Dar moře

Dar moře https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15282/bmid_dar-more-65c547d35b854.jpg 4 131 23

Daria Catová dostala k jedenáctým narozeninám neuvěřitelný dárek. Při ranní procházce objevila na pláži za rodinným letním sídlem v Severní Karolíně opuštěné novorozeně. Pátrání po jeho matce se ukázalo marné, a proto se Catovi rozhodli děvčátko adoptovat. O dvaadvacet let později Shelly vyrostla v přitažlivou, poněkud zvláštní ženu, nad kterou Daria, ač je poznamenaná tragickým zvratem v kariéře dobrovolné záchranářky a rozchodem se snoubencem, nepřestává držet ochrannou ruku. Když se však do poklidného městečka Kill Devil Hills vrací Dariin kamarád z dětství - nyní hvězda televizních obrazovek - Rory Taylor, aby o Shellyině případu natočil reportáž do svého pořadu o nedořešených záhadách, vzbudí u jeho obyvatel skrývanou i otevřenou nelibost. Roryho všetečné otázky navenek soudržnou komunitou povážlivě otřesou - na povrch začnou vyplouvat prohřešky i hříchy, na které by všichni rádi dávno zapomněli. Rory, zcela pohlcený pátráním po okolnostech zrození dítěte jednoho vzdáleného léta, kousek po kousku protrhává závoj tajemství. Konečné odhalení je mrazivé... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Summer\'s Child , 2000


více info...

Přidat komentář

lenkavildomcova
27.10.2023 5 z 5

Super, konec překvapivý...

Hawkey
25.09.2022 4 z 5

Prvni knizka od autorky. Moc me bavila. Je to velmi ctivy, promysleny pribeh se sympatickymi hrdiny. Ocenuji skvele prostredi popisujici zivot u more.
Jednu hvezdu ubiram za prekombinovany zaver, ktery tedy dost prekvapil. Do posledni chvile jsem byla vedle jak ta jedle, ale kdyby rozuzleni bylo jednodussi a vic uveritelne, bylo by mi to milejsi.


Youn@n
04.09.2022 4 z 5

Pěkná kniha, ale autorka má dle mého názoru lepší :)

Micha-Él
21.05.2021 4 z 5

(SPOILER) Příběh to byl krásný a dojemný, styl paní autorky mě taky moc bavil (stejně jako v její knize Krutá volba). Jenže závěrečná překombinovanost a to, jak dopadlo všechno růžově, mi zkrátka přijde neuvěřitelné. Takhle to v životě bohužel nechodí. Neuvěřitelnost konce mi právě trošku zkazila reálnost zápletky, i když mě to na jednu stranu kvůli postavám těšilo, že doslova všechno dobře dopadlo. Přesto ale jde o opravdu skvělou, čtivou a emocemi nabitou knížku. Diane Chamberlain je mistryní v popisování lidských pocitů a emocionálně nesnadných, nejednoznačných a vypjatých situací :)

Cuprinka
31.01.2021 5 z 5

Úžasná knížka. Skvěle se četla, oddechové čtení s happy endem. Vřele doporučuji a určitě si od této autorky moc ráda přečtu i další knížky.

bezzink
20.09.2020 5 z 5

Prekrasne. Vice slov netreba.

laura
13.10.2019 5 z 5

Tahle kniha patří mezi ty nej od Diane Chamberlainové, četla jsem už potřetí a nevylučuji, že se k ní ještě někdy v budoucnu vrátím - jak vám totiž tenhle příběh jednou ukradne srdce, budete se s ním chtít setkávat znovu a znovu. A takhle to mám u většiny knih této autorky. Jednou za pár let si k některým z nich znovu nacházím cestu a znovu se nechám polapit krásou a osudovostí jejích příběhů.

