Darebný vévoda

Darebný vévoda https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82008/darebny-vevoda-82008.JPG 4 200 27

Klan MacKenzie série

< 2. díl >

Juliet Whitová, služebná z Virginie, přijela do Skotska, aby našla svoji neteř, dítě, jež porodila její sestra krátce před svojí smrtí. Hledání ji přivedlo do hradu Lachlana MacKenzieho, vévody z Ross, kde byla přijata jako guvernantka jeho čtyř nemanželských dcer, které vitální vévoda počal během jednoho neřestného období u skotského dvora. Při pátrání, zda je její malá neteř skutečně mezi vévodovými dětmi, Juliet proniká do neblaze proslulé rodinné historie vévody z Ross... Současně si každá z dívek nachází své místo v Julietině srdci. Lachlan ale není muž, který by dovolil pohledné mladé ženě ponechat si pod jeho střechou svoji nevinnost. Když věhlasný vévoda přemění její dívčí sny na touhu ženy, Juliet s ohromením zjistí, že podlehla silnému kouzlu muže, kterého podezírala ze svedení své sestry. Bezmocná odolat divoké štvanici vlastních potřeb, se Juliet ponoří do řeky vášně, jejíž vody mohou být příliš neklidné na to, aby ji donesly k bezpečnému břehu ...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

Highland Rogue , 1991


více info...

Přidat komentář

uzivatel83509
02.06.2023 4 z 5

Ten muž má velké srdce a je mu jedno, co si o něm myslí okolí... takové příběhy mám ráda!
Navíc člověk pochopí pravý smysl slova "hubovat služebné" :D

ikul
24.10.2022 3 z 5

K červené knihovně jsem si odskočila po úžasné knížce Krycí jméno Helena, abych si trochu odpočinula od závažných témat. Tři hvězdičky uděluji jen kvůli základní myšlence, kdy Američanka jede do Skotska hledat dítě své zemřelé sestry. Děj se ale neustále opakoval mezi neúspěšným pátráním, která z vévodových dcer je Juliinou neteří a erotickými scénami mezi Julií a vévodou. Takže trošku nuda.


katkaq
20.04.2021 2 z 5

Divím se tomu vysokému hodnocení. I když knihu hodnotím z pohledu červené knihovny, nepřišla mi nijak zázračně dobrá. Líbilo se mi to téma guvernantka + vévoda, jeho dcery byli taky skvělé zpestření, ale zase mi přišlo, že jsem četla dva oddělené příběhy. První polovina knihy věnovaná Skotsku a druhá polovina v druhém sídle - možná bych to ocenila více jako 2 samostatné příběhy.

hambra1
13.01.2021 5 z 5

Příjemná romantika. Dobře se četla.

Nikei
23.11.2020 3 z 5

Románek řadím mezi povedenější modrou knihovnu. Možná bych uvítala, kdyby byl příběh více reálný, ale i přesto jsem jej se zájmem dočetla dokonce.

Artep071
03.08.2020 3 z 5

xi xi koupeno v trafice :) přečteno ve vlaku ... xi xi sladké a pitomoučké , ale proč né:)

Dádulka67
22.03.2020 1 z 5

Klasická slaďárna, ovšem trochu naivní a lehce přitažená za vlasy...ale dalo se to dočíst. Podruhé bych knihu ale číst vážně nemusela.

kamila7499
05.02.2020 5 z 5

moc krásný historicky roman s erotickým nabojem

účetní
24.09.2018 5 z 5

Moc pěkné, smyslné, romantické i humorné, Lachlan se mi moc líbil, prostě chlap se vším všudy a k tomu s něžným srdcem. Také se mi moc líbí přebal.

Květinka008
07.09.2018 3 z 5

Rozjezd pomalý a nezáživný, děj mě k sobě nepoutal. Druhá polovina knihy má výraznější spád i náboj, především erotický :-) Dala bych 3,5*, ale jelikož to není možné, přikláním se spíše ke 3 (souhlas s NikiVai).

jaja10
10.05.2018 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila....

