Dcery Lamače kostí

Dcery Lamače kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42725/bmid_dcery-lamace-kosti-mHf-42725.jpg 4 105 30

Říkají mu Lamač kostí. Je posedlý touhou mít dokonalou dceru, a protože žádná zatím nedokázala jeho nároky splnit, už sedm dívek odsoudil k smrti s polámanými kostmi. Ryan Evans, důstojník zpravodajské služby, si s bolestí uvědomuje, že své dceři Bethany zřejmě nikdy nebude dobrým otcem. Osudy obou mužů se protnou ve chvíli, kdy si Lamač kostí vyhlédne další oběť: Bethany. Ryanův život se změní v noční můru. FBI totiž dojde k názoru, že Lamačem by mohl být on sám. Bestie v lidském těle rozehrává svou zvrácenou hru a láme nejen kosti, ale i lidská srdce...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Metafora
Originální název:

BoneMan’s Daughters , 2009


více info...

Přidat komentář

Satyrka
30.06.2023 2 z 5

Tak tady dávám 2/5 bodů, přestože děj byl možná i zajímavější než knihy, kterým jsem dala 3/5, ale já jsem se docela nudila. Může to být i tím, že před čtením této knihy jsem začala sérii od Roberta Bryndzy a čekala jsem na to, až mi přijde druhý díl.
Ani jedna postava se mi nezalíbila, možná maximálně Ricki, jejich chování mi přišlo neuvěřitelné a na konci i "pohádkové", jen jsem se modlila (haha, chápeme) abych už knihu dočetla a trvalo mi to fakt dlouhoooo. Některé věci opakující se a za mě zbytečně rozvleklé. Konec to zabil úplně. Zkrátka nemastná neslaná kniha, něco mi tam chybí.

PeterSmith
14.11.2022 5 z 5

Příběh výborný, za mě plný počet.


Janadvorackova
17.05.2022 1 z 5

Strašlivá pitomina.
Začátek vypadal jako klasická kriminálka, ale časem se všichni začali chovat jako banda hlupáků. Hlavně mi ani jedna postava nebyla vůbec sympatická. Ke konci jako by autor nalezl nový námět, dal padouchovi další jméno a nesmíme zapomenout na biblický motiv.
Vadilo mi nekonečné opakování několika frází a slov, uf.

moudivlacek
25.04.2022 4 z 5

Příběh o otci Ryanovi, který si díky traumatu v práci uvědomí, jak žil jen pro kariéru a rodinu zanedbal. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou, ale jeho žena a dcera Bethany ho už ve svém životě nechtějí. Ryan je na dně. Bohužel pro něj nejen brutální vrah Lamač kostí se opět pustí do svého "řemesla", ale unese i Bethany. Jenže problém je v tom, že okolnosti a důkazy hlásí, že Lamač je Ryan..... Příběh o otcovské lásce, která téměř nezná hranic. Skvělé vylíčení chování a charakteru všech hlavních hrdinů a pro mne skvělá ukázka psychologického thrilleru.

zdendula31
19.10.2021 3 z 5

Moc mě nenadchla...Ryan Evans pro mě nesympatická postava.

Ava365
23.12.2020 3 z 5

Nečetlo se to špatně, ale hlavní idea je snadno rozpoznatelná. Autor se snaží čtenáře příliš toporně šokovat neobvyklým způsobem vraždění. Jeho snaha ale na mě působila příliš okatě a chyběla tomu lehkost, která by tomu dala punc opravdovosti a uvěřitelnosti.

ArwenAragorn
15.12.2020 2 z 5

35%

Tak tahle knížka mě příliš nenadchla. Ani téma mě nezaujalo, hodně nelogických věcí a hlavně jednání hlavních postav mi přišlo těžko uvěřitelné.

JustWomen
13.09.2020 odpad!

Naprosto nesmyslá kniha, na začátku to vypadalo nadějně, ale pak zcela slabý děj, nelogický, nudné popisy, ohánění se názvy jako Lamač kostí, Satan, Otec lží, lámání kostí, mazání krémem, popisy, jak se někdo celý třásl a brečel... opravdu je to brak. Úplně jsem ztratila chuť dále číst.

maličkán
05.12.2018 4 z 5

Přečetla jsem docela rychle, dobře napsané. Podtitul knihy vyjadřuje vše, o čem se tam jedná. Konec mohl být rozsáhlejší. Už jsem začala číst Sběratele nevěst, tak uvidíme, která u mne zvítězí.

