Predátor omnibus. Kniha první
2011  72%Indiana Jones omnibus. Kniha první

Kniha Indiana Jones omnibus. Kniha první je v

Přečtených41x
Doporučených2x
Knihotéce33x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x