Zemři!

Zemři! https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17355/bmid_daniel-vartanian-zemri-jj7-17355.jpg 4 168 33

Daniel Vartanian série

1. díl >

Detektiv Vito Ciccotelli má po objevení těla mladé ženy podezření, že obětí je víc. S pomocí archeoložky Sophie nachází několik hrobů, těla uvnitř nesou stopy krutého mučení. Některé hroby jsou ale prázdné, je zřejmé, že vrah ještě zdaleka neskončil. Používá mnoho jmen, Jeho zaměstnavatel, pro kterého vytváří úspěšné počítačové hry, ho zná jako Frasiera Lewise. Nadšení budí jeho realistické scény. Někteří mají pocit, že vycházejí ze skutečnosti, ale nemohou to dokázat. Sophie je odbornicí na středověké válčení a případ, k němuž je přizvaná jako expertka, ji zaujme. S Vitem se přitahují, ale ve sblížení jim brání minulost. Brzy ale dívka zaujme i vraha.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , BB art
Originální název:

Die for Me , 2007


více info...

Přidat komentář

sebemi
24.06.2023 4 z 5

Čteno v rámci štafety a za mě super. Příběh dobře zamotaný, vrah totální psychopat, hlavní dvojice sympatická a románek mezi nimi se mi líbil. Čte se to lehce a má to spád. Doporučuji.

kalache
04.02.2023 4 z 5

...autorka musí být hodná ženská,si myslim...


MíšaS.
18.11.2022 4 z 5

Není to špatné, ale střed knihy je dost zdlouhavý, naštěstí se to pak opět rozjede. Milostná linka je fakt mimo, a hodně přitažená za vlasy. Identitu vraha jsem si dala hned dohromady, ale i tak mě "bavilo" odkrývání policií.
Ještě nevím, jestli si půjčím další knihy, ale jsou to jen dva díly, tak možná jo, až nebudu mít, co číst, a nebudu mít náladu na nějaké "hlubší" knihy.

Annyshga
02.09.2022 4 z 5

Skvělá detektivka s pořádně vyšinutým vrahem! Námět příběhu byl originální a dobře propracovaný. Brutální popisy vrahova řádění nebylo nic pro slabé povahy. Mě osobně to nevadí přesto jsem ale uvítala odlehčení děje v podobě romantické linky. Začátek a konec knihy se mi moc líbil. Oceňuji, že vše mělo logické vysvětlení. Jediné co mi přišlo přitažené za vlasy byl důvod vražd v rámci počítačové hry. I když byla kniha skvělá, prostředek příběhu mohl být o trošku kratší. Ve středu se toho moc nedělo a tak jsem se chvílemi přistihla, že se nudím. Proto dávám o hvězdu méně. Na pokračování této série si určitě čas udělám, zajímá mě jak se to bude mezi Vitem a Sophii dal vyvíjet .

loskatos
04.08.2020 2 z 5

Autorka je tragickym prikladem, kdy by zena spisovatelka nemela psat o motivech, uvazovani a HLAVNE o rozhovorech mezi muzi. To jak spolu muzi v teto knize mluvi je naprosto nerealne, takhle si to mozna predstavuji autorky cervene knihovny, kam by i tato knizka smele mohla patrit nebyt zbytecne snahy o detektivku.

Simirekdudkovic
06.05.2020 5 z 5

Tahle kniha se mi moc libila....

sissque
23.08.2019 5 z 5

Četla jsem již dvě knihy od této autorky, takže na milostné scény jsem byla připravena.
Je to její styl a nepřijde mi, že by to nějak znehodnotilo detektivku jako takovou, ty, přibližně, tři strany se opravdu dají přežít.
Nijak mě to nepohoršilo, jinak ale červenou knihovnu záměrně nevyhledávám.

Případ byl zajímavý, měl logické vysvětlení, nebylo zde nic, co by pak nedávalo smysl...

Jsem zvědavá na další dva díly, kde se snad dovíme něco více o samotném Danielu Vartanianovi.

čef
08.06.2019 5 z 5

V zásadě jde opět o rodinné, hodně komplikované vztahy a dále pak o brutalitu dnešních počítačových her. Řečí matematiků je ale přeci jen román trochu přeurčený, čili je zde podle mne více vztahů a postav než je nutné. Nicméně děj je dostatečně napínavý, a přestože jsem již dříve přečetl následující, trochu navazující díl této série, dokázala autorka udržet mou stálou pozornost po celou dobu čtení, což není u mne bohužel zas tak obvyklé. Autorka je, jak známo, zaměřena na přátele krimi thrillerů a stejně tak i na čtenářky zamilovaných záležitostí. Pokud jste dočetli až sem, určitě patříte mezi fandy, alespoň jednoho z těchto žánrů a tak vám zaručuji, že zklamáni určitě nebudete.

bekule
24.05.2019 5 z 5

Zrůdné vraždy jako od Karin Slaughter, děsivý masový vrah o kterém plno lidí v jeho okolí tuší co je za zrůdu a buď strkají hlavu do písku nebo se na jeho zločinech přiživují. Kdo má rád hodně drsný děsivý thriller s dostatečenou dávkou vztahové linie jako já, bude určitě spokojen. Bavilo mě jak napětí, vyšetřování , tak i poznávání Vitovy rozsáhlé úžasné rodiny. Jsem ráda že jsem poznala tuto autorku, jen od pokračování si už tak moc neslibuji, sourozenci Vartanianovi na mě moc dobý dojem nezanechali
Ještě přidávám dodatek: líbilo se mi jak je příběh vyprávěn z pohledu několika postav, každý jednotlivý úsek je oddělen časovým údajem, takže je možné po minutách sledovat jak kroky vyšetřovatelů tak postup pachatele.

martinaandulka
21.02.2019 5 z 5

Napínavá detektivka o jedné lidské zrůdě v podobě vraha a sympatického detektiva Vita a archeoložky Sophy.Kniha nešla odložit a Baka to opravdu napínavá jízda.