vcielka
23.01.2018 5 z 5

Priznam sa ze proti hlavnej hrdinke mam trochu vyhrady. Povaha kym sa nejednalo o tuzbu bola dobra. Potom ako prislo na vojvodu tak sa vzdavala prilis lahko. Co by mozno aj bolo ok, keby to v knizke nevyznievalo prilis lacno a naivne.
Najviac sa mi pacili 4 vojvodove dcery, to ako stebotali a doplnali sa, kazda s inou povahou. Od zaciatku som sice tak trochu tusila ktora z nich to je, ale autorka ma neskor tak zneistila, ze som vo svojom nazore stale pokulhavala :)
Hlavny hrdina a hlavny paduch boli dobri az na koniec kde prilis rychlo prislo medzi nimi k zmiereniu a vysvetleniu. Autorka totiz tomuto useku pribehu venovala velmi malo casu.
Na to ako hlavna hrdinka sa tam branila svadbe a pritom o nej snivala a plakala nad sebou kvoli tomu... pritom vedela ze vojvoda keby chcel ma na to dost penazi a vsetko by sa hravo vyriesilo... no som len dost prekvapena tym ze jej to nedocvaklo. Pochopila by som to len v topm pripade ak by jej slo o cest a dodrzanie slova, co berie ako nezlomne a potom mi je divne ze v momente suhlasila a nerozpakovala sa ho porusit. Takze y akejkolvek strany sa na to pozeram zaver knihy mi pride nezmyselny a urcite sa tento problem mal dlhsie riesit ako pol strany, co som aj ocakavala a nerozumela som tomu ze nic nie je este doriesene a pred sebou uz posledna straka :)
Ku koncu clovek zistuje ze to co je dobre alebo len zle, nie je len dobre a len zle a palica ma dva konce...
Knizka sa inak cita velmi dobre a zaujimavo a tak sa mi pacila ze vaham ci 5 alebo 4 hviezdy za jej nedostatky

Edice
21.02.2017 5 z 5

Musím vyzdvihnout podání charakterů. Žádná postava v příběhu se nedala brát čistě černobíle. To celé knize dodávala na realističnosti co se povahových rysů týče a tím pádem i na čtivosti. :)

havrmoni
10.11.2016 5 z 5

Hezké a humorné,romatické i erotické. Správný oddechový román. Jinak vše je řečeno v komentářìch pode mnou,takže bych se jen opakovala.

Jessybelle
12.05.2016 5 z 5

První knížka, kterou jsem od této autorky četla, přišla mi super, čtivá oddechovka plná romantiky, vtipu. Můžu doporučit.

NikiVai
24.10.2015 4 z 5

Na typickou slaďárnu to nebylo špatný. Romantika, humor a troška napětí. Jen to vévodovo "hubování".... Opakovaný vtip, není vtipem. Ještě podruhé a potřetí jsem tento dvojsmysl skousla, ale podesáté už mě vyloženě vytáčel. Ale jinak v pohodě, vřele doporučuji, až budete mít chuť na něco nenáročného.

oliviet
28.04.2015 5 z 5

První knížka kterou jsem přečetla od této autorky a určitě ne poslední. Bavila mě od začátku až do konce. Byla velice vtipná, ať už hašteřením mezi 4 sestřičkami, tak i neustálé pošťuchování mezi hlavními hrdiny. Knížka má neustálý děj. Doporučuji, určitě se nebudete nudit.

PomněnkaPrvní
21.07.2014

Knížka se mi velmi líbila, byla vtipná, se čtyřmi děvčátky si užijete hodně legrace. Hodně jsem se bavila i při Lachlanově svádění, kdy zejména v první polovně knížky nenechal Julii ani na chvíli na pokoji, říkal jí nestydaté věci a nechápal, jak to, že se jí ještě "nedostal pod sukně". A jeho dcery nechápaly, že ji ještě "nehuboval" :). Zklamaná jsem ale byla z těch postelových otázek, to tedy bylo trapné. Kdyby chtěla, zeptala by se přímo, nebo se mohla pravdy dobrat během pěti vhodných otázek oklikou. Místo toho otázky typu "proč ses s ní neoženil?" mě vytáčely. Hezky byl popsán i spor s Lachlanovým nepřítelem / dávným přítelem. Jedná se o druhý díl série MacKenzie, musím říct, že tento díl se mi líbil víc než první (Nitky osudu). Vadí mi ale, když je to série, že knihy nebyly nijak propojeny, aspoň se tam mohly postavy z prvního dílu mihnout.

TerezaB
17.11.2013 5 z 5

vynikající knížka, vůbec nechyběl humor, napětí, romantika. Nic nechybělo, mohlo by být víc takových knih.

miruska1
25.10.2013 5 z 5

Bola som milo prekvapena. Kniha sa mi veľmi pačila,bola zaujimava od prvej stranky až po poslednu.