Sean na mušce

Sean na mušce https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13683/sean-na-musce-13683.jpg 4 17 6

Dan Starkey série

< 4. díl

Napínavá detektivka irského autora. Dan Starkey, zkrachovalý belfastský novinář, se zas jednou ocitl v pěkné šlamastyce, kterou si podle svého názoru ani nezavinil, ani nezasloužil. Sadistický gangster zvaný Plukovník po něm chce, aby zabil holywoodského herce Seana O'Toola. Aby Dana přinutil, unesl mu ženu a dítě.

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Shooting Sean , 2001


více info...

Přidat komentář

bertrand
25.03.2024 3 z 5

Colin Bateman se zlepšuje každou knihou, ale kam došel, to se zřejmě nedozvíme, když poslední jeho vydaná kniha u nás je z roku 2008. Nu nevadí, máme tu skvost jménem Zpropadení páteři.
Sean na mušce, tedy druhá část trilogie, která je u nás k mání. Předpokládám, že knih s tímto hrdinou je více. Bateman opět irsky svůj a to znamená co nejvíce originální v mantinelech daných žánrem, kadence dialogů, dekadence peripetií předčí očekávání. Plusy za zápletku točící se kolem natáčení filmu. Co vyráží dech bucharem na solar plexus je konec. Nevím, zda přidat body za odvahu nebo je srazit za tento zvrat, v zábavné literatuře nevídaný a... nežádaný. Nakonec srážím hodnocení, konec mi patrně zabrání, abych si tento díl ještě někdy přečetl. To už na mě bylo trochu moc, to víte, otec rodiny...

Magrata15
17.08.2019 3 z 5

Kniha se dobře četla, mělo to spád, jako detektivka nic moc, ale líbily se mi vtipné hlášky a komentáře hlavního hrdiny. Čekala jsem optimističtější závěr.


Koka
25.03.2016 3 z 5

Jako kriminální příběh mě to moc nezaujalo. Ale přesto jsem to dočetla, neboť mnohé hlášky, které autor vložil do úst vypravěči příběhu, byly vtipné, trefné a zabývaly se tématy, které mě zajímají: krvácení či zacelování ran po irsko-irském krvavém příběhu, a pohled na současnou evropskou a americkou filmovou tvorbu. Za všechny alespoň malá ukázka:
„Cannes je to pravé místo, kde se film musí předvést. Tam za černobílý film dokonce získáš body navíc a když je hudba jazzová, považují tě za intelektuála. A když rezolutně odmítneš znehodnotit svůj umělecký film titulky s překladem, takže nikdo nemá ponětí, o čem si tam ti herci sakra povídají, můžeš vzít jed na to, že si odneseš hlavní cenu.“

nervy
08.01.2016

..no a já jsem tu knihu objevila doma v knihovně a myslela jsem, že jsem ji nečetla... a četla! |V dlouúúhé chvíli.... velmi průměrné, nezanechá nic....jako na ukrácení dlouhé chvíle asi jo, nečte se to úplně špatně...

Pet007
20.11.2015 4 z 5

Nečekané dobrá kniha. Začala jsem tradičně od konce série, ale budu určitě pokračovat. Černý humor, hlavní postava naštěstí není hrdina bez bázně a hany, jen ten závěr byl smutný.

bikerbm
10.02.2011 5 z 5

Dobrá knížka se prý pozná podle toho,že když ji čtenář dočte,tak mu knížka a její hrdinové chybí.Já po přečtení Seana na mušce,jsem musel tuto knihu dlouho vstřebávat!Konec jaký jsem absolutně nečekal,navíc postava Dana Starkeyho je mě nanejvýš sympatická!Škoda že touto knihou série tří černých grotesek přeložených do češtiny,kde hlavním hrdinou je výše jmenovaný novinář končí, budu jen doufat,že se tu najde nějaký vydavatel,který nechá přeložit a vydá další dobrodružství tohoto Batemanovýho antihrdiny.Opravdu jsem se u četby výborně bavil!

Štítky knihy

humor Irsko krimi

Autorovy další knížky

Colin Bateman
irská, 1962
2004  80%Irská šaráda
2005  74%Sean na mušce
2004  78%Zpropadení páteři

Kniha Sean na mušce je v

Přečtených26x
Knihotéce23x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x