Francouzská hostina

Francouzská hostina https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460563/bmid_francouzska-hostina-9Uw-460563.jpg 4 39 11

Dare Valley série

< 2. díl >

Majitelka prosperující kavárny v Dare Valley, Jill Haleová je odnepaměti zamilovaná do svého dávného nejlepšího přítele z dětství Briana McConnella. Jejich hádka vede ke vzájemnému odcizení, ale potom co se Brian vrátí do svého rodného městečka z New Yorku, kde se pokoušel stát slavným šéfkuchařem, je Jill odhodlaná ke smíru. Je přesvědčená, že jejich vztah upevní, když si v Dare Valley otevřou restauraci, kde budou i společně pracovat. Po řadě chybných kroků a rozhodnutí, jež zmaří jeho hvězdnou kariéru v New Yorku, se Brian vrací domů, aby se vzchopil a nalezl sám sebe. Doufá, že mu v tom pomůže znovu navázaný kontakt i hluboký vztah s Jill, dívkou, s níž se před svým odjezdem rozešel. A když mu Jill navrhne, aby podnikali společně a zařídili si vlastní restauraci, je si jistý, že je to jediná cesta jak k vysněné kariéře, tak i k lásce s milovanou Jill. Když do Dare Valley přijede Brianova bývalá dívka, která si usmyslí jejich znovunalezenou náklonnost zmařit, vztah Jill a Briana to jen upevní a opět se do sebe zamilují. Jejich lásku však čeká další zatěžkávací zkouška poté, co se v městečku objeví záhadný investor a pokouší se získat Jill pro svůj projekt. Rozejdou se spolu, nebo najdou svůj vlastní recept na štěstí až navěky?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

French Roast , 2013


více info...

Přidat komentář

martinkaLLL
17.04.2023 2 z 5

Tak tady jsem šlápla vedle. On ukňouranej, nerozhodnej, a vůl. Ona zabedněná, protivná a totálně mimo. Strašně mě to spíš rozčilovalo, jak jsou v knize všichni mimo. A to mluvím o hlavních postavách. Ty vedlejší postavy to bylo taky to samé.

Szilvia1
24.09.2022 2 z 5

Druhý díl byl slabší než první,ale ještě zkusím třetí díl.


narisa
28.08.2022 4 z 5

Tak musím říct, že druhý díl se mi tolik nelíbil. Na konci první části série jsem se na Briana a Jill moc těšila, ale... Brian mi prostě nepřirostl k srdci svou nerozhodností a ke konci mě trochu štvala už i Jill. Zato mě velice navnadil budoucí pár Pegg a Mac, takže se moc těším na třetí díl.
Jinak to nebylo špatné čtení, ale čekala jsem víc. I když i tak to bylo čtivé.

Hatshepsut
06.07.2022 4 z 5

Velmi oddechová romantická kniha pro nenáročné čtenáře, ale mě zrovna padla do noty. Snad, že jsem chtěla vědět už po prvním díle, jak to s Jill dopadne. Možná zbytečně natahované, ale nemůžu říct, že bych se u knihy nudila. Někdy prostě potřebuji vypnout u něčeho poklidného a to mi tato kniha splnila. Jsem dokonce zvědavá jak to dopadne s policistkou Peggy a Macem, takže se vrhám na třetí díl.

alnahu
16.12.2021 2 z 5

Nenáročná,odpočinková kniha,která se mi až tolik nelíbila.Příběh Jill a Briana ,kteří se snaží obnovit své staré přátelství a možná i víc.

petulkapeta
18.10.2021 4 z 5

Příběh o tom jak kamaradstvi z mladí daly na novou uroven lásky. Sice nez to pochopili trvalo,ale za to to stalo za to. Ano prvni byl prvni,byl jiny,ale proti neni tento horší.

Knižní střípky
07.08.2021 3 z 5

No, bohužel musím říci, že jednička mě bavila mnohem více, ona totiž byla ozvláštněná detektivní zápletkou, díky které měla mnohem větší spád. Dvojka už byla na mě až moc romantická. A navíc Jill mi úplně moc sympatická nebyla, za mě osobně jednala mnohdy dost zvláštně a nevyzrále a z Briana jsem nijak extra odvařená také nebyla. Oproti tomu ústřední dvojice z prvního dílu Meredith a Tanner mě při čtení bavili mnohem více. Na druhou stranu nemohu knize upřít moc krásnou maloměstskou atmosféru, kdy spolu místní obyvatelé táhnou za jeden provaz, je to takové hezké pohlazení po duši, i když samozřejmě ne úplně reálné, ale proč se na chvíli nezasnít. Stále platí, že do Dare Valley bych se hned rozjela a strávila tam nějaký čas.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky

alzbeta4340
06.08.2021 4 z 5

Naprosto nenáročné, myslet u čtení nemusíte. Líbilo se mi to víc než první díl - není tady žádná kriminální zápletka - prostě se dva hledají až se přes několik vztahových peripetií najdou :-). Hodnoceno v rámci žánru.

Fifth Element
03.08.2021 4 z 5

Nebyla tak dobrá jako první díl s Meredith, ale četlo se to dobře.. Docela se těším na střet Peggy a Maca, i když její zadupavani vlastní osobnosti mě někdy dost štvalo..

Evikju
24.06.2021 2 z 5

Kniha se poměrně dobře četla a vyobrazení maloměsta bylo skvělé. Ale bohužel jsem se dokázala vcítit ani do hlavních postav, taktéž mi přišlo jako by mezi nimi nebyla žádná chemie. Jill se chovala jako naivní puberťačka a Brian mě nijak nepřesvědčil, abych po něm, i jako čtenář slintala. Jsem ráda, že autorka zakomponovala postavy Peggy a Maca (i další vedlejší postavy) ti byli natolik skvělí, že jsem si je oblíbila.

keiko33
14.06.2021 4 z 5

Taka mila oddychovka z maleho mestecka. On po skole odisiel, ona zostala. Po rokoch sa vratil, aby ju ziskal.