Dar

Dar https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138683/bmid_dar-x3y-138683.jpg 3 79 7

Čarodějka a čaroděj série

< 2. díl >

Wisty a Whit Allgoodovi jsou obviněni za čarodějnictví. Tisíce patnáctiletých dětí jsou uvězněny na převýchovu. Nový režim zakazuje hudbu, knihy, umění - a také kouzla. V líčení absolutní kontroly nad lidmi připomíná kniha Orwellův román 1984. V hierarchii mocných je nejvyšší “Jediný, který je jediný.” Proč je patnáctiletá Wisty pro režim tak nebezpečná? Proč ji nazývají dívkou, která má dar? Mohou děti a jejich hnutí odporu zvrátit zločinný režim?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Witch and Wizard: The Gift , 2010


více info...

Přidat komentář

postrach
02.08.2019 4 z 5

Neni to ma vekova skupina.Neni to,na co jsem od tohoto autora zvykla cist,ale knihy se mi libi.Pohodovka pro mlade.

Niky91
30.06.2019 2 z 5

Průměrná knížka, ale zaujala mne tím spoluautorstvím s Pattersonem. Proto jsem si přečetla celou trilogii.


BigReader
30.07.2015 3 z 5

Knížka byla spíše taková pohodová. Ze začátku jsem v ní měla trochu zmatek a uvažovala jsem, jestli jsem náhle nesáhla rovnou po třetím díle, potom jsem se však nějak zorientovala. Nápad této série mi přijde skvělý, ale občas když ji čtu, přijde mi taková nedotažená. Se spoustou věcí by se dalo ještě více vyhrát nebo to dovést do větší hloubky. Ale nakonec je to pro mě vždy takové příjemné čtení, oddychové, ne nějak moc náročné, navíc se knížka čte rychle. Výrazné plus jsou určitě některé hlášky a vtipy v knížce, které mě dostávají. Třetí díl si nejspíš přečtu, uvidíme, jak to všechno dopadne.

jana5962
09.12.2014 4 z 5

Při čtení druhého dílu jsem se moc pobavila. Super hlášky. Čte se rychle. Moc se mi líbí obal. Wistyiny názory jsou někdy dost prdlé, ale to ničemu neubírá na hodnocení. Při četní druhého dílu už i kamarádka pochopila, že i věci co jsou tak jednoduché dějem se dají číst a dobře se u nich bavit.

Kate S.
29.09.2014 3 z 5

Čekala jsem od knihy mnohem víc. Upřímně, narazila jsem na ni v knihkupectví náhodou. Po přečtení prvního dílu jsem se ani nepídila po tom, jestli existuje pokračování, ale bohužel mám v povaze knihy, ač nudné, dočítat a to i co se týče jejich pokračování. Doufala jsem, že bude děj zajímavější, ale bohužel se tak nestalo. Děj není vůbec poutavý, občas mi přijde až vtipné, do jak nepřirozené situace se hlavní hrdinové dostávají. Ovšem jak je mým zvykem, 3.díl (Oheň) mě ještě čeká ;-)

MagdalenaHalow
25.07.2013

Obsahuje spoilery

Ani jsem tu knížku nedočetla. Jakoby to psal úplně jiný autor, který si jenom letmo přečetl obsah prvního dílu. Jen tak náhodou, nepřemněnila se Wisty v jedničce barva vlasů ze zrzavé na kaštanově hnědou? Nestala se z paličky náhodou hůlka? Jak mohly být s Margo nejlepší kamarádky, když se v minulém díle skoro nebavily? Taky bylo divné, jak je pořád někdo chytal a oni pořád utíkali. Měli pořád moc velké štěstí a to mi prostě nesedělo... A to co se stalo s Celií bylo taky divné. Díky nedočtení nebudu hodnotit, ale do strany 115, kam jsem dočetla, bych dala tak jednu nebo dvě hvězdičky.

Kate.S
16.05.2013 1 z 5

Tak tento díl je ještě horší než ten první. Abych se přiznala, tak když jsem narazila na tuto sérii, neočekávala jsem, že to bude taková katastrofa. O nového Harryho Pottera se určitě nejedná. Dar se mi vůbec nelíbil. Přišlo mi to opět takové nedodělané a hodně jednoduché. Hlavní hrdinové mi nejsou vůbec sympatičtí a děj mě nijak nezaujal. Nemůžu pochopit, proč tohle autor psal.