Bee240
23.01.2019 3 z 5

Dobré čtení ale k dalšímu dílu sem se nedostala a to jsem ji přečetla už před lety.

Tessa10
12.06.2018 5 z 5

Za mě super.Třetí kniha od této autorky a řadím ji mezi mé oblíbené. Mám ráda, když se postavy vyvíjí a nádech červené knihovny(kterou jinak opravdu nečtu) mi vůbec nevadí. Celkově to příběh okoření a občas trochu odlehčí. Jen třetí knihu ze série-Zabíjej!-marně sháním a tak bych chtěla vědět, co bude dál:-)

maličkán
15.02.2018 4 z 5

Kniha nebyla špatná, ale mezi nejlepší ji také neřadím. Střídali se napínavé pasáže s docela nudnými, i když posledních 100 stran jsem byla opravdu napnutá.

Šlidovka
30.12.2017 4 z 5

Zemř byla opravdu napínavá a poutavá kniha. Moc dobrá na odlehčené čtení. Pro pět hvězdiček by, ale musel být víc zvratová a méně předvídatelná.
Jinak super.

Veronika33
14.08.2017 4 z 5

Kniha bola pútavá, dej rýchlo ubiehal. Pre mňa kniha ako stvorená. Knihy od tejto autorky sa mi všetky páčili, škoda, že už dlho nič nové nevyšlo.

hana4834
25.01.2017 5 z 5

naprosto nejlepší kniha od této autorky a to pravěký mučení prostě super

ArwenAragorn
31.12.2016 3 z 5

Knihu jsem začala číst s rozpaky. Hned na začátku se začala rýsovat možná lovestory mezi archeoložkou Sophi í(překrásná blondýna, vlasy po pás, neuvěřitelně chytrá) a detektivem Vitem (dokonalý playboy). Bála jsem se, že to bude červená knihovna typu Lisa Jackson. Naštěstí to bylo stravitelnější. Nápad nebyl špatný, kniha měla spád, ale-ukázalo se, že Vito (kromě toho, že je dokonalý mužský a milovník -pochopitelně) je navíc velmi citlivý, umí krásně zpívat opery a Sophie je čím dál víc krásnější a chytřejší. Za tu romantiku hvězdičky dolů.

hana4834
20.11.2016 5 z 5

Moc pěkná kniha právě ji čtu po 2 je to dost napínaví a je tam i přiměřeně romantiky.
Na to jak mám ráda historii tak jsem nevěděla kolik způsobů mučení existovalo a jsem ráda že žiji v dnešní době.

Raymi
10.10.2016 2 z 5

Navzdory poutavé obálce mě kniha naprosto neoslovila.Za mě jednoduše zklamání.

Etelea
09.10.2016 2 z 5

Tak tohle bylo opravdu něco!

Kdybych si sepsala všechny plusy a mínusy a udělala bilanci, dostala bych se k tomu, že mínusy značně převyšují.

Detektivní část knihy byla originální. Sice trochu brutální, ale to pro fanynku Kinga vůbec nic není. Prvních pár kapitol bylo skutečně fajn, opravdu(po první třetině by mě ani ve snu nenapadlo, že budu psát tak rozohněný komentář s dvěma *). Ale co ten milostný příběh, který se tam vtíral?? Ani trochu se tomu nedalo věřit. Vadilo mi, jak se autorka snaží (kdoví proč) některé stránky knihy doslova natřít na červeno!
Kdyby si to Hollywood vzal jako námět na film, zaručeně by měl úspěch(poučte mě, pokud již bylo zfilmováno). Hlavní ženská postava naprostá sexbomba, která kromě schopnosti všechny ohromit svým zjevem ještě navíc disponuje vlastností naprosté nepostradatelnosti pro místní policii a speciálně pro jednoho z detektivů. Je krásná, chytrá,mluví asi deseti jazyky a je tááák dokonalá! Samozřejmě má za sebou krutou minulost. Cestu jí zkříží detektiv, který očima vystřelí šípy do jejího srdce! I on má za sebou tragické životní zvraty a tak si mohou navzájem plakat v náručí. Takhle to v reálu přece nechodí, jak bych tomu mohla věřit!!!
Omlouvám se všem, koho má následující věta pohorší, ale nemůžu si pomoct. Je hodně poznat, že to psala ženská.
Kdyby to nebylo tolik přecukrované, určitě bych si časem přečetla i druhou a třetí knihu série, ale takhle ani náhodou. Promiňte!
A ještě jedna drobnost - kde autorka vzala informaci, že amalgámové plomby se aplikovaly pouze v Německu v době války? :-)

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Karen Rose
americká, 1964
2009  89%Zemři!
2009  88%Křič!
2011  92%Vidím tě
2006  86%Nic neříkej!
2011  84%Viděl jsi ji?

Kniha Zemři! je v

Právě čtených3x
Přečtených248x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených17x
Knihotéce153x
Chystám se číst75x
Chci si koupit13x
dalších seznamech1x