Příběh Shelly, holčičky, kterou jednoho rána najde na pláži v Outer Banks jedenáctiletá Daria je neotřelý, překvapivý, hluboce emoční, se spoustou nevyřčených tajemství a skrytých bolestí. Když se po 22 letech do zátoky, kde byla Shelly nalezena, vrací Rory Taylor, aby ve svém pořadu odhalil, kdo dítě na pláži nechal, nikdo ze zúčastněných netuší, jak moc jim tohle odhalení změní život...

Číst tuhle knihu bylo podobné jako vracet se po dlouhé době někam, kde nám bylo hezky. Poznávat známá místa, vstřebávat změny, které se s nimi udály a zároveň mít hluboce pod kůží vpálené vzpomínky na chvíli, kdy jsme všechno tohle prožívali poprvé...

Denisa153
17.01.2019 4 z 5

Krásná oddechová knížka s překvapivím koncem.

broskev28
17.11.2018 4 z 5

Konečně zase po delší době velmi čtivá a zajímavá knížka. Autorka nezklamala a krok za krokem vede nás čtenáře časy dávno minulými, abychom na konci zjistili, že všechno je jinak, než jsme si mysleli (měla bych použít jednotné číslo, určitě jsou zde i čtenáři bystřejší než já). Zajímavé postavy a jejich příběhy, takže určitě doporučuju!

ctenarkaEva
15.09.2018 4 z 5

Oddechová kniha s nečekaným závěrem. Každá postava skrývá nějaké tajemství a na konci je vše ještě úplně jinak, než jste čekali.

Květinka008
27.02.2018 5 z 5

Napínavá knížka s pro mě neodhalitelnými zvraty a překvapivými charaktery. Dobře se čte, provokuje, rozčiluje, je lidská, je americká. Děj a postavy se zdají místy nereálné, ale proč? A kdo z nás neskrývá něco, co kdyby vyšlo najevo, způsobí mezi blízkými velké překvapení? :-)

Danago
15.12.2017 5 z 5

Jedenáctiletá Daria najde při ranní procházce na pláži novorozenou holčičku. Její matku se nikdy nepodařilo vypátrat . Z holčičky se stane mladá žena , která chce odhalit svou minulost pomocí pořadu o nedořešených záhadách. Opravdu moc krásná knížka, kde každý skrývá nějaké tajemství. Konec je naprosto nečekaný a šokující.

sabca
08.07.2017 5 z 5

Moc pěkná kniha, která se čte dobře od začátku do konce. Až do samého konce jsem nepoznala kdo je matka Shelly. Knihu doporučuji

hrosulik
25.06.2017 5 z 5

Krásná kniha, super zápletka, doporučuji.

beruska
18.09.2016 5 z 5

Moc pěkný příběh, který zaujme od začátku až po poslední stránku :-) ... Konec byl překvapivý, nečekala jsem, že to takhle dopadne... Knížku si ráda po nějakém čase zase přečtu, paní spisovatelka opravdu umí :-) ... Doporučuji !!!

anibeni
17.06.2016 5 z 5

Výborná knížka.... Opravdu počteníčko jedna báseň... Až do konce jsem netušila, jak to dopadne, každý totiž skrýval nějaké to malé tajemství...

Leniiis
18.11.2015 5 z 5

Užasná knížka. U čtení jsem přemýšlela, jakej všechno bude mít konec, co a jak tam bude. A nakonec moje nápady byli uplně jinak. Četla jsem se zatajeným dechem a nemohla jsem se prostě odtrhnout a jen čekala, jak se to všechno vyvine a vyvrbí. Autorka umí čtenáře opravdu zaujmout.

hrubik
27.11.2014 4 z 5

Super knížka, která mě velmi bavila. Autorka opravdu ví, jak udržet čtenářovu pozornost. Jen mě mrzí příliš překombinovaný závěr. Kdyby příběh měl trošku jednodušší rozuzlení, byl by více uvěřitelný. Aspoň pro mě.

Modrina
29.08.2014 5 z 5

Tahle paní prostě umí psát, opět jsem velmi spokojena. :)

Vanýsek
15.11.2013 4 z 5

Velmi pěkná,hezky se čte a závěr asi každého překvapí. No prostě stojí za přečtení :D