NADEI
24.10.2018 4 z 5

Pro mě děj byl emočním zážitkem, který trochu zkazil samotný závěr, kdy se z hrdiny stal superman, co běhá s rozdrcenou patou.... těžko tomu uvěřit. Proto jen 4 hvězdičky, ale celkově moc hezká knížka.

Tabby
14.09.2018 3 z 5

Lehce průměrný thriller, který mě moc nenadchnul.
Autor začal slibně, únosem vojáka v Iráku, bohužel ta cca po 30 stranách končí a hop začíná nudnějši část o pár týdnů dál. V této části se nic moc neděje a vrah se tam ukáže jen velmi sporadicky. Kniha se opět trošku víc rozjede až za polovinou a ke konci autor, už zase neví kde má brzdu, nebo už ho to nebaví, a tak nám to rychle ukončí. Bohužel už pár věcí nedořeší a nevysvětlí.
V knize jsem si nikoho neoblíbila, charakterově nebylo koho.
Škoda, námět vypadal totiž zajimavě. :)

hvězdo.kupa
01.03.2018 4 z 5

Navzdory takovému "hnusnému ději" mě to potěšilo. Byla to má jedna z prvních zkušenností s thrillerem, možná, že dnes už by mě neuchvátila, ale tehdy tedy rozhodně ano, proto doporučuju spíš thrillerovým začátečníkům ;)

Ellise
23.12.2017

celá kniha byla napínavá, ale ten závěr všechno pokazil... Lamač kostí měl všechno plně pod kontrolou a na konec udělá takovou školáckou chybu.

derminator
25.09.2017 1 z 5

Kniha mě dost zklamala. Musím říci, že je to takové dost zmatečné. Je vidět, že autor nemá moc zkušeností a tato kniha se vyloženě nepovedla. Nevím zda si od autora ještě někdy něco přečto, ale je to na Vás zda po knize šáhnete za mě knize dávám slabých 30%.

Metroušek
18.04.2017 2 z 5

Vykonstruované, nepravděpodobné, psané na efekt... Škoda času.

Fzuzik
13.08.2016 3 z 5

Kniha byla poutavá, ale místy zbytečně zdlouhavá. Příjemná detektivka na večery. :)
Trochu mě naštval konec, který zůstal neuzavřený a díky tomu, že jsem četla navazující díl již dříve, tak tuším jak to bude pokračovat. :)

sgjoli
10.07.2016 3 z 5

Z této knihy jsem trochu zmatená. Autor má takový zvláštní styl psaní, na který si člověk musí zvyknout. Místy jsem bohužel zápasila s tím, že mi to vlastně nechce číst, ale zároveň jsem chtěla vědět, jak to dopadne. Ústřední motiv otec-děti mne bavil, ale trochu jsem měla problém přilnout k hlavním postavám. Oproti Hřbitovu pátera Hansena mne toto přišlo o něco slabší.
Celkově hodnotím průměrně - jsem ráda, že jsem knihu přečetla, ale asi se k tomu už znovu nevrátím...

edisek83
10.01.2016 2 z 5

Moc jsem z této knihy nadšená nebyla. Čekala jsem asi něco víc...

amelie.m
25.06.2015 4 z 5

Kniha se četla jedním dechem, je plná napětí, autor umí navodit atmosféru a rozhodně bych ji doporučila dál, i přes občas nereálné chování některých postav.. a přes některé, téměř supermanovské akce :)

Když Ryan unesl Burta Welshe, byl Burt jen v tenkém bavlněném pyžamu.. pravděpodobně v Americe dodávají k podobným modelům i pásky, kterými pak jejich únosci svazují uneseným ruce :)) Ale beru, každý autor má právo se v příběhu malinko ztratit, zvlášť v podobně nahuštěném..

ovpana
20.03.2015 5 z 5

Velmi úžasný a hodně napínavý děj.Zajímavé prolínání děje ve válce a na druhé straně situace kde řádí sériový vrah a samozřejmě na konci nechybí jedno nečekané a šokující odhalení.Prostě supr kniha.

Autorovy další knížky

Ted Dekker
americká, 1962
2011  74%Sběratel nevěst
2010  74%Dcery Lamače kostí
2011  76%Hřbitov pátera Hansena

Kniha Dcery Lamače kostí je v

Právě čtených2x
Přečtených128x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených9x
Knihotéce112x
Chystám se číst21x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x