Lovec zabiják

Lovec zabiják https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312321/bmid_lovec-zabijak-8ct-312321.jpg 4 17 5

Danny Black série

< 2. díl >

Po bombovém útoku sebevražedného atentátníka v centrálním Londýně naverbují hrdinu od SAS Dannyho Blacka do odvetného vražedného komanda, řízeného spojenými silami MI5, MI6 a CIA, které dostane za úkol vypátrat a zlikvidovat teroristické buňky, které plánují další zvěrstva. Stopy je brzy zavedou do mešity v severním Londýně k nenávistnému islámskému klerikovi, kterého se Ministerstvo vnitra neustále marně pokouší usvědčit a vypovědět ze země, dále k odpornému saudskému princovi bydlícímu v hotelu Park Lane, jenž se naoko tváří jako pravý muslim, ale jakmile jeho rodina opustí budovu, oddává se chlastu, drogám a šlapkám, a také k prošedivělému bývalému příslušníkovi pluku, který šíří šeptandu, že princezna Diana byla v pařížském tunelu zavražděna. Stopy zavedou Dannyho až do výcvikového tábora v Jemenu, ale jakmile má nepřátele na dosah, zjistí, že jsou stále o krok před ním, a začíná v něm sílit podezření, že dostávají tipy od někoho z domova…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Hunter Killer , 2014


více info...

Přidat komentář

čef
16.02.2022 5 z 5

Napsáno dle nejlepších vzorů dobrodružného military románu resp. filmů – viz např. Den pro Kondora nebo díly předešlé. Danny Black bojuje párkrát o život svůj, svých parťáků i svojí milé. Také se vypravil mezi teroristy do Jemenu, ale většinou řádí doma v Londýně nebo Herefordu. Fanoušci tohoto typu písmáctví určitě nepopadnou dech ani na chvíli.

Meda77
07.11.2021 3 z 5

No tak za 5 hvězd by to degradovalo jiná a lepší díla od autorů akčních thrillerů, jako třeba Morrell nebo Forsyth. Souhlas s ostatními, že je to psáno na tvrdo a maličko syrově, ale ne zas tak moc. Sešmrdlat hubu řetězem není zas takové brutus. Připadalo mi to místy trochu naivní, psáno průměrně. Absence konce může některé čtenáře frustrovat. Konec je dost odfláklý, nemusí vždy končit happyendem, ale sdělit, že hlavní postava asi někam jela je trošku mimo mísu.


hnusák
09.06.2021 5 z 5

Řemeslně a bez příkras napsaná kniha, která nepostrádá akci a děj se jako lavina dere kupředu. Člověk se ani nenaděje a je na konci. Líbila se.

ThomasRuhe
06.02.2020 4 z 5

Opět velmi dobře napsané. Povedená je pasáž v Londýně kde má dojít k vypátrání a likvidaci teroristů. Ryan to líčí syrově a pěkně natvrdo. Příběh pokračuje v Jemenu kde Black zjistí, že někdo další tahá za nitky... závěr je pak znovu bez příkras..
Mottem knihy by mohlo být: když se popereš v hospodě, tak ti policajti dají nakládačku a hoděj tě do betonový kobky a zahodí klíč, ale když někdo zabije stopadesát lidí bombou, všichni se v první řadě starají aby nebyla porušena jeho práva a dají mu vytápěnou celu s kabelovou televizí.
Knize dávám 4/5.

CharlesWard
26.08.2018 4 z 5

Ryan se za rok dokázal poučit z nedostatků své první knihy a to se cení.

Štítky knihy

terorismus SAS - britské speciální jednotky

Autorovy další knížky

Chris Ryan (p)
anglická, 1961
2007  90%Jediný unikl
2007  77%Blackout
2010  82%Pomsta
2012  89%Zóna smrti
2000  82%Bouda na Kreml

Kniha Lovec zabiják je v

Přečtených28x
Knihotéce39x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x